Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Graaff-Reinet

Streekinformatie over Graaff-Reinet

Graaff-Reinet, genoemd naar gouverneur Cornelis Jacob van de Graaff en zijn vrouw Reynet, is gelegen in het semiwoestijngebied van de oostelijke Kaapprovincie (The Karoo) en wordt wel het Juweel van de Karoo’ genoemd.

De stad is een levend gedenkteken en bevat meer dan 200 nationale monumenten.
Graaff-Reinet werd in ongeveer 1820 de belangrijkste stad van de Oost Kaap, toen Voortrekkers, handelaars en Engelse kolonisten zich er vestigden om de onveilige kuststreek te ontvluchten. Het werd daardoor een belangrijk handelscentrum. Het toeristenbureau bevindt zich in Somerset Street in het Old Library gebouw.

Bezienswaardigheden
Het Reinet House, een museum in de Murray Street, is gebouwd tussen 1806 en 1812 en is een prachtig voorbeeld van Nederlandse architectuur. Verder bezit de stad tal van monumentale gebouwen die absoluut het bekijken waard zijn zoals de Old Residency in de Parsonage Street en het Drostdy & Stretch’s Court in Church Street. De permanente tentoonstelling van de schilderijen van Pierneef, die aanvankelijk werden geschilderd voor het station in Johannesburg, is zeker een bezoek waard. Iets buiten de stad bevindt zich het Karoo Nature Reserve waar u meer dan 200 verschillende vogelsoorten kunt bewonderen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel