Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Best deal jungle en historie > Dag tot dag
Vorige pagina

€763,-

per persoon vanaf

Tour: Best Deal Jungle en Historie

(T-TH-1033)

8-daagse individuele tour Thailand (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Bangkok
Aankomst op de internationale luchthaven van Bangkok, vanwaar u naar uw hotel wordt gebracht. Het Eastin Hotel Makkasan ligt in het winkelhart van Bangkok. Diverse winkelcentra, restaurantjes en de Pratunam kledingmarkt liggen op loopafstand van dit hotel.

De rest van de dag kunt u uitrusten van de lange vlucht of kunt u bruisend en tegenstrijdig Bangkok op eigen gelegenheid ontdekken. Naast serene tempels rijzen kantoorgebouwen op en prachtige parken worden afgewisseld met winkelcentra en uitgaansgelegenheden. Ga langs bij ons kantoor in het Eastin Hotel voor een schat aan informatie over waar u moet zijn en wat u kunt doen!

Dag 2-3: Bangkok
Twee volledige dagen ter vrije besteding. U kunt deze dagen besteden aan het bezoeken van de belangrijkste hoogtepunten, zoals het Grand Palace, Wat Arun en Chinatown. U kunt gemakkelijk per skytrain de stad doorkruizen. U kunt uiteraard ook een van onze optionele excursies bijboeken.

Een leuke manier om het echte Bangkok te leren kennen, is de excursie Geuren, kleuren en smaken van Bangkok. Allereerst maakt u een fietstocht door Bangkok waarbij u de cultuur en historie van deze stad leert kennen. Vervolgens neemt u deel aan een kookcursus om enkele authentieke Thaise gerechten te leren koken! Wilt u liever alleen een fietstour of een kookworkshop doen, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Een andere leuke excursie is de Klong Tour, waarmee u per longtailboot door de kanaaltjes van Bangkok vaart.

Dag 4: Bangkok – Khao Yai National Park
Het is tijd om levendig Bangkok achter u te laten. U wordt bij uw hotel opgehaald en in circa 3 uur naar het Khao Yai National Park gereden. Dit nationaal park is een van de grotere en het oudste nationale park van Thailand, met een rijke flora en fauna. Hier leven nog olifanten in het wild en zelfs nog enkele tijgers.

Bij aankomst maakt u een wandeling door de natuur, waarbij u een goede indruk krijgt van de jungle en de dieren die hier leven. Uw gids kan er veel over vertellen. In een open gebied zult u gaan lunchen op een uitkijktoren. Na de lunch gaat u naar een van de grootste watervallen in het nationaal park: Haew Suwat. Hier is een scene uit de film ‘The Beach’ met Leonardo di Caprio gefilmd. Neem hier de tijd om rond te kijken en te relaxen, voordat u naar uw accommodatie wordt gebracht (buiten het nationaal park gelegen).

Dag 5: Khao Yai National Park - Ayutthaya
Na het ontbijt verlaat u dit natuurgebied en wordt u naar Ayutthaya gereden, de voormalige hoofdstad dat in de 14e t/m de 18 eeuw floreerde en op een bepaald moment zelfs een miljoen inwoners had. Het gebied was gezegend met schitterende tempels, prachtige gebouwen en het was een waar handelscentrum waar ook vele buitenlandse handelaars zaken deden, waaronder de Nederlandse VOC.

Uw chauffeur kan u door de stad rijden en naar het Historical Park brengen, waar u op eigen gelegenheid de prachtige tempelruïnes kunt bezoeken. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 6: Ayutthaya - River Kwai
In de ochtend verlaat u Ayutthaya en reist u in westelijke richting naar Kanchanaburi. Uw chauffeur zet u af in het centrum zodat u zelf de hoogtepunten kunt bezoeken zoals de beroemde brug over de River Kwai. Ook het Jeath Museum en naastgelegen begraafplaats verdienen een bezoekje, waar u meer leert over de indrukwekkende historie van dit gebied ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Op de afgesproken tijd brengt uw chauffeur u naar de eveneens indrukwekkende Hellfire Pass, waar geallieerde krijgsgevangenen in zware omstandigheden een pad moesten uithakken in de rotsen voor de aan te leggen spoorlijn van Bangkok naar Myanmar.

U wordt naar de pier gebracht waar u per longtailboot naar een hele bijzondere accommodatie vaart. De Jungle Rafts is een uniek drijvend resort middenin de jungle en volledig gebouwd van hout en bamboe. Uw kamer is eenvoudig, maar beschikt wel over een eigen badkamer met douche en toilet en een veranda met hangmat. Er is geen elektriciteit in het resort, de prachtige omgeving maakt dat echter meer dan goed. Na het diner (niet inbegrepen) kunt u optioneel een traditionele dansvoorstelling van de lokale Mon bergstam bekijken.

Dag 7: River Kwai
U kunt in de ochtend heerlijk relaxen op uw veranda en van de rust genieten, een wandeling in het lokale dorp maken of een massage uitproberen. Na de lunch vaart u naar de pier waar uw chauffeur u opwacht om u naar uw volgende accommodatie te brengen.

Wilt u liever vandaag iets doen, dan kunt u een optionele excursie bijboeken. U wordt dan na de excursie naar uw volgende hotel gebracht.

U kunt bijvoorbeeld vandaag in het teken van de olifant zetten en naar Elephant World gaan. Dit non-profit olifantentehuis is opgezet in 2008 om zieke, oude, mishandelde en straatolifanten op te vangen en ze een rustig en beter leven te geven. U ontmoet vandaag enkele olifanten en heeft de mogelijkheid om samen met de verzorgers voedsel voor ze klaar te maken en ze te voeren. Nadat u zelf ook heeft gegeten, plant u enkele planten die later weer als voedselbron voor de olifanten gebruikt zullen worden, zoals bananenbomen en rietsuiker. De olifanten hebben inmiddels hun buiken vol dus is het tijd om ze te verzorgen en baden. U gaat met de olifanten naar de rivier om ze schoon te schrobben. Een bijzondere ervaring waar de olifanten ook erg blij van worden! Helaas is dan de tijd gekomen om afscheid te nemen van deze fantastische dieren en u wordt naar uw hotel gebracht.

Of boek een excursie naar de wonderschone Erawan watervallen. De waterval bestaat uit 7 terrassen en het is dan ook een behoorlijke maar zeker hele mooie wandeling omhoog. De meesten gaan slechts enkele terrassen omhoog om vervolgens in het verkoelende water heerlijk te zwemmen. Achter diverse watervallen zijn zelfs grotten en spelonken te verkennen. 's Middags komt u aan in uw hotel. U kunt ook (optioneel) een tochtje gaan maken met de Death Railway trein over de Birma spoorweg.

Dag 8: River Kwai - Bangkok
Er staat een vroeg vertrek op het programma, zodat u in de ochtend de drijvende markt Damnoen Saduak kunt bezoeken. Optioneel kunt u hier een bootje huren om daadwerkelijk door de markt te varen. Vervolgens reist u terug naar Bangkok, waar deze tour eindigt. U kunt uw reis uiteraard nog verlengen met een volgende (strand)bestemming.


boeddhabeeld Ayutthaya
Spoor langs de Kwai rivier
Bangkok in de nacht

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel