Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Bali > Ubud
Vorige pagina

Reisinformatie Ubud
Gelegen in hartje Bali, midden tussen de groenwuivende rijstvelden, plantages en weelderige jungle, ligt het dorpje Ubud. Het wordt ook wel het kunstenaarsdorp genoemd en vormt dan ook het culturele centrum van het eiland.

Eigenlijk mag een verblijf in Ubud niet ontbreken tijdens uw vakantie op Bali, want in Ubud is er van alles te zien en beleven. Zo is het een must om het paleis van Ubud te bezoeken, waar de koning van Ubud nog steeds woont. Rondom het paleis vindt u ook de beroemde kunstmarkt en vele lokale winkeltjes, barretjes en restaurants. Naast het paleis vindt u de kleine warung van Ibu Oka, waar u de beste Babi Guling, een Balinese specialiteit, voor de lunch kunt bestellen.

Ubud biedt vele sfeervolle accommodaties van een laag tot een topbudget, restaurants voor ieder wat wils en op de kunstmarkt of in één van de vele galerieën kunt u de prachtigste handgemaakte souvenirs, schilderijen en kunstwerken kopen.

Ook leuk is een bezoek aan het heilige apenbos, dat wordt bevolkt door meer dan 150 grijze Balinese langstaart makaken. U kunt de aapjes bananen of pinda’s voeren, die u bij de ingang van het bos kunt kopen. Een bezoek aan het bos is een leuke ervaring, maar pas goed op uw spullen, want de aapjes zijn soms erg ondeugend.

Daarnaast is de omgeving rondom Ubud bijzonder mooi. U kunt gemakkelijk zelf door de rijstvelden gaan wandelen, maar u kunt ook bijvoorbeeld gaan fietsen of zelfs raften op één van de rivieren.

Vindt u het leuk om met eigen ogen te zien hoe de diverse kunstwerken vervaardigd worden, dan kunt u één van de dorpjes in de omgeving bezoeken. Ieder dorp is gespecialiseerd in een ander soort ambacht. Zo staat het dorpje Mas bekend vanwege het verfijnde houtsnijwerk en in het dorpje Celuk wordt voornamelijk zilver tot de prachtigste gebruiksvoorwerpen verwerkt.

Bent u op zoek naar een bijzonder cultureel uitje? Niet ver van Ubud ligt Tirta Empul tempel, gebouwd in 962 na Christus en een bijzondere tempel voor de Balinezen. Het water van de natuurlijke bron wordt onder andere gebruikt voor belangrijke ceremonieën over heel Bali. U kunt hier zelf een zogenaamde Melukat ceremonie ondergaan. Melukat betekent zelfreiniging in de Balinese taal en staat dan ook voor een zuiveringsritueel van het lichaam en geest. Voor Balinezen een belangrijke gebeurtenis.

Nyepi day
Jaarlijks wordt er Nyepi Day op Bali gevierd. Omdat de datum voor Nyepi bepaald wordt door de Lunar kalender en de stand van de maan, is het ieder jaar een andere datum. Op deze dag worden er geen transfers en excursies uitgevoerd en de luchthaven is gesloten. Zie 'Streekinformatie Bali' voor meer informatie.

Bekijk alle rondreizen naar Bali

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel