Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Johannesburg

Streekinformatie over Johannesburg
Johannesburg (ook wel iGoli, 'City of Gold’ genoemd) is een stad met ongeveer zes miljoen inwoners. Het ligt in de provincie Gauteng.

De stad heeft een westers uiterlijk met in het centrum moderne wolkenkrabbers en grote winkelcentra, maar heeft tegelijkertijd ook criminaliteit en 'ghettos'. Het grote geweld is tegenwoordig niet meer aan de orde, toch is Johannesburg een stad waar u op uw hoede moet zijn. Vooral het centrum na sluitingstijd en de wijk Hillbrow kunt u beter mijden.
In de noordelijke buitenwijken van de stad vindt u de beste restaurants, hippe café's en aparte winkels. Johannesburg heeft een prima klimaat. De zomers zijn heet. De meeste regen valt tussen oktober en april.

De winters zijn aangenaam, overdag heerlijk warm maar het koelt ’s avonds snel af. ’s Nachts kan het koud worden. Toeristenbureaus vindt u op het vliegveld en in het centrum.

Bezienswaardigheden
Interessant is een rondleiding met gids door Soweto. Dit is een 'black township’ ten westen van Johannesburg. Als u een museum wilt bezoeken, kunt u een gratis ‘Museums Map: Gauteng’ krijgen waarin een overzicht staat van de 40 musea. De bekendste zijn: Museum Africa (evolutie van Johannesburg), SA Breweries Museum (Afrikaanse bierbrouwerij), SA Museum of Military History (Oorlogsmuseum) en nog vele andere.

Markten zijn er bijna dagelijks (Flea Market World, maandag gesloten) en op zaterdag (Market Square). Tevens zijn er grote winkelcentra waarvan de Rosebank Mall en iets verder weg de Malls in Randburg en Sandton de grootste verscheidenheid bieden. In het Market Theatre vindt u winkels, bars, theaters en jazzmuziek. Ook Gold Reef City is absoluut een bezoekje waard. Deze nagemaakte pioniersvestiging ligt aan de zuidkant van de stad.

Rondreizen en bouwstenen naar Johannesburg


Highlights Zuid-Afrika en Swaziland

Zuid-Afrika staat garant voor unieke game safari's opzoek naar de Big 5. Overnachten in de Afrikaanse bush verlicht met alleen olielampen. Rijden door het bergachtige koningsstaatje Swaziland, maar ...

Bekijk reis
Vanaf €2140,- p.p.

Aantal dagen: 16
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Grand Tour Zuid-Afrika

Ontdek tijdens deze schitterende individuele auto rondreis de big 5 in Timbavati/Kruger, Panorama route, authentiek Swaziland, de nijlpaarden in St. Lucia, de majestueuze Drakensbergen, strand dag ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, Cultuur, Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 1167,- p.p.

Aantal dagen: 20
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Leeuwen en Afrikaanse Magie

Ontdek de prachtige wildparken van Zuid-Afrika, zoals Marakele NP en Timbavati/Kruger, maar ook de boeiende Venda cultuur in de Soutpansbergen. Fiet tussen de zebra's in Swaziland en in St. Lucia ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, Cultuur, Kindvriendelijk, Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 852,- p.p.

Aantal dagen: 16
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Zuid-Afrika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel