Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Maleisie > Discover west maleisie en borneo > Dag tot dag
Vorige pagina

15 Dagen, vanaf

€ 1983,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2261,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Discover West-Maleisie en Borneo

(R-0481)

15-daagse privé rondreis Maleisië

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek naar Kuala Lumpur. Na een korte overstap vlieg je door naar Kuching.

Dag 2: Aankomst Sarawak
Aankomst op de internationale luchthaven van Kuching. Hier staat de lokale gids je op te wachten voor de transfer naar het hotel in Kuching. De middag is ter vrije besteding.

Je kunt even bijkomen van de lange vlucht. Aan het begin van de avond komt de gids je weer ophalen om een korte wandeling door de stad te maken.

Kuching is de hoofdstad van Sarawak, een prachtige stad en vaak gezien als één van de mooiste steden van Zuidoost-Azië. Je kunt er heerlijk wandelen langs de indrukwekkende Sarawak-rivier met de vele Brits-koloniale gebouwen als decor.

Dag 3: Bako National Park
Vandaag begint het avontuur in de jungle. Je vertrekt naar Bako, het oudste nationale park van Sarawak.

Vanuit Kuching voert de weg door een landschap van Nipa palmen en mangrovemoerassen. In het Bako National Park vind je een uitgestrekt laagland regenwoud, waar vele plant- en diersoorten voorkomen. Bako is echter het meest bekend om de indrukwekkende rotsformaties die uit zee steken.
Tijdens een trekking door het park heb je kans om wilde zwijnen, varanen, vele vogels en als je geluk hebt de zeldzame neusaap, te zien. Aan het eind van de middag keer je terug naar je hotel in Kuching.

Dag 4: Kuching - Batang Ai
Na een vroeg ontbijt vertrek je voor de lange rit (ca. 4 uur) naar Batang Ai, een stuwmeer dat wordt omgeven door zeer dichte jungle.

Onderweg stop je bij het Semenggoh orang-oetan centrum. Dit nog redelijk onbekende reservaat is het thuis van jonge orang-oetans die gered zijn uit gevangenschap en gerehabiliteerd worden in hun natuurlijke leefomgeving. Je kunt deze dieren van dichtbij zien terwijl ze gevoerd worden.

Na dit bijzondere bezoek aan de orang-oetans rij je verder door een prachtig landschap van groene rijstvelden, peper- en palmolieplantages naar het dorpje Serian. Hier kun je de lokale markt bezoeken om wat inkopen te doen. Als er voldoende tijd is, zal je chauffeur ook stoppen bij een pepertuin, waar je kunt zien hoe een voor ons heel normaal specerij als peper eigenlijk groeit. De lunch wordt zeer lokaal, diep in Iban gebied, gebruikt.

Na de lunch ga je per longtailboot de Lemanak rivier op. Je overnacht in een traditionele longhouse (dorp onder één dak) bij de Iban Dayak stam, eens Borneo’s beruchte koppensnellers. Je slaapplaats zal bestaan uit een matrasje met klamboe in de longhouse. Je slaapt dus echt bij de Ibans en je deelt de faciliteiten met hen. De overnachting is dus eenvoudig, maar geeft des te meer gelegenheid om met de vriendelijke stam in contact te komen.

’s Avonds word je uitgenodigd om de lokale rijstwijn te proeven en kun je kennismaken met de vriendelijke bewoners van de longhouse.

Dag 5: Batang Ai
Na gewekt te zijn door het gekraai van de dorpshaan of de onder het longhouse rondscharrelende veestapel, start de dag met een lokaal ontbijtje. Daarna kun je op het gemakje door het dorp wandelen en de dagelijkse gang van zaken en werkzaamheden bekijken. Zo kun je wellicht zien hoe de Iban een mand of een mat weven, visnetten maken of jagen met een dodelijke blaaspijp. Je kunt ook een verfrissende duik in de rivier nemen.

Na afscheid genomen te hebben van je nieuwe Iban vrienden, stap je in de boot en gaat op weg naar je volgende bestemming. Aan de rand van het Batang Ai meer ligt het comfortabele Aiman Resort, waar je vannacht zult slapen. Mocht je nog energie over hebben, dan kun je vanuit het resort een geweldige trekking van zo’n 2 km door de ongerepte wildernis maken (optioneel).

Dag 6: Batang Ai - Kuching - Kuala Lumpur
Je laat de schitterende natuur van het Batang Ai gebied weer achter je en zet koers terug naar de luchthaven van Kuching.

Vanaf Kuching vlieg je naar je volgende bestemming. Bij aankomst op de luchthaven van Kuala Lumpur volgt de transfer naar je hotel in deze bruisende wereldstad Kuala Lumpur.

Belangrijke informatie
Wegens geplande wegwerkzaamheden op deze route zal de rit van Batang Ai naar Kuching langer duren dan normaal en dient de vlucht na 17.00 uur 's middags ingepland te worden.

Dag 7: Kuala Lumpur
Na het uitgebreide ontbijt ga je een stadstour maken door de indrukwekkende en bruisende stad Kuala Lumpur. Deze stad is een smeltkroes van Aziatische culturen. Je zult het contrast zien tussen de historische architectuur en de moderne wolkenkrabbers en zelf ervaren hoe het oude en het nieuwe in deze stad samenvloeien.

Je brengt een bezoek aan onder andere het Onafhankelijkheidsplein met zijn prachtige gebouwen en het imposante in Moorse stijl gebouwde treinstation. Tevens bezoek je een lokale batik handwerkplaats en maak je een fotostop bij de prachtige en niet te missen Petronas Twin Towers.

Kuala Lumpur leer je het beste te voet kennen en daarom neemt de chauffeur je mee naar de kleine straatjes van Chinatown en naar de mystieke sferen van Little India. Na de tour keer je terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

’s Avonds kun je optioneel dineren op niveau in het ronddraaiende restaurant van de KL Tower op een hoogte van 282 m! Je hebt hier een schitterend uitzicht over Kuala Lumpur bij nacht.

Dag 8: Kuala Lumpur
Vandaag is een dag ter vrije besteding. Je kunt ook een optionele excursie naar het historische Malacca maken.

Optioneel op dag 4: Historisch Malacca
De bijzondere mix van koloniale en Maleisische sferen maakt Malacca tot een aangename stad. In Malacca zijn tot op de dag van vandaag de invloeden van meerdere culturen zichtbaar. Tijdens de tour zul je verschillende voorbeelden hiervan bezoeken, zoals de oudste Chinese tempel van Maleisië, de Chinese Cheng Hoon Teng tempel en de Portugese St. Paul’s Church. Jonkerstreet is ook bijzonder leuk, om te slenteren langs antiekwinkeltjes en traditionele restaurantjes.

Dag 9: Kuala Lumpur - Cameron Highlands
Vandaag gaat je reis verder naar de prachtige Cameron Highlands. Het landschap is een wonderlijke aaneenschakeling van eindeloze theevelden, maar thee is niet het enige landbouwproduct van de regio. Er worden ook veel aardbeien en rozen gekweekt. Door sommigen wordt dit gebied dan ook "Malaysia's Green Bowl" genoemd.

Onderweg maak je nog een stop bij de Lata Iskander waterval en een lokaal dorpje waar bamboemandjes worden gemaakt. Bij aankomst in de Cameron Highlands word je naar het hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 10: Cameron Highlands - Penang
Na het ontbijt breng je een bezoek aan een lokale markt en ga je uiteraard de beroemde thee proeven in een van de meest toonaangevende theeplantages ter wereld, de Boh Tea Estate. (op maandag gesloten)

Op weg naar Penang maak je een stop bij de beroemde Kek Lok Tong grottempel, één van de grootste en meest spectaculaire tempels in Ipoh. Verder kom je langs het plaatsje Kuala Kangsar, waar je het paleis van de sultan, genaamd Iskandariah Palace, en de imposante Ubudiah Moskee kunt bewonderen.

Dan is het tijd om de indrukwekkende brug van 13,5 kilometer over te steken naar het tropische eiland Penang, ook wel "Pearl of the Orient" genoemd.

Dag 11: Penang
Ontdek dat Penang naast de prachtige stranden ook een cultureel hart heeft: Georgetown. Georgetown is vernoemd naar koning George III van Engeland en heeft een interessant koloniaal verleden. Vroeger was de stad o.a. de thuishaven van de Portugezen, Nederlanders en vooral de Engelsen. Tijdens de stadstour geniet je van de koloniale gebouwen, antieke Chinese theehuizen en kom je langs kleurrijke markten. Tenslotte ga je naar de tempel Wat Chayamangkalaram. Deze fraai beschilderde Thaise tempel huisvest één van de grootste liggende boeddhabeelden ter wereld.

De middag is ter vrije besteding.

Dag 12: Penang - Langkawi
Transfer naar de haven van Penang. Van hier vaar je in ca. 2,5 uur naar Kuah, de hoofdstad van Langkawi. Dit prachtige eiland heeft schitterende stranden en een uitstekende locatie voor een ontspannen verblijf. Je verblijft in een prima resort aan één van de mooiste stranden van Langkawi.

Dag 13: Langkawi
Een heerlijke stranddag op Langkawi. Je kunt aan het strand uitrusten onder het genot van een heerlijke cocktail of vers fruitsapje.

Langkawi heeft echter ook ontzettend veel te bieden op natuurgebied. Naast een dichtbegroeide jungle in het binnenland, waar je een mooie boottocht kunt maken door het mangrovewoud, heeft Langkawi ook een zeer kleurrijke onderwaterwereld. Hier kun je dus ook prachtig duiken of snorkelen.

Dag 14: Langkawi - Amsterdam
Vandaag is alweer je laatste dag op Langkawi. In de loop van de dag vlieg je, via Kuala Lumpur, terug naar Amsterdam.

Dag 15: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.Ubudiah Moskee in Kuala Kangsar, Maleisië
Sultan Abdul Samad-gebouw in Kuala Lumpur

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel