Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Cambodja > Kampot
Vorige pagina

Reisinformatie Kampot
Kampot is een dromerig plaatsje gelegen aan de Tuk Chhou rivier, met een ontspannen sfeer. Ooit was het een havenplaats, maar deze functie verdween toen Sihanoukville werd gesticht. Het plaatsje zelf herinnert ook aan een glorieuzer verleden, met her en der oude Frans-koloniale gebouwen, die helaas langzaam in verval zijn geraakt.

Kampot wordt toch langzaamaan ontdekt door toeristen, met name omdat deze plaats een uitstekende uitvalsbasis is om de prachtige omgeving te verkennen. Zo vindt u in de buurt zoutvelden, grotten en peperplantages. Vanuit Kampot kunt u ook uitstekend het Bokor National Park verkennen. En Kampot ligt op de route wanneer u vanuit Phnom Penh naar de strandbestemmingen Kep en Sihanoukville reist.

Bokor National Park is een groot nationaal park met een prachtige flora en waar nog vele bedreigde diersoorten leven. Zo leven hier onder andere nog wilde olifanten, luipaarden en Aziatische beren, Uiteraard leven hier verder vele apensoorten, herten en vele vogelsoorten. Helaas zult u niet veel dieren zien, omdat het een dichtbegroeid bos is en de dieren veelal nachtdieren zijn en zich hebben teruggetrokken in de meer afgelegen gebieden in het park. Desalniettemin blijft dit mooie nationaal park een bezoek waard.

Rondreizen en bouwstenen naar Kampot


Cambodja Highlights

Inclusief vluchten. Tijdens deze kennismakingsreis brengt u een bezoek aan de hoogtepunten van Cambodja, met o.a. Phnom Penh, Angkor Wat en de mooie omgeving van Battambang. Aansluitend een ...

Bekijk reis


Aantal dagen: 16
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Cambodja

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel