Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Canada > Vancouver island per bus > Dag tot dag
Vorige pagina

€1463,-

per persoon vanaf

Tour: Vancouver Island per bus

(T-CA-8001)

14-daagse rondreis per lokale bus

Dag 1: Aankomst Vancouver
Aankomst in Vancouver. Vanaf de luchthaven neemt u eenvoudig een taxi of de skytrain nemen naar uw hotel. Daarna is het tijd om even bij te komen van de vlucht.

Dag 2-3: Vancouver
Een ontspannen start van uw vakantie. U heeft 2 dagen om Vancouver te verkennen.

Vancouver is één van de bekendste en meest gemoedelijke steden van Canada. Ga wandelen of fietsen in Stanley Park, neem de imposante skyline in u op of bezoek de Vancouver Lookout waar u een panoramisch uitzicht over de stad heeft. U kunt in Vancouver zelfs aan het strand liggen in o.a. het Kitsilano Beach Park. Een bezoek aan het Vancouver Aquarium, gelegen in Stanley Park, is ook zeker een leuke dagbesteding zeker wanneer u met kinderen bent.

Wilt u in korte tijd veel van de stad Vancouver zien, maak dan gebruik van onze hop-on hop-off tickets, zodat u zich gemakkelijk door de stad kunt verplaatsen. En wilt u de stad, de omringende zee, bergen en Vancouver Island eens vanuit de lucht bekijken, maak dan een rondvlucht in een watervliegtuig.

Dag 4: Vancouver - Victoria (ca. 115 km)
Vandaag gaat uw busavontuur beginnen. U begeeft zich naar de bushalte en gaat aan boord van de comfortabele bus die u vandaag naar Victoria zal brengen, de hoofdstad van het prachtige Vancouver Island.

De bus gaat aan boord van de BC Ferry voor de overtocht en u kunt onderweg een rondje over het schip lopen. Let goed op, want u weet maar nooit of u onderweg misschien een walvis of orka uit het water omhoog ziet komen.

Na aankomst in Victoria, kunt u een taxi naar uw hotel nemen. Victoria is een plezierige plaats vol parken en bloemen met een Brits-koloniale sfeer. Behalve parken en tuinen waar u kunt wandelen of fietsen, heeft Victoria ook diverse leuke wijken om doorheen te struinen. Ook zult u merken dat de Victorians erg gehecht zijn aan lekker eten en drinken. U vindt er dan ook vele restaurants waar u alles van verse seafood tot de verfijnde Franse Cuisine kunt eten. Ook zijn er diverse lokaal gebrouwen biertjes, ciders en wijnen te proeven in de gezellige pubs.

Kortom, een leuke start van uw bus rondreis over Vancouver Island.

Dag 5: Victoria
Vandaag heeft u een vrije dag om Victoria te verkennen. Victoria ligt in het zuidelijke puntje van Vancouver Island en is één van de beste plaatsen op Vancouver Island om zowel walvissen als orka’s te zien. Tussen Victoria en het vasteland liggen de San Juan Eilanden, waar u van april t/m oktober een zeer goede kans heeft om de dieren te spotten.

Optionele excursie: Walvissen spotten bij Victoria
Er leven verschillende orka families in de wateren, maar ook bultrug walvissen, grijze walvissen, kleinere walvissoorten, verschillende soorten dolfijnen, zeeleeuwen en zeearenden worden hier regelmatig gespot. Daarnaast is het een fantastisch mooie omgeving waar de zee meestal rustig is en u kunt genieten van de prachtige kustlijnen.

Deze excursie wordt uitgevoerd per grotere half overdekte catamaran boot, waarbij u zowel binnen als buiten kunt zitten of per snellere open speedboot. Aan u de keuze hoe u deze tocht wilt ervaren!

Dag 6: Victoria - Campbell River (ca. 265 km)
U gaat vandaag weer op weg naar uw volgende bestemming: Campbell River, ook wel de Salmon Capital of the world genoemd. U neemt de North Island Express route, die u o.a. langs de plaatsen Nanaimo en Courtenay voert.

Campbell River is een gemoedelijk plaatsje waar veel locals heen gaan om te zalmvissen in de Campbell River.

(Let op: Campbell River is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de hotels snel volgeboekt kunnen raken, zeker in het hoogseizoen. Vroeg boeken is dus aan te raden!)

Dag 7-8: Omgeving Campbell River
Twee dagen om de omgeving van Campbell River te gaan verkennen. Er zijn diverse opties. Zo bereikt u vanuit Campbell River gemakkelijk het Strathcona Provincial Park, één van de oudste natuurgebieden van Vancouver Island waar u kunt kanoën, wandelen naar afgelegen watervallen of van de verfrissing van een koel bergmeer geniet.

Daarnaast is Campbell River een prima uitgangspunt voor een excursie door de Johnstone Strait en de fjordachtige inhammen van het vasteland (inlets) op zoek naar walvissen, orka’s en grizzly beren. Dit zijn geen goedkope excursies, maar de bijzondere locatie en de nabijheid van de dieren, maken deze excursies wel extra bijzonder. Reserveren voor deze grizzly en walvisexcursies is aan te raden i.v.m. beperkte beschikbaarheid.

Dag 9: Campbell River - Nanaimo (ca. 155 km)
Vandaag neemt u de bus terug naar Nanaimo, dat het verbindingspunt is tussen de North Island Express Route en de Tofino Express route.

Nanaimo is de tweede grootste stad van Vancouver Island en vooral een belangrijke havenplaats en verbinding naar het vasteland. Als één van de eerste plaatsen waar de Europeanen voet aan wal hebben gezet, heeft Nanaimo een voor Canadese begrippen lange historie en dit is terug te zien in de stad. De 4.5 km lange Harbourfront Walkway biedt u een mooi uitzicht en is dus zeker leuk om te doen.

Dag 10: Nanaimo - Tofino (ca. 210 km)
U gaat op weg naar de andere kust van Vancouver Island, namelijk die langs de Noordoost-Pacific. Onderweg komt u o.a langs Port Alberni en Ucluelet, maar uw reisdoel van vandaag is Tofino.

Tofino is waarschijnlijk één van de meest relaxte plaatsen van Vancouver Island. Het heeft een heerlijk layback sfeertje en er is van alles te doen. U kunt er o.a. surfen, suppen, walvis- en berentochten maken, een verkwikkend bad nemen in één van de warmwaterbronnen middenin de natuur en zelfs op het strand liggen in de zomer.

(Let op: Tofino is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de hotels snel volgeboekt kunnen raken, zeker in het hoogseizoen. Vroeg boeken is dus aan te raden!)

Dag 11-12: Tofino
Vanuit Tofino trekt u gemakkelijk de natuur van UNESCO’s Clayoquot Sound Biosphere Reserve in, een enorm regenwoud gebied begrensd door een grillige kustlijn vol inhammen oftewel inlets. Er leven vele dier- en plantsoorten waaronder zo’n 45 bedreigde soorten. Dit prachtige gebied is het leefgebied van vele zwarte beren.


Ucluelet, een klein vissersdorpje aan de rand van het Pacific Rim National Park, is ook niet ver. Het park strekt zich uit langs de grillige kustlijn van Zuidelijk Vancouver Island. In het achterland vindt u een uniek gematigd regenwoud. Langs de kust leven o.a. koloniën California en Stellar zeeleeuwen, diverse zeevogels en als u geluk heeft kunt u misschien zelfs walvissen spotten tijdens een wandeling.

Tussen Tofino en Ucluelet rijdt de Tofino Beach Bus, zodat u gemakkelijk verschillende plaatsen kunt bezoeken. U kunt losse tickets hiervoor bijkopen of er is ook een 3-daagse pas beschikbaar.

Dag 13: Tofino - Vancouver (ca. 285 km)
Uw rondreis over Vancouver Island zit er helaas alweer op. U neemt de bus terug naar Vancouver, waar u een laatste overnachting in Downtown Vancouver heeft.

Dag 14: Vancouver
Afhankelijk van uw vluchttijd, kunt u zelf een taxi of de skytrain naar de luchthaven van Vancouver nemen. Einde van uw reis.


Haven van Victoria City, Canada
English Bay strand bij zonsondergang, Vancouver

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel