Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Johannesburg

Streekinformatie over Johannesburg

Johannesburg (ook wel iGoli, 'City of Gold’ genoemd) is een stad met ongeveer zes miljoen inwoners. Het ligt in de provincie Gauteng.

De stad heeft een westers uiterlijk met in het centrum moderne wolkenkrabbers en grote winkelcentra, maar heeft tegelijkertijd ook criminaliteit en 'ghettos'. Het grote geweld is tegenwoordig niet meer aan de orde, toch is Johannesburg een stad waar u op uw hoede moet zijn. Vooral het centrum na sluitingstijd en de wijk Hillbrow kunt u beter mijden.
In de noordelijke buitenwijken van de stad vindt u de beste restaurants, hippe café's en aparte winkels. Johannesburg heeft een prima klimaat. De zomers zijn heet. De meeste regen valt tussen oktober en april.

De winters zijn aangenaam, overdag heerlijk warm maar het koelt ’s avonds snel af. ’s Nachts kan het koud worden. Toeristenbureaus vindt u op het vliegveld en in het centrum.

Bezienswaardigheden
Interessant is een rondleiding met gids door Soweto. Dit is een 'black township’ ten westen van Johannesburg. Als u een museum wilt bezoeken, kunt u een gratis ‘Museums Map: Gauteng’ krijgen waarin een overzicht staat van de 40 musea. De bekendste zijn: Museum Africa (evolutie van Johannesburg), SA Breweries Museum (Afrikaanse bierbrouwerij), SA Museum of Military History (Oorlogsmuseum) en nog vele andere.

Markten zijn er bijna dagelijks (Flea Market World, maandag gesloten) en op zaterdag (Market Square). Tevens zijn er grote winkelcentra waarvan de Rosebank Mall en iets verder weg de Malls in Randburg en Sandton de grootste verscheidenheid bieden. In het Market Theatre vindt u winkels, bars, theaters en jazzmuziek. Ook Gold Reef City is absoluut een bezoekje waard. Deze nagemaakte pioniersvestiging ligt aan de zuidkant van de stad.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel