Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Cruise: Alaska cruise met Holland America Line v.a. € 999

(B-CA-0060) 5ster sterren

8-daagse cruise vanuit Vancouver

Dag 1: Inschepen Vancouver
Aankomst in Vancouver. Je kunt overdag de stad in om Vancouver te verkennen, maar zorg dat je op tijd in de haven bent. Inschepen is om 16.30 uur.

Het vriendelijke personeel zal je hartelijk verwelkomen en alle belangrijke zaken met je doornemen.

Belangrijk:
De rederij behoudt het recht voor om de vaarroute te wijzigen. Onderstaande route is een indicatie van het geplande programma.

Dag 2: Inside Passage (cruisen)
Vandaag vaar je door de adembenemende Inside Passage. Deze route loopt vanuit Washington State naar Alaska en was tijdens de Goldrush de route die de goudzoekers naar de Klondike in Alaska namen.

Je doorkruist de door gletsjers uitgesleten inhammen en fjorden die de westkust van Canada en Alaska rijk is en zult je verbazen over de schoonheid van het landschap. Dit is werkelijk ongerepte wildernis met besneeuwde bergtoppen, kleine eilandjes en inhammen en watervallen die van de klif in zee stromen. Let goed op onderweg. Wie weet spot je een walvis, orka of dolfijn in het water of zelfs een beer langs de kust.

Dag 3: Tracy Arm / Juneau
Op weg naar Juneau kom langs Tracy Arm. Je vaart door de smalle fjord die het gehele jaar door bedekt is met ijs van de Sawyer gletsjer. Deze gletsjer brokkelt langzaam af in zee en zomers kunnen er dan ook schotsen ter grootte van een auto of zelfs een gebouw in het water drijven. Een prachtig gezicht en zeker een foto waard! In het fjord worden ook vaak walvissen, beren en zeehonden gespot, maar het gekraak van het afbrekende ijs is wel echt het hoogtepunt van vandaag.

Rond de lunch ga je aan land in Juneau, de hoofdstad van de staat Alaska. Door de afgelegen ligging is deze stad alleen over water of door de lucht bereikbaar en heeft daardoor haar karakteristieke karakter weten te behouden.

Je kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen of je kunt aan één van de georganiseerde excursies deelnemen. Zo kun je bijvoorbeeld Mount Robson beklimmen, bij de Mendenhall gletsjer wandelen, met een verrekijker vanaf land walvissen gaan spotten of zelfs met een watervliegtuig maar liefst 5 gletsjers vanuit de lucht bekijken.

Let op:
De afvaarten van 4,11 en 18 mei en van 7,14 en 21 september slaan Tracy arm over, omdat er dan teveel ijs in het fjord is om veilig te kunnen varen.

Dag 4: Skagway
Het plaatsje Skagway is het verst noordelijk dat deze cruise je zal brengen. Tijdens de Gold Rush in de 19e eeuw was dit de toegangspoort tot de rijke goudvelden van Alaska en velen kwamen hier hun geluk beproeven.

Overal in het stadje vind je nog de overblijfselen uit deze tijd. Van de beruchte Red Onion Saloon waar een pistool van Wyatt Earp bewaard wordt tot het smalle spoor van de White Pas & Yukon railroad. Verder zijn er ook leuke winkeltjes, galerieën en restaurants waar je verse seafood uit de omgeving kunt eten. Al met al is Skagway dus een leuk plaatsje om een dagje te vertoeven.

Dag 5: Glacier Bay
Al vroeg kom je aan in Glacier Bay, een unieke fjord die als Werelderfgoed aangemerkt wordt. De steile ijzige rotsen rijzen omhoog uit het water van de fjord en bieden een prachtig gezicht. Zo’n 300 jaar geleden toen de eerste mensen dit fjord bevoeren, was er weinig meer te zien dan een groot schild van ijs. De afgelopen periode is de gletsjer echter zo ver geslonken, dat er een wonderlijk landschap geplet door ijs is ontstaan.

Je geniet vanaf het dek van de adembenemende schoonheid van het landschap, terwijl het schip langzaam door de baai vaart.

Dag 6: Ketchikan
Aan het eind van de ochtend kom je aan in Ketchikan, een stad aan de oevers van de Tongass Narrows gelegen.

Ketchikan is een belangrijk centrum voor de zalmvisserij. Ook kun je er meer leren over de inheemse stammen van Alaska. Zo vind je in Ketchikan ’s werelds grootste collectie aan bijzondere totempalen en is er een excursie te doen naar het Saxman Native Village, waar je meer ziet van de inheemse cultuur van de stammen van Zuidoost-Alaska.

Ben je een fervent visser, dan kun je vandaag ook zelf een hengeltje uitgooien in de hoop een flinke zalm te vangen.

Dag 7: Inside passage (cruisen)
Ook op de terugweg kom je weer door de adembenemende Inside Passage, dus ga er goed voor zitten en geniet nogmaals van het indrukwekkende uitzicht.

Dag 8: Vancouver (uitschepen)
Ook op de terugweg kom je weer door de adembenemende Inside Passage, dus ga er goed voor zitten en geniet nogmaals van het indrukwekkende uitzicht.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel