Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Amerika > Amerika canada grand tour of the west > Dag tot dag
Vorige pagina

€1573,-

per persoon vanaf

Tour: Amerika-Canada, Grand tour of the West

(T-US-8020)

21-daagse autorondreis Amerika-Canada (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Salt Lake City
Aankomst in Salt Lake City. Je haalt de huurauto op en rijdt naar je hotel voor vannacht.

Salt Lake City is de hoofdstad van Utah en gelegen in de grote Salt Lake Valley met het enorme zoutwater meer. De stad is vooral bekend om de Mormonen met hun geheel eigen identiteit en interpretatie van de Bijbel.

Als je tijd en zin hebt, bezoek dan Temple Square, het symbolische hart van de Mormoonse religie met de imposante Mormon Temple en de fascinerende Familie Geschiedenis Bibliotheek met één van ’s werelds grootste collecties stambomen.

Dag 2: Salt Lake City - Jackson (Grand Teton NP) (ca. 450 km)
De fly drive door Amerika en Canada gaat meteen goed beginnen. Je rijdt Utah naar Wyoming naar het sfeervolle cowboyplaatsje Jackson, de toegangspoort tot het Grand Teton National Park.

Jackson was vroeger een geliefde handelspost voor de pioneers en hier ervaar je dan ook echt de western sfeer. Geniet van een traditionele maaltijd op een ranch bijvoorbeeld vanavond. Je kunt hier ook prachtig paardrijden of met een hete lucht ballon een onvergetelijke vlucht maken.

Dag 3: Jackson - West-Yellowstone (ca. 205 km)
Vanuit Jackson rij je dwars door zowel Grand Teton als Yellowstone National Park. Je overnacht in West Yellowstone, net buiten het park. Het is ook mogelijk om tegen een toeslag een accommodatie in het park te boeken. Houdt er echter rekening mee dat het aanbod is en je dus op tijd moet boeken hiervoor.

Tip: Sta vroeg op, zodat je de meeste kans hebt om dieren te spotten in Grand Teton. Je hebt hier een redelijke kans om grizzly beren, herten, bizons en ander wild te zien en het is vaak een stuk rustiger dan in Yellowstone.

Belangrijke informatie
Houdt er rekening mee dat de rijafstanden in Yellowstone aanzienlijk zijn en u niet hard mag rijden in het park. Het kan ook voorkomen dat door weersomstandigheden bepaalde wegen afgesloten zijn. Ga dus altijd even langs een Visitor Centre in het park voor de laatste informatie en tips.

Dag 4: Yellowstone
Volle dag om het park te verkennen. Vandaag wachten er geisers, kokende felgekleurde kratermeren, watervallen, heetwaterbronnen, immense bossen en groene alpenweides. Je bent gearriveerd in het sprookjesachtige Yellowstone National Park. Een absoluut hoogtepunt van deze reis in één van de mooiste parken van Amerika.


Yellowstone is eigenlijk een enorme slapende vulkaan en het park kent dan ook de grootste concentratie geothermische activiteiten ter wereld. Daarnaast bruist het er ook van leven Zo kun je o.a. wolven, elanden, herten en grizzly beren zien en hoef je niet gek op te kijken als je onderweg moet stoppen voor enorme kuddes bizons op de weg. Hayden Valley is één van de beste plaatsen in het park om dieren te spotten.

Een bezoek aan Old Faithful, de wereldberoemde geiser van Yellowstone, mag natuurlijk ook niet ontbreken. Circa ieder 1,5 uur blaast deze geiser hete damp in de lucht. Een uitbarsting kan ongeveer 30.000 liters kokend water omhoog spuiten! Rondom Old Faithful ligt het Upper Geyser Basin, waar je prachtig kunt wandelen langs andere actieve geisers en felgekleurde borrelende meertjes.

Dag 5: West-Yellowstone - Helena (ca. 285 km)
Eventueel kun je de ochtend nog in Yellowstone spenderen, voordat je door rijdt naar de volgende Amerikaanse staat Montana.
Het reisdoel van vandaag is de hoofdstad van deze staat, het goudzoekersstadje Helena.

Dag 6: Helena - Kalispell (ca. 310 km)
Van Helena rij je door naar Kalispell. De route voert je vandaag dwars door het Flathead National Forest, een prachtig natuurgebied waar je perfect kunt wandelen, picknicken of kunt genieten van een panoramisch uitzicht.
Kalispell is gelegen vlakbij het Flathead Lake en een knus plaatsje om te overnachten. Wanneer het mooi weer is, kun je bij het Flathead Lake een verfrissende duik nemen of een prachtige route rondom het meer rijden.

Dag 7: Kalispell - Banff (ca. 490 km)
Vanmorgen heb je tijd om het Amerikaanse Glacier NP te bezoeken. Een absolute must do hier is een rit over de “Going-to-the-sun Road”, een route die je dwars door het park voert, langs gletsjers, watervallen en valleien. Informeer vooraf wel goed of de weg open is, aangezien dit door weersomstandigheden bepaald wordt.

Je reisdoel vandaag is Banff, het oudste natuurpark van Canada, middenin de machtige Rocky Mountains.

In Banff National Park wordt het landschap afgewisseld door de scherpe pieken van de Rockies met haar vele gletsjers, fleurige bergweides vol bloemen, naald- en loofbossen en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Te midden van deze natuurpracht leven vele diersoorten. Je hebt in Banff dan ook een zeer goede kans om grizzlyberen, zwarte beren, wolven, wapiti’s, berggeiten, dikhoornschapen en vele hertensoorten te spotten.

Aan het eind van de dag check je in bij je hotel in het sfeervolle dorpje Banff dat ooit werd gebouwd als kleine nederzetting rondom een natuurlijke warmwaterbron. Deze bron kun je ’s avonds bezoeken als prima afsluiting van je eerste dag in de Rocky Mountains.

Dag 8: Banff National Park
Vandaag heb je een vrije dag om de prachtige natuur van Banff in te trekken. Je kunt bijvoorbeeld één van de vele wandelroutes in de omgeving gaan doen of met de Banff Gondola naar de top van Sulphur Mountain gaan, waar je geniet van een 360 graden uitzicht over de Rocky Mountains. Je kunt ook als een ware cowboy te paard de natuur gaan verkennen. Je hebt hier geen specifieke paardrij-ervaring voor nodig, maar komt zo wel dieper in de natuur dan wanneer je wandelt of rijdt.

Vanuit Banff is het ook mogelijk om het nationale park Kootenay te bezoeken en daar de meer glooiende vlaktes te zien.

Dag 9: Banff - Lake Louise (ca. 60 km)
De rit van Banff naar Lake Louise is niet lang, zodat je alle tijd hebt om onderweg iets te ondernemen.

Een leuke detour is om in het Yoho National Park te stoppen, waar je de bijzondere Spiral Tunnels kunt bezoeken. Treinen in Canada zijn een stuk langer dan wij gewend zijn. Het bijzondere van de tunnels is dat je hier kunt zien hoe de locomotief van de trein er aan het eind van de tunnel uitkomt, terwijl de vele wagons nog door de bergen kronkelen en de laatste wagons zelfs nog niet in de tunnel zijn.

Een andere niet te missen stop is het vlakbij Lake Louise gelegen Lake Moraine. Dit hooggelegen meer is tot laat in de lente nog besneeuwd en bevroren, maar biedt een geweldig uitzicht. Het ligt in de Vallei van de 10 pieken en doordat het zonlicht in het gletsjer water op de rotsbodem wordt weerkaatst, heeft het meer een bijzondere diepblauwe kleur, die de 10 omringende bergtoppen prachtig spiegelen.

Aan het eind van de dag kom je aan in het beroemde Lake Louise.

Dag 10: Lake Louise - Jasper (ca. 240 km)
Sta vandaag vroeg op, zodat het nog rustig is aan het meer. Lake Louise kan overdag namelijk best druk zijn. Geniet van het uitzicht over het blauw heldere meer met de weerspiegeling van de scherpe besneeuwde bergtoppen in het meer en maak een korte wandeling rondom het meer, voordat je op weg gaat naar je volgende bestemming.

Lake Louise is het startpunt van Highway 93, de beroemdste weg van de Rocky Mountains die ook wel Icefields Parkway wordt genoemd. Deze weg slingert van Lake Louise tot aan Jasper dwars door de bergen en langs het ijs van de enorme Atabasca gletsjer. Hier kun je ’s zomers over het ijs wandelen of met een speciale bus over de gletsjer rijden. Er zijn ook helikopter tours, zodat je de imposante ijsvlakte en omringende bergen van bovenaf kunt bekijken.

(Let op: Jasper is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de hotels snel volgeboekt kunnen raken, zeker in het hoogseizoen. Vroeg boeken is dus aan te raden!)

Dag 11: Jasper National Park
Vandaag heb je een volle dag om het Jasper National Park te verkennen. Ook hier vind je eindeloze mogelijkheden om te wandelen, dieren te spotten, te klimmen, in meren te zwemmen of te kanoën, paard te rijden en ga zo nog maar even door.

Door de wat meer afgelegen ligging van Jasper, heeft het ook een ander bijzonder hoogtepunt. Het is namelijk uitgeroepen tot 2e donkerste hemel van de wereld, zodat je op een heldere avond miljoenen sterren en soms zelfs het noorderlicht kunt zien.

Dag 12: Jasper - Wells Gray (ca. 320 km)
Vandaag verlaat je de Rocky Mountains en rij naar het Wells Gray Provincial Park. Vertrek op tijd, want de reisafstand is langer dan de afgelopen dagen.

Vanuit Jasper kom je eerst langs Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies en dus zeker een fotostop waard. Wells Gray ligt officieel in de provincie British Columbia (let op het uur tijdsverschil). Dit kleinere provinciale park is een leuke afwisseling van de grote parken in de Rocky Mountains die je de afgelopen dagen hebt bezocht.

Dag 13: Wells Gray Provincial Park
Vandaag heb je de hele dag om Wells Gray te verkennen. Je vindt er zo’n 39 geregistreerde watervallen, waarvan Helmcken Falls met zijn 141 m hoogte de bekendste en meest imposante is. De welverdiende bijnaam is dan ook het park van de watervallen.

Een andere leuke activiteit in Wells Gray is om te gaan kanoën op het Clearwater Lake of iets spectaculairder, raften op één van de snelstromende rivieren.

Dag 14: Wells Gray - Whistler (ca. 425 km)
Van Wells Gray rij je naar het beroemde skioord Whistler, dat ook zomers een leuke plaats is. Je zult merken dat de natuur hier heel anders, maar net zo mooi is. Het ligt aan de rand van Garibaldi Provincial Park, een gebied dat door haar ligging verschillende vulkanen bevat.

In de omgeving van Whistler kun je prachtige wandelingen maken, een spannende zipline excursie doen, zelf gaan bobsleeën, raften en er zijn zelfs een aantal strandjes te vinden.

Dag 12: Whistler - Tofino (ca. 380 km)
Je gaat vandaag weer op weg naar je volgende bestemming: het prachtige Vancouver Island. Wij raden aan om de iets langere route via Horseshoe Bay te nemen, zodat je vandaag ook iets meer van Vancouver Island kunt zien. Vanuit Horseshoe Bay steek je per ferry over naar Departure Bay in Nanaimo. De ferries vertrekken meerdere keren per dag, de overtocht is inbegrepen bij deze reis. Ter plaatse kun je bellen om een tijd te reserveren, zodat je van een plekje verzekerd bent.

Vanuit Departure Bay is het nog zo’n 3.5 uur rijden naar Tofino. Onderweg kun je stoppen in Port Alberni, gelegen aan het eind van de langste inham van Vancouver Island, de Alberni Inlet.

Ook rij je langs Ucluelet, een klein vissersdorpje dat aan de rand van het Pacific Rim National Park ligt. Het park strekt zich uit langs de grillige kustlijn van Zuidelijk Vancouver Island en in het achterland vind je een uniek gematigd regenwoud. Langs de kust leven o.a. koloniën California en Stellar zeeleeuwen, diverse zeevogels en als je geluk hebt, kun je misschien zelfs walvissen spotten tijdens een wandeling.

(Let op: Tofino is een populaire verblijfsplaats voor veel toeristen, waardoor de hotels snel volgeboekt kunnen raken, zeker in het hoogseizoen. Vroeg boeken is dus aan te raden!)

Dag 13: Tofino
Tofino is waarschijnlijk één van de meest relaxte plaatsen van Vancouver Island. Het heeft een heerlijk layback sfeertje en er is van alles te doen. Je kunt er o.a. surfen, suppen, walvis- en berentochten maken, een verkwikkend bad nemen in één van de warmwaterbronnen middenin de natuur en zelfs op het strand liggen in de zomer.

Vanuit Tofino trek je gemakkelijk de natuur van UNESCO’s Clayoquot Sound Biosphere Reserve in, een enorm regenwoud gebied begrensd door een grillige kustlijn vol inhammen oftewel inlets. Er leven vele dier- en plantsoorten waaronder zo’n 45 bedreigde soorten. Dit prachtige gebied is het leefgebied van vele zwarte beren.

Dag 14: Tofino - Victoria (ca. 320 km)
Je rijdt vandaag naar het zuidelijke puntje van Vancouver Island, naar de stad Victoria. Heb je nog niet genoeg van de uitgestrekte natuur, dan kun je onderweg nog een stop maken in bijvoorbeeld Port Alberni, dat aan de andere kant van het Pacific Rim National Park ligt.

Victoria is een plezierige plaats vol parken en bloemen en heeft nog echt de Brits-koloniale sfeer. Behalve parken en tuinen waar je kunt wandelen of fietsen, heeft Victoria ook diverse leuke wijken om doorheen te struinen. Ook zul je merken dat de Victorians erg gehecht zijn aan lekker eten en drinken. Je vindt er dan ook vele restaurants waar je alles van verse seafood tot de verfijnde Franse Cuisine kunt eten. Ook zijn er diverse lokaal gebrouwen biertjes, ciders en wijnen te proeven in de gezellige pubs. Een verblijf in Victoria is dus de perfecte afsluiting van je fly drive rondreis op Vancouver Island.

Dag 15: Victoria - Vancouver (ca. 120 km)
Helaas is het tijd om terug te keren naar het vasteland van Canada. Vanuit Swartz Bay neem je de ferry naar Tsawwassen en rij je naar Vancouver, waar je de huurauto aan het eind van de dag moet inleveren. Je kunt dus eventueel de ochtend nog in Victoria spenderen en bijvoorbeeld door het park gaan fietsen.

Dag 16: Vancouver
Vancouver is één van de bekendste en meest gemoedelijke steden van Canada en je hebt vandaag de tijd om dit zelf te gaan ontdekken.

Ga wandelen of fietsen in Stanley Park, neem de imposante skyline in je op of bezoek de Vancouver Lookout waar je een panoramisch uitzicht over de stad hebt. Je kunt in Vancouver zelfs aan het strand liggen in o.a. het Kitsilano Beach Park. Een bezoek aan het Vancouver Aquarium, gelegen in Stanley Park, is ook zeker een leuke dagbesteding, zeker wanneer je met kinderen bent.

Wil je in korte tijd veel van de stad Vancouver zien, maak dan gebruik van onze hop-on hop-off tickets, zodat je je gemakkelijk door de stad kunt verplaatsen.

Dag 17: Vancouver - Seattle (ca. 230 km)
Tijd om terug te keren naar Amerika. De laatste stop van deze geweldige fly drive is het bijzondere Seattle. Na het passeren van de douane rij je naar je hotel in Seattle.

De stad ligt aan de Puget Sound, een baai met unieke eilanden, die via de Strate of Juan uitmondt in de Pacific Ocean, en is de grootste stad van de staat Washington.

Seattle is gebouwd op zeven heuvels, en heeft daardoor een schitterende ligging. Het ligt aan een prachtige baai en op de achtergrond zie je de machtige toppen van het Cascades gebergte als decor. Seattle is bruisend en cultureel. Seattle is ook beroemd om zijn fantastische visrestaurants en talloze koffie- en espressobars. Het is tevens de thuisbasis van Starbucks en Boeing.

Dag 18: Seattle
Een hele dag om van Seattle te genieten! Bekende bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen, zijn onder meer de Seattle Space Needle, Pike Place Market, de Central Waterfront en de Underground Tour, waarbij je onder de stad een bijzondere wandeling kunt maken.

Ook de omgeving van Seattle is adembenemend. Denk bijvoorbeeld aan Mount Rainier National Park, met de steile vulkaan en gletsjers. Bijzonder indrukwekkend is ook het Mount Saint Helens National Volcanic Monument ten zuiden van Seattle, waar de beruchte vulkaan Mount Saint Helens in 1980 uitbarstte. Even ten noorden van de Mount Saint Helens heb je een spectaculair uitzicht op de ontplofte krater en in het nabijgelegen Spirit Lake. Hier vind je nog duizenden boomstammen van bomen die in het meer terechtkwamen tijdens de uitbarsting.

Dag 19: Seattle
Afhankelijk van je vluchttijd, rij je naar de luchthaven van Seattle, waar je de huurauto inlevert. Einde van deze rondreis
Black Sand Basin in Yellowstone National Park
Uitzicht over Moraine Lake, Canada
Een beer is zalm aan het vangen in de rivier
Orka's voor de kust van San Juan Island

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel