Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Tour: Sri Lanka: De Koloniale West- Kust van Sri Lanka

(T-LK-4204)

3-daagse privé tour Sri Lanka

Dag 1: Colombo - Negombo
Bij aankomst op de luchthaven van Colombo of vanuit je hotel word je opgehaald voor je stadstour door Colombo en bezoek je de kleurrijke markt, de Cinnamon Gardens, het Fort en de boeddhistische Gangaramaya tempel.

In Colombo wisselen koloniale gebouwen, moderne huizen, woonwijken, tempels en moskeeën elkaar af en staan kriskras door elkaar. Het heeft één van de grootste havens van Azië. De oorsprong van de stad ligt in de vroege 16e- eeuw. Toen in 1505 de Portugezen in Colombo aanmeerden, gaf de Sri Lankaanse vorst toestemming zich te vestigen in de enclave die de zee en de meren omsloot. Een eeuw later werd de stad zonder slag of stoot overgeleverd aan de Britten.

In de middag wacht je een high tea op een bijzondere locatie. Namelijk het koloniale en beroemde Galle Face Hotel, prachtig gelegen en met een panoramisch uitzicht op de Indische oceaan.

Transfer naar je hotel in Negombo aan het goudkleurige strand. Van oorsprong is Negombo een traditioneel vissersdorp met een mooie lagune met uitgestrekte mangrovebossen.

Dag 2: Colombo - Galle - Mirissa
Na het ontbijt transfer naar het station voor je 4 uur durende treinreis naar het historische Galle Fort, een 16e-eeuwse fort, die op de lijst van UNESCO staat. Galle werd bekend als Gimhathiththa, vóór de komst van de Portugezen in de 16e eeuw, toen werd het de belangrijkste haven van Sri Lanka. Galle bereikte het hoogtepunt van haar ontwikkeling in de 18e eeuw, tijdens de Nederlandse koloniale periode.

In het Galle Fort tref je een grote selectie van galeries, cafés en restaurantjes. Het is dan ook erg leuk om hier rond te dwalen en te lunchen op een mooie en historische locatie. Je chauffeur breng je nog zuidelijker en onderweg maak je kans om de paalvissers te zien in de zee bij Kosgoda.

De paalvissers behoren tot één van de iconen van Sri Lanka. Deze Aziatische traditie wordt nog dagelijks gebruikt voor de visvangst. Dan bereik je Mirissa. Het meest zuidelijke kustplaatsje van Sri Lanka met een prachtige baai en met één van de mooiste stranden van Sri Lanka. Ook kun je hier een spectaculaire walvis en dolfijnen boottocht maken (optioneel) (seizoensgebonden december t/m april).

Dag 3: Vertrek Mirissa
Na het ontbijt eindigt de tour. Je kunt terug gaan naar Colombo of je reist verder naar een volgende bestemming.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel