Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > China > De verborgen plekjes van china > Dag tot dag
Vorige pagina

€2195,-

per persoon vanaf

Tour: Verborgen Plekjes van China

(T-CN-1334)

15-daagse privé tour China (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Chengdu
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chengdu wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en staat bekend om zijn culinaire en pittige gerechten. De rest van de dag om te acclimatiseren. Trakteer u zelf bijvoorbeeld op een ontspannen voetmassage om de jetlag te verdrijven. 's Avonds is het een idee om een specialiteit van Sichuan te proberen, namelijk Hot Pot, een Chinese fondue: erg smakelijk! (optioneel)

Dag 2: Chengdu
Vandaag bezoekt u het onderzoekscentrum van de reuzenpanda's. U ziet hoe de panda's leven in natuurgetrouwe omgeving met veel bamboe. Drink thee met de lokale bevolking in het beroemde theehuis van de Wenshu temple, dé plek om het dagelijks leven van de Chinezen te aanschouwen. Jong en oud spelen hier met veel passie het populairste spel van China “Mahjong”.
In de namiddag maakt u een wandeling door Jinli Street, de oudste straat van de stad uit de Qin Dynastie. Hier kunt u genieten van de traditioneel gebouwde huizen en de vele stalletjes en winkeltjes met curiosa. Het is ook leuk om enkele lokale snacks te proeven.

Dag 3: Chengdu – Guiyang - Kaili
Vroeg op, daar er maar 1 vlucht per dag vertrekt naar Guiyang. U komt aan op de luchthaven van Guiyang, de hoofdstad van de provincie Guizhou. Guiyang is de laatste jaren razendsnel van een provinciestad naar een miljoenenstad veranderd. U wordt opgehaald door uw chauffeur en Engelssprekende gids, die u de komende dagen zullen vergezellen en vertrekt gelijk door naar Kaili.
Het is de hoofdstad van het autonome Dong en Miao district in het zuidoosten van de provincie Guizhou. De bevolking uit de regio komt hier naartoe voor de markt, maar ook voor scholing en medische voorzieningen. In de stad zelf kunt u een bezoek brengen aan het Miao Museum of gewoon net als de lokale bevolking over de markt slenteren. De Miao zijn een van de 55 etnische minderheden in China. De Miao zien er kleurrijker uit. Hun dorpen en huizen zijn vaak versiert en ze dragen prachtige geborduurde kleding en veel zilveren sieraden. U heeft 2 overnachtingen in het eeuwenoude Jidao long skirt Miao dorp, waar u in een eenvoudig maar sfeervol guesthouse verblijft.

Dag 4: Jidao Village
U wordt wakker van de landelijke geluiden om u heen. Na het ontbijt maakt u een tocht naar het Miao buurdorp Langde. Hier maakt u kennis met de traditionele dans tijdens een optreden. Trek goede schoenen aan, want vervolgens gaat u een mooie wandeltocht maken, langs theeplantages in de Jade groene bergen. Traditie staan in deze regio nog in een hoog vaandel. Vervolgens rijdt u terug naar Jidao.

Dag 5: Jidao Village - Zhaoxing
In de ochtend heft u transfer naar het station, want u vertrekt met de hogesnelheidstrein naar Chongiiang Country. U overnacht in Zhaoxing Het grootste Dong stad van heel China.
De Dong bevolkingsgroep is een andere etnische minderheid in China. In totaal zijn er ruim 2,5 miljoen Dong in China. Hun dagelijkse leven wordt gekenmerkt door eeuwenoude tradities, waarbij muziek centraal staat. De Dong zijn ook bekend om hun prachtige architectuur. Zo hebben zij de Wind en Regen Bruggen gebouwd, en ook de prachtige Dong Drum Towers.
U bezoekt vandaag ook het onbekende en zeer authentieke plaatsje Huangang, waarbij u het gevoel heeft terug te zijn gegaan en de tijd en maakt u kennis met een uiterst traditioneel China. Terug naar uw guesthouse in Zhaoxing.

Dag 6: Zhaoxing
Na het ontbijt maakt u een rit naar het hooggelegen Tangan Dong Dorp, vanaf hier heft u een schitterend uitzicht over Zhaoxing. U maakt u een wandeltocht van circa 2 uur naar beneden. U wordt omringd door glooiende rijstvelden en prachtige omgeving. In de avond maakt u een zang preformance mee van de Dong. Overnachting wederom in Zhaoxing.

Dag 7: Zhaoxing - Chenyang
Met de trein bent u in een half uur in Chenyang. Hier wordt u weer opgewacht door een chauffeur en Engelssprekende gids. Chenyang is een verzamelnaam voor 6 schitterende authentieke Chinese dorpjes. Een van de beste plekken om de Dong te leren kennen is rond Chengyang Chiao. Chengyang Chiao heeft een eigen, plaatselijk autonoom bestuur en bestaat uit de dorpjes Ma'an, Pingtan, Yanzhai, Dongzhai, Dalzhai en Pingzhai. Deze autovrije dorpjes zijn tegen de hellingen van Chengyang vallei gebouwd en via wandelpaden onderling met elkaar verbonden. De beroemde attractie van Ma'an is de langste Wind en Regen Brug en ook één van de mooiste houten bruggen van China! U overnacht in een knus guesthouse en de moderne wereld lijkt ver weg.

Dag 8: Chenyang - Pingan
De rit van Chengyang naar Pingan duurt ongeveer 3,5 uur. Onderweg ziet u de uitgestrekte theevelden, waar de theeplukkers de theebladeren in rieten manden verzamelen. U maakt ook een stop bij de lokale markt. U reist door een schitterend berglandschap naar Longshen. Beroemd om zijn terrasvormige Drakensrug rijstvelden die zich uitstrekken zover het oog kan zien. Deze rijstvelden staan lokaal bekend onder de naam Longji. Een sprookjesachtig decor! Ieder seizoen veranderen de kleuren van de rijstvelden wat een schitterend effect geeft.
Het dorp is niet te bereiken per auto, dus is het een klein half uur wandelen naar het pittoreske dorp, met zijn kleurrijke kraampjes en houten huizen. Hier wonen de Yao minderheden. De vrouwen van de Yao zijn beroemd om hun ontzettend lange haren van soms wel 2 meter lang. U overnacht in het authentieke dorpje Ping'an.

Dag 9: Ping’an- Guilin
Na een korte wandeling en een laatste blik op het oogverblindende landschap, wacht de chauffeur al op u die u naar Guilin brengt. Een plaats die al eeuwenlang kunstenaars inspireert. De roem is gebaseerd op het magische landschap, duizenden vierkante kilometers karstgebergte dat oprijst uit een vlakte van rijstvelden en weelderige bamboebossen. Het gebied rondom Guilin was miljoenen jaren geleden nog zee

Dag 10: Guilin
Tijdens de stadstour in Guilin bezoekt u de mooie Rietfluitgrot, met zijn enorme binnenmeer en frappante rotsformaties. Ook brengt u een bezoek aan de Fubo heuvel, een hoge rots die oprijst uit de rivier en vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de omgeving. ’s Avonds is het leuk om de avondmarkt te bezoeken.

Dag 11: Guilin - Yangshuo
Na het ontbijt staat er een unieke cruise over de Li-rivier op het programma naar het sfeervolle plaatsje Yangshuo. U vaart dwars door het karstgebergte en ervaar het Chinese leven van alle dag op de rivier. De cruise staat bekend als een van de mooiste cruise tochten ter wereld. Bij aankomst in Yangshou kunt u een wandeling maken door de gezellige hoofdstraat; West Street en trakteer u zelf op een voetmassage.

Dag 12: Yangshuo
U maakt een rit naar de Xiangong berg, vanuit hier heeft u een imponerend uitzicht over de Li-Rivier, die zich een weg kronkelt door het karstgebergte. U kunt hier ook een mooie wandeling maken. De rest van de dag vrij om te ontspannen.

Dag 13: Yangshuo
Vrije dag om te genieten in dit unieke landschap. Een goede manier om de regio te verkennen is om een fietstocht te maken door de omgeving en langs de Yulong rivier. U fietst langs groene rijstvelden en de grillige karstheuvels door. Onderweg kunt u tevens een bezoek brengen aan een traditionele boerenfamilie (optioneel).
Een andere bijzondere manier is om per bamboe raft de rivier af te zakken en het unieke landschap langs u heen te laten glijden (optioneel). Mocht u van koken houden, dan kunt u ook een bijzonder leuke kook excursie maken, waarbij u verschillende Chinese gerechten leert klaar maken en die u vervolgens in de tuin onder de bomen kunt eten als lunch.

Dag 14: Yangshuo - Guangzhou
Na het ontbijt is het tijd om per auto te vertrekken naar Guilin, waar vandaan uw comfortabele trein vertrekt naar Guangzhou, waar u na 2 uur aankomt. In de middag maakt u een stadstour door de oudste stad van China, naar onder andere de Chen Clan tempel en Shamian eiland. U brengt ook een bezoek aan de Qingping kruiden markt. U overnacht in Guangzhou.

Dag 15: Guangzhou - einde tour
Na het ontbijt eindigt uw tour. U kunt bijvoorbeeld ook uw reis verlengen met een verblijf in Hong Kong
Chinese rijstvelden in de mist
Chinees landschap rond de Li-rivier
Chinese delicatesse

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel