Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Cambodja > Sihanoukville
Vorige pagina

Reisinformatie Sihanoukville

Heerlijk relaxen op één van de zandstranden bij de bekendste badplaats in Cambodja, snorkelen op één van de tropische eilandjes, tussen de dolfijnen varen in ‘Ream National Park’ of genieten van heerlijke lokale visspecialiteiten. Langs de kustlijn van Sihanoukville is meer te doen dan alleen genieten van zon, zee en strand.

Sihanoukville is vernoemd naar koning Sorodom Sihanouk die 60 jaar lang (met tussenpozen) koning van Cambodja was. Hij is degene die zich hard heeft gemaakt voor een onafhankelijk Cambodja. Ondanks dat hij zich tijdens en na de Rode Khmer periode heeft ingelaten met de legers van Pol Pot geniet Sihanouk een hoog aanzien onder de Cambodjaanse bevolking. Hij is in 2004 afgetreden.

Vroeger was deze plek langs de korte Cambodjaanse kustlijn de plek waar wapens voor de Rode Khmer en de Vietcong het vasteland op werden gebracht. Tegenwoordig worden de stranden vooral gebruikt ter ontspanning. Zowel de lokale bevolking als toeristen komen graag in Sihanoukville. De stranden zijn mooi en breed en het water is erg helder. U kunt hier langs één van de vier stranden heerlijk relaxen of de wereld onder water ontdekken bij de riffen bij nabijgelegen eilandjes. Op de stranden kunt u versgevangen vis laten bereiden op een barbecue en met de voetjes in het zand genieten van een heerlijk vers visgerecht.

Sihanoukville bestaat eigenlijk uit twee delen. Sihanoukville stad en Sihanoukville aan zee. In de stad Sihanoukville is het redelijk rustig. U zult daarom overdag liever op één van de stranden bij Sihanoukville aan zee liggen. Wat altijd de moeite waard is in de stad, is een bezoek aan de markt. Hier worden de meest exotische zeevruchten verkocht. Sihanoukville staat overigens bekend om haar heerlijke visgerechten.

Omdat Sihanoukville de bekendste badplaats in Cambodja is, kan het er met name in het weekend erg druk zijn. U kunt dan naar het wat oostelijker gelegen Otres Beach gaan, waar het een stuk rustiger is dan de centraler gelegen stranden.

In de omgeving van Sihanoukville kunt u Ream National Park bezoeken. Dit nationale park bestaat uit mangrovebossen en huist onder andere tientallen soorten tropische vogels. Langs de kuststrook zijn er vele eilandjes, waar de onderwaterwereld rijk is aan prachtig koraal. Hier zwemmen de meest prachtige vissen.

Sihanoukville ligt in het zuidelijkste deel van Cambodja en is in circa 4 uur bereikbaar per transfer vanuit de hoofdstad Phnom Penh.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel