Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > China > Hemels himalaya van tibet en nepal > Dag tot dag
Vorige pagina

€4007,-

per persoon vanaf

Tour: Hemels Himalaya van Tibet en Nepal

(T-CN-1323)

20-daagse privé-tour Tibet & Nepal (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Chengdu
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chengdu wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en staat bekend om zijn culinaire en pittige gerechten.

U heeft de rest van de dag om te acclimatiseren. Trakteer u zelf bijvoorbeeld op een ontspannen voetmassage om de jetlag te verdrijven. Of maak een wandeling door Jinli Street, de oudste straat van de stad uit de Qin Dynastie. Hier kunt u genieten van de traditioneel gebouwde huizen en de vele stalletjes en winkeltjes met curiosa. Het is ook leuk om enkele lokale snacks te proeven.

In de avond heeft u een traditioneel Sichuan welkomstdiner.

Dag 2: Chengdu
Vandaag bezoekt u het onderzoekscentrum van de reuzenpanda's. U ziet hoe de panda's leven in natuurgetrouwe omgeving met veel bamboe. Drink thee met de locals in het beroemde theehuis van de Wenshu temple, dé plek om het dagelijks leven van de Chinezen te aanschouwen. Jong en oud spelen hier met veel passie het populairste spel van China “Mahjong”.

Dag 3: Chengdu - Lhasa
In de vroege ochtend vertrek naar het Dak van de Wereld! Vluchttijd is circa twee uur. Aangekomen in Tibet, rijden we via een prachtige route naar Lhasa gelegen op 3600 meter.

Aangekomen in de legendarische hoofdstad van Tibet heeft u de rest van de dag om te acclimatiseren aan de hoogte! U kunt per Rickshaw een verkennende tocht langs de oude stad maken. U heeft 3 overnachtingen in Lhasa.[

Dag 4: Lhasa
Na het ontbijt begint uw stadstour door Lhasa. U begint bij het schitterende grote Potala paleis met zijn duizenden beelden en fresco’s en de voormalige verblijfplaats van de Dalai Lama. Vanaf het paleis heeft u een onvergetelijk uitzicht op Lhasa.

In de namiddag bezoekt u de Jongkar tempel. De tempel is met ontelbaar veel yakboterkaarsjes verlicht. Hier ervaart u hoe diep het boeddhisme geworteld is in het alledaagse leven van de Tibetanen. Hierna heeft u de tijd om over het betoverende Barkhor plein te struinen. Terwijl u kloks gelijk mee loopt maakt u dezelfde ronde als de vele boeddhistische pelgrims. Onder het mompelen van heilige mantra's lopen ze met hun gebedsmolens naar de meest heilige plek van Tibet, de Jongkar Tempel.

Dag 5: Lhasa
In de ochtend bezoekt u Norbulingka, het voormalige zomerpaleis van de Dalai Lama. Het bestaat uit een enorm park met verschillende paleizen, waarvan de vertrekken bijzonder rijk zijn uitgerust.

Na de lunch bezoek aan het Sera klooster, waar u het druk debatteren van de monniken in hun rode gewaden, bijwoont in de kloostertuin. Een bijzondere ervaring. Tot slot maakt u vanavond kennis met de traditionele gerechten van de Himalaya, onder het genot van dans en zang.

Dag 6: Lhasa - Tsedang
Na het ontbijt laat u Lhasa achter u en zet u de reis voort naar Tsedang, gelegen op ongeveer 220 km van Lhasa. Onderweg brengt u een bezoek aan het Samye klooster, het oudste klooster van Tibet. De rit ernaartoe is al een avontuur op zich. Met een veerpontje vaart u de brede Yarlong Tsangpo rivier over, waarna u via een hobbelige weg in een half uur het kloostercomplex bereikt. Het klooster telt 3 verdiepingen en het uitzicht vanaf hier is prachtig!

In de middag vervolgt u de reis naar Tsedang.

Dag 7: Tsedang - Gyangtse
Uw dag begint met een bezoek aan Yumbu Lhakhang. Dit kleine klooster ligt boven op een hoge rots en geeft een indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Het klooster is gebouwd voor de eerste koning van Tibet en is volgens de legende het oudste gebouw in Tibet. Ook bezoekt u de vlakbij gelegen Tradruk Tempel.

De reis gaat verder naar Gyangtse. De weg slingert zich langzaam omhoog tot een hoogte van 4974 meter over duizelingwekkende bergpassen en brengt u naar het Yamdrok meer, het meest heilige meer van Tibet. Bekend om zijn indigo blauwe kleur en met letterlijk adembenemend uitzicht op besneeuwde majestueuze bergtoppen van wel 7000 meter hoog. Het is tevens het grootste binnenmeer van het noorden van de Himalaya.

De route brengt u verder langs diepe ravijnen, nauwe kloven, woeste rivieren en tempeltjes versiert met gebedsvlaggen en na iedere bocht volgt weer een panoramisch uitzicht op de hoogste bergen ter wereld. Gyangtse is al van ver te zien door de dominante ligging van een citadel boven op de rotsen.

Dag 8: Gyangtse - Shigatse
U begint de dag met een stadstour, waarbij u de wereldberoemde Kumbum bezoekt, dé grootste stupa van Tibet. Uiteraard kan ook een bezoek aan het serene Pelkor Chod klooster niet ontbreken.

In de middag vertrek naar Shigatse. Onderweg bezoekt u een traditionele familie, waar u de lokale boterthee kunt proeven en het Tibetaanse leven kunt ervaren.

Dag 9: Shigatse - Sakya
In de ochtend bezoekt u het imponerende Tashilhunpo klooster. Eén van de belangrijkste en mooiste kloosters van Tibet. Het is daarom ook het verblijf van de invloedrijke Panchen Lama. Tijdens de culturele revolutie is dit enorme complex op wonderlijke wijze geheel onaangetast gebleven. Vlak voor het tempelcomplex is er dagelijks een kleurrijke lokale markt, die u kunt bezoeken.

Na de lunch transfer naar Sakya. U rijdt door een prachtige vallei en passeert kleine dorpjes. Overnachting in Sakya.

Dag 10: Sakya - Shegar
Sakya ligt in een afgelegen vallei, dat is gebouwd rond het gelijknamige klooster. In de ochtend brengt u een bezoek aan het Sakya klooster, dat een geschiedenis van meer dan 900 jaar kent. Het toonaangevende klooster voor de Sakyapa school van het Tibetaans boeddhisme waarborgt een aantal culturele relikwieën en artefacten waardoor het net een historisch en cultureel museum lijkt.

Na de lunch rijden we in ongeveer 4 uur naar Shegar.

Dag 11: Shegar - Everest
Vandaag staat letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de reis op het programma: Mount Everest, met zijn 8.848 meter de hoogste berg ter wereld!

Vroeg in de ochtend rijdt u via de beroemde Friendship Highway naar het Rongbuk Klooster, gelegen nabij het Mount Everest Base Camp. Deze hobbelige rit van iets meer dan 100 kilometer duurt ongeveer vijf uur, maar de uitzichten zijn geweldig. Bij aankomst kunt u een bezoek brengen aan het hoogst gelegen klooster ter wereld (5000m), dat in de laatste decennia volledig herbouwd is nadat het in 1974 werd verwoest. Bij helder weer heeft u vanaf hier een overweldigend uitzicht op de Mount Everest.

In de middag neemt u de lokale shuttlebus naar het Mount Everest Base Camp, gelegen op 5200m. U kunt er ook voor kiezen om te voet te gaan, maar vanwege de hoogte en de koude wind is dit een pittige wandeltocht van ongeveer 2 uur. Vanuit het kamp heeft u wederom een geweldig uitzicht op de imponerende bergen van de Himalaya en de vele gletsjers die zich prachtig aftekenen tegen een strak blauwe lucht.

U overnacht in het zeer eenvoudige guesthouse tegenover het Rongbuk klooster. Hoewel de guesthouse weinig voorstelt, is het een bijzondere ervaring om zo dicht bij de Mount Everest te overnachten. ’s Avonds ervaart u de stilte van de omgeving en een ontelbare sterrenhemel.

Dag 12: Everest - Tingri
De ochtend heeft u ter vrije besteding. In de middag rijdt u in zo’n 4 uur naar Tingri. Overnachting in Tingri.

Dag 13: Tingri - Zhangmu
Na het ontbijt reist u naar Zhangmu, de grensplaats aan de Tibetaanse kant tussen Nepal en Tibet. U slingert zich een weg door het ruige landschap en passeert onder weg onder andere de dubbele Lalung pas met weidse uitzichten op de hoogste Himalayatoppen. Het laatste stukje van Nyalam tot Zhangmu is moeilijk begaanbaar, maar zeer spectaculair. De weg gaat behoorlijk steil naar beneden en u ziet het landschap om u heen veranderen naar weelderig subtropisch groen met watervallen, rotsen en jungles. U verblijft vannacht in Zhangmu.

Dag 14: Zhangmu - Kathmandu
U vervolgt uw weg naar Nepal en legt de laatste 8 km af naar de Friendship Bridge en de Nepalese grenspost Kodari. Hier wordt u opgehaald door uw Nepalese gids en chauffeur die u in ongeveer 4 uur rijden naar Kathmandu brengt. De hoofdstad van Nepal maakt een middeleeuwse indruk. Wirwar van kleine straatjes met heilige koeien. Vele oude huizen en pleintjes vol tempels, waar gelovigen met devotie gebeden aan het chanten zijn. Bont geklede mensen met rieten manden lopen bedrijvig heen en weer en overal winkeltjes met ambachtelijke voorwerpen en prachtige souvenirs.

Er zijn ook restaurantjes met veelal een dakterras, waar u in alle rust van de exotische sfeer kunt genieten. U heeft 2 overnachtingen in Kathmandu. Als u vanavond lekker uit eten wilt gaan in leuk restaurantje, dan is de sfeervolle wijk Thamel een aanrader.

Dag 15: Kathmandu
U begint de dag met een stadstour door Kathmandu vanaf het fotogenieke Durbar Square. Indrukwekkende plek met vele tempels, paleizen en een unieke sfeer. U bezoekt vervolgens de Swayambhunath Stupa. Dit is één van de wereld meest glorieuze Boeddhistische Stupa's, van circa 2000 jaar oud. Ook wel Monkey Tempel genoemd om zijn vele apen, die hier een geheel eigen leven leiden. De stupa staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO.

Vervolgens bezoekt u de stupa van Bodnath, het belangrijkste en indrukwekkendste boeddhistische heiligdom in de Kathmandu vallei. Het staat op een heuvel 2 km ten westen van Kathmandu en is van verre zichtbaar. Bodnath ligt in een vlak gebied en de grote stoepa is aan alle kanten omgeven door oude monnikswoningen. De ogen van de Boeddha zijn op de stupa geschilderd en de gekleurde gebedsvlaggen wapperen in de wind. Deze goudgekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht over Kathmandu is adembenemend.

Zonder een bezoek aan Pushapatinath is uw verblijf in Kathmandu niet compleet. Het belangrijkste heiligdom van Nepal is de tempel van Pashupati, gewijd aan de Hindoe god Shiva. De beschermer van alle wezens en herder van de dieren. De tempel staat aan de oever van de Bagmati rivier en is omgeven door een klein woud van andere tempels, pagodes en kloosters. De pagode is voor alle hindoes in de wereld één van de belangrijkste heiligdommen van Shiva en wordt druk bezocht door pelgrims en sadhu's. Deze wonderlijke heilige mannen zijn zeer schaars gekleed. Hun gezichten zijn vaak bedekt met as en ze hebben woeste haren en zijn vergezeld door de drietand, de zogeheten "trisula", het symbool van Shiva.

Dag 16: Kathmandu - Pokhara
Vandaag reist u via een hobbelige weg richting Pokhara. Het is een spectaculaire route met panoramische vergezichten, over bergpassen en langs watervallen. Pokhara is na Kathmandu het populairste toeristenoord van Nepal. Aangekomen in het liefelijke plaatsje aan het spiegelende Phewa Meer wordt het u geheel duidelijk waarom. Vanaf de subtropische vallei waarin Pokhara ligt, rijzen de bergen aan de noordkant vrijwel kaarsrecht op tot enkele van de hoogste pieken ter wereld.

Niet verwonderlijk dat de meeste trekkings door de Himalaya hier beginnen. Transfer naar uw hotel waar u 2 nachten verblijft. Wandel 's avonds door de gezellige straatjes van Pokhara of geniet op een terrasje met een drankje van de 'lay back' sfeer.

Dag 17: Pokhara
U wordt wakker met een majestueus uitzicht op de besneeuwde bergketens van het Annapurna massief. Vandaag staat een stadstour door Pokhara op het programma. U bezoekt onder andere de prachtige Devi watervallen, een waar spektakel! De omliggende natuur bestaat uit bougainvilles en cactussen. U bezoekt de bekende hindoeïstische Bindya Basini Tempel, Gupteshwar grot en maakt een boottocht op het meer naar de Barahi Tempel.

U kunt uw verblijf eventueel verlengen met een optionele 4-daagse trekking.

Dag 18: Pokhara - Nagarkot
Vandaag staat er een lange rit op het programma naar Nagarkot, een pittoresk bergdorpje en wereldberoemd op zijn magnifieke panoramische uitzichten op de Himalaya. Op heldere dagen heeft u een mooi zicht op de hoogste berg ter wereld; de Mount Everest. Aan het einde van de dag arriveert u in het dorpje. U kunt een korte wandeling maken om de schitterende zonsondergang te bekijken.

Dag 19: Nagarkot - Kathmandu
Vroeg uit de veren om in alle vroegte te genieten van een intens mooie zonsopgang over de Himalaya. Paars en rood kleuren de lucht en creëren een magisch uitzicht. Vervolgens terug naar het hotel voor uw ontbijt.

Hierna maakt u een korte trekking naar de dorpjes nabij Nagarkot. U wordt vergezeld door adembenemende natuur en omring door de hoogste bergtoppen ter wereld. In de namiddag bent u terug in Kathmandu, waar u nog 1 overnachting heeft.

Dag 20: Kathmandu - Einde tour
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Einde van een schitterende rondreis door Tibet en Nepal.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel