Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Bali > Ubud
Vorige pagina

Reisinformatie Ubud


Raften op de Ayung rivier in Indonesië

Ubud, het kunstenaarsdorp en cultureel centrum van Bali


Ubud is gelegen in hartje Bali, midden tussen de groenwuivende rijstvelden, plantages en weelderige jungle. Het wordt ook wel het kunstenaarsdorp genoemd en vormt dan ook het culturele centrum van het eiland.

Bezienswaardigheden Ubud


Eigenlijk mag een verblijf in Ubud niet ontbreken tijdens uw vakantie op Bali, want in Ubud is er van alles te zien en beleven. Zo is het een must om het paleis van Ubud te bezoeken, waar de koning van Ubud nog steeds woont. Rondom het paleis vindt u ook de beroemde kunstmarkt en vele lokale winkeltjes, barretjes en restaurants. Naast het paleis vindt u de kleine warung van Ibu Oka, waar u de beste Babi Guling, een Balinese specialiteit, voor de lunch kunt bestellen.

Ubud biedt vele sfeervolle accommodaties van een laag tot een topbudget, restaurants voor ieder wat wils en op de kunstmarkt of in één van de vele galerieën kunt u de prachtigste handgemaakte souvenirs, schilderijen en kunstwerken kopen.

Ubud Monkey Forest


Ook leuk is een bezoek aan het heilige apenbos, dat wordt bevolkt door meer dan 150 grijze Balinese langstaart makaken. U kunt de aapjes bananen of pinda’s voeren, die u bij de ingang van het bos kunt kopen. Een bezoek aan het bos is een leuke ervaring, maar pas goed op uw spullen, want de aapjes zijn soms erg ondeugend.

Daarnaast is de omgeving rondom Ubud bijzonder mooi. U kunt gemakkelijk zelf door de rijstvelden gaan wandelen, maar u kunt ook bijvoorbeeld gaan fietsen of zelfs raften op één van de rivieren.

Vindt u het leuk om met eigen ogen te zien hoe de diverse kunstwerken vervaardigd worden, dan kunt u één van de dorpjes in de omgeving bezoeken. Ieder dorp is gespecialiseerd in een ander soort ambacht. Zo staat het dorpje Mas bekend vanwege het verfijnde houtsnijwerk en in het dorpje Celuk wordt voornamelijk zilver tot de prachtigste gebruiksvoorwerpen verwerkt.

Tirta Empul


Bent u op zoek naar een bijzonder cultureel uitje? Niet ver van Ubud ligt Tirta Empul tempel, gebouwd in 962 na Christus en een bijzondere tempel voor de Balinezen. Het water van de natuurlijke bron wordt onder andere gebruikt voor belangrijke ceremonieën over heel Bali. U kunt hier zelf een zogenaamde Melukat ceremonie ondergaan. Melukat betekent zelfreiniging in de Balinese taal en staat dan ook voor een zuiveringsritueel van het lichaam en geest. Voor Balinezen een belangrijke gebeurtenis.

Rondreizen en Bouwstenen naar Ubud, Bali


Islandhopping: Pareltjes rondom Bali

Inclusief vluchten. Een populaire manier om je vakantie in Indonesië te besteden is om meerdere tropische eilanden tijdens één rondreis aan te doen, oftewel het zogenaamde islandhopping. Tijdens ...

Bekijk reis
Vanaf €1360,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Bali Roulette

Inclusief vluchten. Uniek bij 333travel: de Bali Roulette. Tijdens deze individuele rondreis verblijf je op drie verschillende plaatsen op Bali en heb je overal voldoende tijd om de omgeving te ...

Bekijk reis
Vanaf €1042,- p.p.

Aantal dagen: 15
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Wild Water Raften

Ben je toe aan actie? Maak dan een spectaculaire tocht met een raft op de prachtige Ayung rivier en vaar dwars door de ongerepte natuur van Centraal Bali. Je wordt begeleid door goed getrainde ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies, Natuur, Actief
Vanaf € 37,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Bali

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel