Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Drakensbergen

Streekinformatie over Drakensbergen
De geologische vorm van Zuid-Afrika kan beschreven worden als een binnenlands hoogland, in het westen, oosten en zuiden omringd door glooiingen. De bergketen van de Drakensberg maakt deel uit van de oostelijke glooiingen, die ongeveer 4000 m hoog zijn. De Bergen van de Draken zijn niet door tektonische opstuwing gevormd maar door erosie.

De basis van de berg was oorspronkelijk deel van het super continent, Gondwanaland, dat ongeveer 300 tot 100 miljoen jaar geleden uiteen viel om de nieuwe continenten, zoals Afrika, Antarctica, India en Zuid Amerika te vormen. De vorming van continenten nam miljoenen jaren in beslag en werd vergezeld door verbuigingen, breuken, spleten en uitgebreide vulkanische uitbarstingen. Het land van het hedendaagse KwaZulu-Natal werd vroeger bedekt door een 1000 m dikke laag lava.

Toen deze massa stolde, drukte de zware granieten stenen op de lagen van zandsteen eronder. Vanwege het hoge reliëf en de daarmee gepaard gaande steile hellingen naar de Indische Oceaan, ontstond er veel erosie. Stroompjes en rivieren deponeerden puin onderaan de glooiingen en droegen het fijnere materiaal weg. De ruige steile bergwanden van de Drakensbergen werden gevormd door miljoenen jaren van erosie.

Het uKhahlamba-Drakensberg Park
Dit park is een van de vier Wereld Erfgoed gebieden in Zuid-Afrika. Deze eco-toeristische bestemming beslaat 243.00ha met prachtige bergpieken, verborgen valleien, heldere beekjes, watervallen, zandstenen rotswanden, bossen en grasvlaktes. In dit gebied kunt u heerlijk wandelen. Vanuit hier kunt u ook het Royal National Park bezoeken, een schilderachtig park vlakbij de provinciegrens.
Er zijn verschillende wandelingen aangegeven die 2 tot 4 uur duren. De startpunten zijn: Drakensberg Sun, Monks Cowl Nature Reserve en Drakensberg Boys Choir School. Winterton en Bergville zijn de dichtstbijzijnde plaatsen.

Bergville is een pittoresk stadje gelegen aan de oever van de Tugelarivier, in de schaduw van de indrukwekkende toppen van de Drakensberg. Hier bevindt zich een toeristenbureau. In Winterton kunt u informatie vinden in het Winterton Museum, dat tevens aandacht besteedt aan de vele rotstekeningen die door de San (Bosjesmannen) zijn achtergelaten. Op elke derde vrijdag van de maand is er in Bergville een lokale veemarkt. Het rustige stadje verandert een dag geheel van sfeer.

Op iedere woensdagmiddag (m.u.v. de schoolvakanties) treedt het beroemde Drakensberg Boys Choir op. Bushmans Paintings vindt men bij Dragon’s Peak. Daarnaast zijn er veel andere schilderingen op verschillende plaatsen in de Drakensbergen bevinden.

Giant’s Castle
Dit natuurreservaat is centraal in de Drakensbergen gelegen en is sinds 1904 een beschermd gebied. Het met gras begroeide plateau is een geliefd wandelgebied vanwege de prachtige uitzichten. In het Main Caves museum ziet u rotsschilderingen en leest u over de geschiedenis van de San.

Rondreizen en bouwstenen naar Drakensbergen


Grand Tour Zuid-Afrika Deluxe

Beleef tijdens deze schitterende individuele auto rondreis de big 5 in Timbavati/Kruger, Panorama route, authentiek Swaziland, de nijlpaarden in St. Lucia, de majestueuze Drakensbergen, strand dag ...

Bekijk reis
Vanaf €3675,- p.p.

Aantal dagen: 23
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

De Drakensbergen - Het dak van Zuid-Afrika

De Drakensbergen is een bergketen op de grens van Lesotho en Zuid-Afrika. De Drakensbergen staan op de UNESCO wereld erfgoedlijst. Het is een grandioos gebergte, met de meest schitterende ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour, Natuur
Vanaf € 219,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Canopy tour Drakensbergen

Een spectaculaire excursie te midden van de majestueuze natuur van de Drakensbergen. Tijdens deze canopy tour zweef je boven de toppen van de bomen. Onderweg kom je watervallen, ravijnen en bont ...

Bekijk reis
Vanaf € 59,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Zuid-Afrika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel