Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Zuid afrika > Robben island
Vorige pagina

€29,-

per persoon vanaf

Tour: Robben Island

(T-ZA-7541)

Halve dag excursie

Leuke pluspunten om te weten

  • Ferry naar Robben Island
  • Bus tocht over het eiland
  • Bezoek aan de beruchte gevangenis
Robben eiland is een van de populairste must see's tijdens je verblijf in Kaapstad. Een bezoek aan het iconische eiland geeft je een uniek beeld van de geschiedenis van Zuid-Afrika en in het bijzonder de beladen Apartheid.

Tour naar Robbeneiland


Robbeneiland is voornamelijk bekend door Nelson Mandela, oud-president van Zuid-Afrika. Hij bracht 18 jaar van zijn leven door als gevangene op Robbeneiland. Hij is verantwoordelijk voor het einde van de Apartheid en is een legende voor het hele land. Bij aankomst word je met de bus opgehaald die in circa 1 uur over het hele eiland rijdt. Onderweg vertelt een gids over de geschiedenis van het eiland. Ook stopt de bus bij de kalkgroeve waar de gevangenen van Robbeneiland gedwongen werden om zwaar werk te verrichten. Onderweg kun je vaak pinguïns, springbokken en struisvogels spotten. Ten slotte bereik je de beruchte gevangenis Maximum Security Prison, voor een rondleiding.

Robbeneiland en Nelson Mandela


Vanaf de Clock Tower bij de V&A Waterfront kun je dagelijks om 9.00, 11.00, en 13.00 uur de boot naar Robbeneiland nemen. In de zomermaanden vaart er ook nog een boot om 15.00 uur. Daar de boottocht weesafhankelijk is raden wij aan de boot van 09.00 te nemen, daar dan de zee meestal rustiger is dan in de middag.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel