Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Canada > Discover the rockies per camper > Dag tot dag
Vorige pagina

14 Dagen, vanaf

€ 934,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1259,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Discover the Rockies per camper

(R-8008)

14-daagse camper rondreis Canada

Dag 1: Amsterdam - Calgary
Vertrek vanaf Schiphol naar Calgary, waar je dezelfde dag nog aankomt. Vanaf de luchthaven neem je een taxi naar je hotel voor vannacht. Daarna is het tijd om even bij te komen van de vlucht.

Dag 2: Calgary
Een ontspannen start van je vakantie. Je hebt vrij om Calgary te gaan verkennen. De sfeer is gemoedelijk en op gebied van eten en drinken is er van alles te vinden. Zo zijn er vele terrasjes, restaurants, cafés en leuke uitgaansgelegenheden te vinden.

Vanaf de Calgary Tower heb je een magnifiek uitzicht over de eindeloze prairie vlaktes aan de ene kant en de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains aan de andere kant. Ook leuk is om door de straatjes van Chinatown te gaan struinen, waar je o.a. een oude Chinese tempel kunt bezoeken.

Dag 3: Calgary - Banff (ca. 130 km)
Vandaag gaat je avontuur beginnen. Je wordt door Fraserway, de camper verhuurmaatschappij, opgehaald en naar het verhuurstation gebracht. Hier krijg je een uitgebreide uitleg van de camper en worden alle andere zaken geregeld, waarna je op weg kunt.

De rit van vandaag is niet al te lang, slechts 1.5 uur. Je rijdt naar Banff, het oudste natuurpark van Canada, middenin de machtige Rocky Mountains.

Campingsuggestie: Tunnel Mountain

Dag 4: Banff National Park
In Banff National Park wordt het landschap afgewisseld door de scherpe pieken van de Rockies waar glazige gletsjers vanaf rollen, fleurige bergweides vol bloemen, naald- en loofbossen en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Te midden van deze natuurpracht leven vele diersoorten. Je hebt in Banff dan ook een zeer goede kans om grizzlyberen, zwarte beren, wolven, wapiti’s, berggeiten, dikhoornschapen en vele hertensoorten te spotten. Ook poema’s en lynxen leven in het gebied, echter deze heel schuw en worden zelden gezien.

Gebruik de ochtend om op eigen gelegenheid één van de vele wandelroutes in de omgeving gaan doen of neem bijvoorbeeld de Banff Gondola naar de top van Sulphur Mountain en geniet van een 360 graden uitzicht over de Rocky Mountains. Je kunt ook als een ware cowboy te paard de natuur gaan verkennen. Je hebt hier geen specifieke paardrij-ervaring voor nodig, maar komt zo wel dieper in de natuur dan wanneer je wandelt of rijdt.

Dag 5: Banff - Revelstoke (ca. 285 km)
Je verlaat de Rocky Mountains en rijdt naar het westen naar het plaatsje Revelstoke. Je komt hierbij door het Yoho National Park, waar je de bijzondere Spiral Tunnels kunt bezoeken. Treinen in Canada zijn een stuk langer dan wij gewend zijn, soms wel kilometers lang! Het bijzondere van de tunnels is dat je hier kunt zien hoe de locomotief van de trein er aan het eind van de tunnel al weer uitkomt, terwijl de vele wagons nog door de bergen kronkelen en de laatste wagons zelfs nog niet in de tunnel zijn.

Je vervolgt je route en rijdt dwars door het Glacier National Park, een relatief klein maar bijzonder park waar zo’n 400 gletsjers het landschap gevormd hebben. Net na het park, ligt het plaatsje Canyon Hotsprings, waar je een korte stop kunt maken voor een verkwikkend bad in het heerlijk warme water van de natuurlijke bron.

Dag 6: Revelstoke - Wells Gray (ca. 280 km)
Vandaag rij je naar het plaatsje Clearwater, de toegangspoort voor het Wells Gray Provincial Park. Wells Gray is een kleiner park dat een leuke afwisseling van de grote parken in de Rocky Mountains vormt. Het landschap in Wells Gray is minder bergachtige en wordt doorkruist door aantal rivieren waaronder de Clearwater en Murtle River, die zich onderweg een aantal keer van grote hoogtes naar beneden storen. Wells Gray wordt dan ook niet voor niets het park van de watervallen genoemd.

Campingsuggestie: Dutch Lake Resort & RV Park

Dag 7: Wells Gray Provincial Park
Vandaag heb je de hele dag om Wells Gray te verkennen. Je vindt er zo’n 39 geregistreerde watervallen, waarvan Helmcken Falls met zijn 141 m hoogte de bekendste en meest imposante is. De welverdiende bijnaam is dan ook het park van de watervallen.

Een andere leuke activiteit in Wells Gray is om te gaan kanoën op het Clearwater Lake of iets spectaculairder, raften op één van de snelstromende rivieren.

Vanaf augustus start de zalmentrek in Wells Gray en kun je de miljoenen vissen bij Bailey’s Chute tegen de waterval op zien springen.

Dag 8: Clearwater - Jasper (ca. 320 km)
De rit van Clearwater naar Jasper, terug de Rocky Mountains in, is de langste van deze rondreis door Canada. Onderweg kom je langs Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies, en dus zeker een fotostop waard.

(Let op: Jasper is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de hotels snel volgeboekt kunnen raken, zeker in het hoogseizoen. Vroeg boeken is dus aan te raden!)s

Campingsuggestie: Whistler’s Campground

(Let op: Jasper is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de campgrounds snel volgeboekt kunnen raken, zeker in het hoogseizoen. Vroeg boeken is dus aan te raden!)

Dag 9: Jasper National Park
Vandaag heb je een volle dag om het Jasper National Park te verkennen. Ook hier vind je eindeloze mogelijkheden om te wandelen, dieren te spotten, te klimmen, in meren te zwemmen of te kanoën, paard te rijden en ga zo nog maar even door.

Door de wat meer afgelegen ligging van Jasper, heeft het ook een ander bijzonder hoogtepunt. Het is namelijk uitgeroepen tot 2e donkerste hemel van de wereld, zodat je op een heldere avond miljoenen sterren en soms zelfs het noorderlicht kunt zien.

Dag 10: Jasper - Lake Louise (ca. 240 km)
Tussen Jasper en Lake Louise loopt de beroemdste weg van de Rocky Mountains, Highway 93 die ook wel Icefields Parkway wordt genoemd. Deze weg slingert van Jasper tot aan Lake Louise dwars door de bergen en langs het ijs van de enorme Atabasca gletsjer. Hier kun je ’s zomers over het ijs wandelen of met een speciale bus over de gletsjer rijden. Er zijn ook helikopter tours, zodat je de imposante ijsvlakte en omringende bergen van bovenaf kunt bekijken.

Aan het eind van de dag kom je aan in het beroemde Lake Louise.

Campingsuggestie: Lake Louise Campground

Dag 11: Lake Louise
Sta vandaag vroeg op, zodat het nog rustig is aan het meer. Lake Louise kan overdag namelijk best druk zijn. Geniet van het uitzicht over het blauw heldere meer met de weerspiegeling van de scherpe besneeuwde bergtoppen in het meer en maak een korte wandeling rondom het meer, voordat je op weg gaat naar je volgende bestemming.

Een andere niet te missen stop is het vlakbij Lake Louise gelegen Lake Moraine. Dit hooggelegen meer is tot laat in de lente nog besneeuwd en bevroren, maar biedt een geweldig uitzicht. Het ligt in de Vallei van de 10 pieken en doordat het zonlicht in het gletsjer water op de rotsbodem wordt weerkaatst, heeft het meer een bijzondere diepblauwe kleur, die de 10 omringende bergtoppen prachtig spiegelen.

Dag 12: Lake Louise - Calgary (ca. 200 km)
Alweer de laatste dag van je camper rondreis Canada. Je rijdt door het Banff National Park terug richting Calgary. Het is het handigst om een overnachtingsplaats vlakbij het Fraserway verhuurstation te kiezen, zodat je morgen maar een kort stukje hoeft te rijden.

Campingsuggestie: Simons Valley Ranch

Dag 13: Calgary - Amsterdam
Je rijdt op tijd naar het verhuurstation van Fraserway, waar je de camper weer inlevert. Van hier wordt je door Fraserway naar de luchthaven van Calgary gebracht, van waar je weer terug naar Amsterdam vliegt.

Dag 14: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.
Een eland loopt midden op de weg in Canada
Kanovaren op Emerald Lake in Yoho National Park
Een camper aan de kant van de weg naast een kudde buffels

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel