Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Cambodja > Angkor en eco paradijsjes > Dag tot dag
Vorige pagina

€1123,-

per persoon vanaf

Tour: Angkor en Eco-Paradijsjes

(T-KH-1624)

8-daagse privé tour Cambodja (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Siem Reap
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Siem Reap word je opgehaald door je chauffeur die je naar je hotel brengt. De rest van de dag kun je rustig bijkomen en bijvoorbeeld aan het zwembad van je hotel doorbrengen.

Dag 2: Angkor tempelcomplex
Na het ontbijt word je opgehaald met een tuktuk en ga je in je eigen tempo het schitterende Angkor tempelcomplex bezoeken. De eerste tempel die je gaat bezichtigen is de beroemde Angkor Wat. Deze tempel is speciaal voor koning Suryavarman II in de 12e eeuw gebouwd. Het is een van de best bewaarde tempels en vooral de meest indrukwekkende tempel van het hele tempelcomplex.

Vervolgens reis je naar Angkor Thom. Dit was een ommuurde stad en ooit de hoofdstad van het Khmer-rijk. Je ziet hier onder andere ook de Bayon tempel, die precies in het midden van de stad staat. Verder zie je o.a. ook de Terrace of Elephants en Terrace of the Leper King.

De laatste maar zeker niet minste tempel is Ta Prohm. Deze tempel is nog in dezelfde staat als toen ze hem gevonden hebben, nog grotendeels overwoekerd door planten en bomen. Het is heel bijzonder om door deze mysterieuze tempel te wandelen.

Je wordt weer naar je hotel gebracht en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3: Omgeving Siem Reap
Na het ontbijt vertrek je per fiets naar een klein, landelijk dorpje nabij de stad. Hier ontmoet je een familie die je zullen begeleiden om met hen een boom te gaan planten. Dit is onderdeel van een herbebossingsproject en tegelijkertijd een kleine CO2-compensatie voor je eigen reis.

Vervolgens reis je door naar een dorpje dat deelneemt aan een ‘community based tourism’ project, oftewel de inwoners van het dorp delen alle in de opbrengsten van het toerisme waar ze hier zelf zorg voor dragen. Je ontmoet enkele inwoners en leert van hen over hun dagelijkse leven en werkzaamheden op het land. Je geniet hier ook van een traditionele lunch.

In de middag word je per auto naar het Tonle Sap meer gebracht, waar je een dorp op het meer bezoekt. De houten huizen hier zijn op palen van zo’n 10 meter hoog in het water gebouwd en bij hoog water komt het water bijna tot het huis, waardoor ze lijken te drijven. Ook hier leer je meer over het lokale dagelijkse leven. In de late middag keer je terug naar je hotel.

Dag 4: Siem Reap – Cardamom Mountains
Je wordt in de loop van de ochtend opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Sihanoukville. Bij aankomst word je opgehaald door je nieuwe chauffeur en gids en samen reizen jullie naar het hart van de Cardamom Mountains. Na een rit van circa 2,5 uur bereik je een lodge van je accommodatie, waar je je even kunt opfrissen. Vervolgens neem je een boot naar je daadwerkelijke accommodatie. De boottocht duurt circa een uur en tijdens deze tocht kun je al genieten van de natuur waardoor je wordt omgeven. Je verblijft vanavond in een safari-stijl tented camp.

De rest van de middag kun je je ontspannen, maar je kunt ook met je gids een wandeling in de jungle rondom je kamp maken. Hier vind je een enorme diversiteit aan flora en fauna. In de avond kun je genieten van een diner met uitzicht over de rivier, terwijl de zon onder de horizon verdwijnt.

Dag 5: Cardamom Mountains
Na een vroeg ontbijt ga je met een ranger en een Engelssprekende gids een wandeling maken door de bossen. Je volgt een heel netwerk van paden die ooit door stropers en houthakkers gebruikt werd. Naast bijzondere planten en bomen kun je tijdens je wandeling hopelijk ook inheemse dieren spotten, zoals makaken, gibbons of neushoornvogels.

De wandeling eindigt bij het ranger station, waar je een hoeveelheid aan vallen en wapens kunt zien die in de loop der tijden gevonden zijn of in beslag zijn genomen van stropers. Na een lunch bij dit station wandel je terug naar je kamp. De rest van de middag kun je relaxen en ’s avonds geniet je hier weer van een diner.

Dag 6: Cardamom Mountains – Koh Kong
Na het ontbijt maak je een boottocht van circa een uur terug naar de opstapplaats van 2 dagen geleden. Je wordt vervolgens naar Koh Kong gebracht, de uitvalsbasis voor enkele natuurreservaten. Geniet tijdens deze rit van de bijzondere plekken en mooie natuur. Tenslotte kom je aan bij je ecoresort, bestaande uit 12 houten villa’s die zich direct aan de Tatai rivier bevinden. De rest van de middag is ter vrije besteding om heerlijk te relaxen.

Dag 7: Koh Kong
Vandaag heb je een dag ter vrije besteding. Je kunt heerlijk relaxen op je terras op de rivier of aan het zwembad en genieten van het prachtige landschap waar je door wordt omgeven.

Je kunt ook een van de optionele excursies kiezen die het resort aanbiedt. Het is een aanrader om op die manier ook hier kennis te maken met het natuurschoon.

Dag 8: Vertrek Koh Kong
Je wordt in de ochtend opgehaald bij je accommodatie en naar de grens met Thailand gereden. Hier neem je afscheid van je chauffeur en gids en hier eindigt helaas alweer deze tour.

Je kunt bij ons een transfer in Thailand bijboeken naar een van de strandbestemmingen of naar de luchthaven van Bangkok.

Je kunt er ook voor kiezen niet naar de Thaise grens te gaan, maar een transfer bij te boeken terug naar Phnom Penh, om vanuit daar je verblijf te verlengen of om een vlucht te nemen naar je volgende bestemming.


Beeld in Bayon Angkor
Drijvende tuinen in het Tonle Sapmeer
Tour door de jungle van Cambodja

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel