Zoover winnaar beste verre reizen 2014 en 2015
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Reisinformatie Siem Reap


Bezoek het legendarische Angkor met de grootste en misschien wel mooiste tempels ter wereld, vaar door de drijvende dorpen op het Tonlé Sap meer, proef het Cambodjaanse leven in ‘Bar Street’. Siem Reap is de uitvalsbasis voor dé culturele schat van Cambodja.

Siem Reap is met name bekend vanwege Angkor en het Tonlé Sap meer. Zowel het legendarische tempelcomplex Angkor als het grootste meer van Cambodja liggen slechts enkele kilometers verwijderd van Siem Reap. Ondanks deze rijkdom aan cultuur en natuur, is Siem Reap één van de armste regio’s in Cambodja.

Siem Reap zelf is een stad vol contrasten. Luxe resorts zijn langs modderige wegen gebouwd naast bouwvallige huisjes. In ‘Bar Street’ geniet u van de bedrijvigheid, er zijn bars, livemuziek en met name rond de oude markt heerlijke restaurantjes. Wilt u naar één van de bezienswaardigheden, dan kunt u goedkoop de tuk-tuk nemen, u wordt dan voor een paar Euro naar het meer of de tempels gebracht.

Zoals gezegd is het Tonlé Sap meer het grootste meer van Cambodja. Hier gebeurt werkelijk alles op het water. Drijvende markten, huizen, werkplaatsen en zelfs kerken. Geweldig om hier rond te varen. Het is de snelste en tevens leukste weg naar Phnom Penh. U vaart door de drijvende dorpen over het meer om vervolgens over de Tonlé Sap rivier door de natuur richting de hoofdstad te varen. Een prachtige boottocht van 6 uur.

Het tempelcomplex van Angkor stamt uit het oude Khmer-rijk. Het is het grootste tempelcomplex ter wereld, gelegen boven het Tonlé Sap meer. Er werden hier steden gebouwd op de grond die jaarlijks overstroomt en daardoor erg vruchtbaar is. Verschillende koningen bouwden hier tempels en daar omheen hun hoofdstad. De tempels stammen uit de periode tussen de 9e en de 15e eeuw en staat op de lijst met nominaties voor de zeven wereldwonderen. De bekendste tempel in Angkor is zonder twijfel de Angkor Wat. Deze tempel is in het begin van de 12e eeuw gebouwd door koning Suryavarman II. Het is de grootste etagepiramide in Zuidoost Azië. De tempel is ook afgebeeld op de nationale vlag van Cambodja. Angkor Wat heeft zo’n 50 jaar dienst gedaan als religieus en politiek centrum van het Khmerrijk. Maar er zijn nog veel meer mooie tempels in dit gebied, zoals Angkor Thom, en Phnom Bakeng, boven op een heuvel met een prachtig uitzicht over Angkor.

Siem Reap ligt in het Noord-Westen van Cambodja. Het is bereikbaar met het vliegtuig vanuit de hoofdstad Phnom Penh. Mooier is het om een boottocht te maken over de Tonlé Sap rivier.

Foto's


© 2015 333TRAVEL