Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > China > China highlights deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

€2233,-

per persoon vanaf

Tour: China Highlights Deluxe

(T-CN-1309)

13-daagse privé-tour China (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Beijing
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Beijing wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt. Onderweg heeft u een oriëntatietour door Beijing, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden passeert, zoals het Plein van de Hemelse Vrede, het Mao Mausoleum en de Verboden Stad. De rest van de dag vrij om te acclimatiseren. U heeft drie overnachtingen in Beijing.

Dag 2: Beijing
Na het ontbijt begint uw verdere kennismaking met Beijing en zijn keizerlijk verleden. Via het Tian’anmen-plein, beter bekend als het Plein van de Hemelse Vrede bereikt u de Verboden Stad. Dit was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers en werd vanuit hier China geregeerd. De stad was verdeeld in het Binnenhof, waar de keizer woonde en het Buitenhof, waar de hofhouding woonde. Deze bestond onder andere uit de concubines en de paleiswachten. Bij elkaar woonden er enkele duizenden mensen in de Verboden Stad. Vervolgens bezoekt u de panda dierentuin en het prachtige Zomer Paleis, waar u een boottocht maakt op het Kunming Meer.

Vanavond kunt u in een gespecialiseerd Beijing Eend Restaurant dineren, waar u naast andere gerechten, dit beroemde gerecht kunt proeven (optioneel).

Dag 3: Beijing
Vandaag gaat u naar één van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden.

De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. U gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Vervolgens bezoekt u de Ming Tomben. Hier bevinden zich mausolea van Ming-keizers.
Ten slotte maakt u een wandeling over de Shendao, de Heilige Weg met aan weerszijden stenen beelden van dieren, mandarijnen en generaals. De dag eindigt op de lokale avondmarkt in Beijing, waar vele typische en soms vreemde gerechten te vinden zijn.

Dag 4: Beijing - Pingyao
U heeft nog de hele dag om te genieten van deze wereldstad. U kunt bijvoorbeeld de Lama tempel bezoeken en rondwandelen in de geur van wierook en dwalen tussen rode pagoda's, monniken en gebedshuizen(optioneel).

Wilt u liever de traditionele levensstijl zien, dan kunt u per rickshaw de oude hutongs bezoeken. (optioneel). Aan het begin van de avond transfer naar het station voor uw reis per hoge snelheidstrein naar Pingyao, waar u in de avond arriveert.

U kunt er ook voor kiezen om voordat u naar Pingyou gaat een uitstapje te maken naar Datong
met een 3-daagse tour De Hangende Kloosters en Boeddha Grotten van Datong.

Dag 5: Pingyao
Pingyao is een charmante en authentieke ommuurd stadje en is door UNESCO als werelderfgoed erkend. Rond de vele binnenhofjes wonen de families met hun gezinnen volgens eeuwenoude tradities. U kunt hier dwalen door de wirwar van kleine en beklinkerde straatjes. Overal bungelen rode lampionnen aan de gevels van de courtyard huizen, die 's avonds zorgen voor een mystieke sfeer uit vervlogen tijden. U heeft een stadstour door Pingyao waarbij u een bezoek brengt aan de oude stadsmuur en de Ming en Qing Street. U overnacht in een traditioneel courtyard hotel in het oude centrum van Pingyao.

Dag 6: Pingyao - Xian
Vrije ochtend om te genieten van dit prachtige stadje of u kunt een mooie fietstocht maken naar de lokale markt (optioneel). In de namiddag transfer naar het station voor uw wederom comfortabele hoge snelheidstrein naar Xian.

Dag 7: Xian
Xian was de hoofdstad van vele Chinese dynastieën maar vooral wereldberoemd om het Terracotta leger van keizer Qin. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. Op de terug weg bezoekt u de Grote Wilde Ganzen Pagode.

Dag 8: Xian
Vrije dag in Xian. Het is leuk om te wandelen door de schilderachtige Moslim wijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Ook 's avonds is het leuk vertoeven met zijn vele hotpot restaurantjes midden op straat.

Dag 9: Xian - Guilin
Transfer naar de luchthaven voor uw ochtendvlucht naar Guilin. Een plaats die al eeuwenlang kunstenaars inspireert. De roem is gebaseerd op het magische landschap, duizenden vierkante kilometers karstgebergte dat oprijst uit een vlakte van rijstvelden en weelderige bamboebossen. Het gebied rondom Guilin was miljoenen jaren geleden nog zee. Tijdens de stadstour bezoekt u de mooie Rietfluitgrot, met zijn enorme binnenmeer en frappante rotsformaties. Ook brengt u een bezoek aan de Fubo heuvel, een hoge rots die oprijst uit de rivier en vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de omgeving.

Dag 10: Guilin
Vrije dag om te genieten van Guilin en omgeving, waarbij u kunt gaan winkelen en heerlijk kunt eten.

Het is ook mogelijk deze reis uit te breiden met een 2-daagse tour naar Drakensrugrijstvelden, de panoramisch hoogst gelegen terrasvormige rijstvelden van China

Dag 11: Guilin - Yangshuo
Na het ontbijt staat er een unieke cruise over de Li-rivier op het programma naar het sfeervolle plaatsje Yangshuo. U vaart dwars door het karstgebergte en ervaar het Chinese leven van alle dag op de rivier. Bij aankomst in Yangshou kunt u een wandeling maken door de gezellige hoofdstraat;West street en trakteer u zelf op een voetmassage.

Dag 12: Yangshuo
Vrije dag om te genieten in deze schitterende natuur. Een goede manier om de regio te verkennen is om een fietstocht te maken door de omgeving en langs de Yulong rivier. U fietst langs groene rijstvelden en de grillige karstheuvels door. Onderweg kunt u tevens een bezoek brengen aan een traditionele boerenfamilie (optioneel). Een andere bijzondere manier is om per bamboe raft de rivier af te zakken en het unieke landschap langs u heen te laten glijden (optioneel).

Dag 13: Yangshuo - Guilin - Hong Kong
Na het ontbijt is het tijd om per auto te vertrekken naar Guilin. Hier eindigt uw tour.

U kunt optioneel uw reis verlengen met een paar dagen Hong Hong. Vanuit Guilin gaat er een hoge snelheidstrein naar Hong Kong.


Terracottaleger in China

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel