Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Cambodja > Battambang
Vorige pagina

Reisinformatie Battambang
Met een bamboetrein het prachtige Cambodjaanse landschap doorkruisen langs de uitgestrekte rijstvelden en pittoreske dorpjes. Wandelen langs de prachtige Franse koloniale winkels en villa’s en genieten van de zonsondergang op de heuvel bij Wat Ek Phnom. Battambang is de tweede stad van Cambodja en wordt omgeven door een mooie landelijke omgeving en rijke schatten uit het verleden.

Battambang ligt midden in het Cambodjaanse platteland. Natte rijstvelden, plantages, meren als het Kam Ping Buy meer, bergen als de ‘Crocodile Mountain’ en pittoreske dorpjes wisselen elkaar vloeiend af.

In Battambang neemt u een stap terug in de tijd naar de Franse koloniale periode. Langs de rivier de Sanger ziet u de architectuur van de oude Franse winkels en in het Zuiden van Battambang prachtige koloniale villa’s. Het is een rustige stad en veel minder druk bezocht door toeristen.

Met name de omgeving rond Battambang is de moeite waard om te verkennen. In een bamboetreintje bijvoorbeeld, niet veel meer dan twee assen, een bamboevlot en een motor. Op deze combinatie doorkruist u het prachtige landschap rond Battambang. U kunt ook een mountainbike of moto (met gids) gebruiken om de omgeving te ontdekken.

Dichtbij Battambang vindt u een aantal Khmer ruïnes. De Wat Boville bijvoorbeeld is een boeddhistische tempel die in Khmerstijl is gebouwd. Indrukwekkend is ook de Wat Phnom Sampean, hier zijn in de periode van de Rode Khmer vele mensen geëxecuteerd en in de ‘Killing Caves’ gegooid. De tempel ‘Wat Ek Phnom’ is op een heuvel gebouwd en biedt een fantastisch uitzicht.

Battambang zelf is een rustige stad. Een bezoek aan de centrale markt is zeker de moeite waard, hier kunt u alles kopen; lekkernijen, kunst, kleding, sieraden en edelstenen. Wanneer u in Battambang verblijft, zult u waarschijnlijk ook in de buurt van de centrale markt overnachten.

De provincie Battambang was een lange tijd in handen van Thailand. Deze invloeden ziet u nog veel terug in de stad. Zo kunt u er nog steeds met de Baht betalen.

Battambang ligt zo’n 300 km ten noordwesten van de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Het is vanuit hier bereikbaar per transfer en per vliegtuig. Vanuit Siem Reap kunt u een boottocht maken naar Battambang, deze boottocht van zo’n 8 uur is één van de mooiste in Cambodja.

Rondreizen en bouwstenen naar Battambang


Ontdekkingsreis Cambodja

Tijdens deze Ontdekkingsreis Cambodja bezoek je de bekendste maar ook prachtige onbekende tempels en ga je diep de binnenlanden in. Je ziet ontzettend veel en leert het echte Cambodja ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, Cultuur, Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 2507,- p.p.

Aantal dagen: 16
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Discover Cambodja

Tijdens deze tour door Cambodja zie je alle hoogtepunten, van de tegenstellingen in de hoofdstad Phnom Penh tot het bijzondere tempelcomplex Angkor ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur, Cultuur, Gratis WiFi
Vanaf € 712,- p.p.

Aantal dagen: 8
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Cambodja

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel