Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Singapore > Sentosa
Vorige pagina

Reisinformatie Sentosa Island
Sentosa is ten zuiden van Singapore gelegen en is het 3e grootste eiland van het land. Vanaf Singapore stad is het eiland bereikbaar in slechts 20 minuten rijden. Sentosa Island wordt verbonden met het vasteland door een dam en is op verschillende manieren te bereiken zoals per metro, ferry of kabelbaan vanaf Mount Faber.

Ver in het verleden was Sentosa een grandioos fort dat gebruikt werd om het land te beschermen tegen de Japanners tijdens de 2e wereldoorlog. Echter de Japanners vielen Singapore onverwacht van een andere kant aan, waardoor de verdedigingswerken snel overwonnen werden. Tegenwoordig kan Sentosa de populairste en grootste attractie van Singapore genoemd worden.

Het avontuurlijke eiland Sentosa wordt niet zomaar weleens Azie’s favoriete speeltuin of een combinatie van een pretpark en natuurgebied genoemd. Het eiland heeft namelijk tal aan mogelijkheden, zoals heerlijk ontspannen aan het strand, een wandeling maken in de natuur of ga één van de vele attracties van het eiland bezoeken.

Stranden
Sentosa heeft 3 verschillende stranden, namelijk Palawan Beach, Siloso Beach en Tanjong Beach. Palawan Beach is het familie- en tevens het mooiste strand van het eiland, hier vindt u ook het zuidelijkste punt van het continent Azië. Siloso is het hipste en drukste strand van Sentosa en Tanjung Beach kunt u bezoeken voor de ultieme rust.

Attracties
Een selectie van de populaire attracties van het eiland zijn o.a. Underwater World, Dolphin Lagoon, Universal Studio's Singapore, de Sentosa Merlion, Fort Siloso en Images of Singapore. In Underwater World wordt u meegenomen naar ‘de bodem van de zee’. Een 80 m lange transparante acryl tunnel voert door een groot aquarium en laat u meer dan 2500 zeedieren zien. Bij de Dolphin Lagoon kunt u een dolfijnenshow bijwonen met zeldzame roze dolfijnen. Universal Studios Singapore is een groot pretpark met allerlei attracties gebaseerd op bekende films. Het icoon, de Sentosa Merlion, biedt een spectaculair uitzicht op het eiland en een glimp van de stad. Fort Siloso is het oude fort dat Singapore had moeten beschermen bij de slag om Singapore en dient nu als museum. Bij de 'Images of Singapore' komt u meer te weten over de kleurrijke cultuur en het levendige erfgoed van Singapore. Dit gebeurt door middel van levensechte figuren, robots en speciale effecten. Kortom op het eiland is er voor ieder wat wils!

Natuur
Naast de stranden en de vele attracties beschikt Sentosa ook over prachtig beschermd natuurgebied, waar u vele soorten vogels, planten en bomen kunt vinden. U kunt verschillende wandelingen maken of een bezoek brengen aan het interessante Sentosa Nature Discovery. U kunt het regenwoud ontdekken en prachtige rotsachtige kusten bewonderen. Ook heeft u de kans om bijzondere bomen, planten en insecten, trekvogels, en kleurrijke vlinders en te spotten.

Praktische informatie:
De toegang tot het eiland bedraagt SGD 2 per persoon.

Rondreizen en bouwstenen naar Sentosa Island


Sentosa: Singapore's strand en speeltuin  sterren

Tijdens deze tour bezoek je Sentosa Island en kun je genieten van alles wat dit avontuurlijke eiland te bieden heeft. Sentosa wordt niet zomaar weleens een combinatie van een pretpark en ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour, Natuur, Actief
Vanaf € 248,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Singapore

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel