Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Indonesie > Highlights java en bali deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

17 Dagen

€ 1717,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1925,- p.p.

vanaf 2 personen
Info & Prijzen
Vraag offerte aan

Rondreis: Highlights Java en Bali Deluxe

(R-0521)

17-daagse privé rondreis Indonesië-Bali

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek vanaf Schiphol naar Jakarta, de hoofdstad van Indonesië.

Dag 2: Aankomst Jakarta
Aankomst op het internationale vliegveld van Jakarta. Hier staat de lokale gids al op u te wachten.

U begint direct uw rondreis door Indonesië met een rondrit door Jakarta en bezoekt het Nationaal Museum en het Taman Fatahillah plein waar u het oude Stadhuis en andere koloniale gebouwen kunt bewonderen. Ook bezoekt u de haven van het oude Batavia, Sunda Kelapa. Een bezoek aan het nationale monument zal uiteraard ook niet ontbreken.

Dag 3: Jakarta - Bogor - Bandung
Na een uitgebreid ontbijt vertrekt u naar Bogor, een koel plaatsje in de bergen en tevens waar zich de beroemde botanische tuinen bevinden. In de tuinen bevindt zich ook het oude paleis Buitenzorg, de woning van de Nederlandse Gouverneur-Generaal van het voormalig Nederlands-Indië. In de Botanische tuin vindt u zo'n 15.000 verschillende plantensoorten. Neem de tijd om hier heerlijk te wandelen in de schaduw van de machtige bomen die het park omgeven.

In de loop van de middag vertrekt u, via de Puncak pas, richting Bandung. De Puncak pas ligt op 1.500 m hoogte en geeft u een prachtig uitzicht over de vele theeplantages en bergen in de omgeving. U stopt bij een uitkijkpunt, zodat u even de tijd heeft om te genieten van het uitzicht over de eindeloze theevelden.

Vervolgens rijdt u naar Bandung door een afwisselend landschap van rijstterrassen, bamboetuinen, lokale dorpen en theeplantages. Bandung is de hoofdstad van West-Java en heeft een leuk centrum met vele winkels, warenhuizen, souvenirwinkels en restaurants.

Extra informatie
De Puncak pas kan met name in het weekend ontzettend druk of zelfs afgesloten zijn, omdat veel inwoners van Jakarta de hectiek van de stad in het weekend ontvluchten en zich terugtrekken in de koelte van de bergen. Om deze drukte zoveel mogelijk te ontlopen, kunt u dit traject beter doordeweeks reizen.

Dag 4: Omgeving Bandung
Vandaag maakt u een interessante stadstour door Bandung en bezoekt o.a. het Asia-Africa museum (maandag en feestdagen gesloten) en de prachtige koloniale historie die Bandung rijk is. Ook zult u het atelier van een Wayang Golek ambachtsman bezoeken en kunt u zien hoe deze verfijnde met de hand vervaardigde Wayang poppen gemaakt worden.

's Middags bent u vrij om verder op verkenning te gaan of om een beetje uit te rusten bij uw hotel. U kunt ook optioneel de Angklung school van Pak Udjo bezoeken of een bezoek aan de indrukwekkende kraterrand van de Tangkuban Perahu vulkaan. U kunt met de bus tot een hoogte van 1.830 m komen, vanwaar u verder kunt wandelen door een bijzonder landschap. Daarna daalt u weer af en stopt bij het plaatsje Ciater waar zwavel- en ijzerhoudende warmwaterbronnen te vinden zijn.

Dag 5: Bandung - Wonosobo
Na een vroeg ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht. Per trein reist u naar Wonosobo. Tijdens de treinreis heeft u werkelijk een schitterend uitzicht over het landschap van Java. Groene rijstterrassen, dichte jungle en stadjes wisselen elkaar af tijdens de reis. Op het Kutoarjo treinstation, vlakbij Wonosobo staat de chauffeur u weer op te wachten om u naar uw hotel te brengen.

Wonosobo ligt in het hart van Java, aan de rand van het vruchtbare Dieng Plateau, op ruim 700 m hoogte. Het klimaat is hier koel en aangenaam en u vindt er vele plantages, akkers en slaperige dorpjes.

Dag 6: Wonosobo - Yogyakarta
Vandaag 2 hoogtepunten van de reis. In de morgen rijdt u omhoog naar het Dieng plateau (2.093m). Hier staan de oudste hindoeïstische tempels van Java, daterend uit de 8e eeuw die men onder de verzamelnaam Candi Dieng kent. U kunt er rondkijken en de eeuwenoude tempels van dichtbij bewonderen. Ook zijn er hete zwavelbronnen op dit hoge plateau waar u kunt rondlopen en de vulkanische activiteit van dichtbij kunt zien en vooral ruiken.

In de middag staat een bezoek aan de Borobudur op het programma. Deze indrukwekkende tempel is op een kunstmatige berg gebouwd voorzien van monumenten met veel reliëfs. Het is ook de grootste boeddhistische tempel van Java. U heeft de tijd om hier rond te wandelen en de verschillende niveaus met ieder hun eigen reliëfs te bezichtigen. Als u tijd over heeft, kunt u uw gids vragen om u nog naar de vlakbij gelegen Pawon en Mendut tempels te brengen. Deze tempels zijn op één lijn gebouwd met de Borobudur en zijn beroemd vanwege de grote boeddhistische beelden.

Aan het eind van de middag komt u aan in Yogyakarta, het culturele hart van Java en een zeer aangename stad om te verblijven en de Javaanse cultuur te proeven.

Dag 7: Yogyakarta
Na het ontbijt gaat u onderweg naar de beroemde hindoetempel Prambanan. Dit indrukwekkende tempelcomplex werd in de 9e eeuw na Christus gebouwd en de 3 hoofdtempels zijn gewijd aan de belangrijkste hindoegoden: Shiva, Brahma en Vishnu. De tempels zijn bijzonder gedetailleerd gedecoreerd en u heeft er een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij helder weer kunt u vanhier zelfs de beruchte Merapi vulkaan zien.

Aansluitend maakt u een stadstour door cultureel Yogyakarta, waarbij u een bezoek brengt aan o.a. het Kraton. Dit is het oude sultanspaleis en dateert uit 1755. Het paleis is het centrum van de oude Javaanse cultuur. Daarna gaat u naar een kleine batikfabriek, waar het intensieve proces van de batik uitgebreid aan u uitgelegd wordt. In het zilverdorpje Kota Gede ziet u hoe er met de hand prachtig zilverwerk wordt gemaakt. Uiteraard kunt u er zelf ook iets kopen, wat direct een goede gelegenheid is om uw onderhandelingsvaardigheden in de praktijk te testen.

Na deze stadstour kunt u terugkeren naar uw hotel of u kunt zich op de beroemde Jalan Malioboro laten afzetten. Dit is de bekendste straat van Yogyakarta en bij de vele marktkraampjes die hier te vinden zijn, is het leuk snuffelen naar lokale spulletjes. Naast winkelen kunt u er 's avonds ook heerlijk eten bij één van de vele lokale eettentjes.

U kunt er ook voor kiezen om optioneel het beroemde Ramayana Ballet met diner bezoeken. Tijdens deze dansvoorstelling wordt de legendarische epos over Prins Rama en Prinses Sinta uitgebeeld. De dansers zijn geheel in traditioneel Javaanse kleding gehuld en de dansbewegingen worden met de grootste precisie uitgevoerd.

Dag 8: Yogyakarta - Kediri
De rit naar Kediri, uw bestemming van vandaag, voert u dwars door het indrukwekkende Tengger gebergte. Onderweg stopt u in Solo, vroeger Surakarta genaamd. Surakarta is het oudste culturele centrum van Java, echter verloor zijn macht aan de sultan van Yogyakarta. U brengt er een bezoek aan het rijkelijk versierde Kraton (paleis) van Sultan Susuhunan.

Dag 9: Kediri - Malang
De tocht door het Tengger gebergte gaat verder en brengt u door het hart van Java van Midden naar Oost-Java. Onderweg bezoekt u een tabaksfabriekje waar u een rondleiding krijgt. Er wordt uitgelegd hoe de tabak verbouwd, geplukt en verwerkt wordt. Het zal u verbazen als u ziet dat alle sigaretten nog met de hand gerold worden.

Hierna rijdt u verder en worden er nog diverse stops langs de kant van de weg gemaakt, waar het dagelijkse boerenleven rustig verdergaat. Wellicht spot u een boer die met zijn karbau (waterbuffel) het land aan het omploegen is of komt de lokale school net uit. Altijd leuk om even een kijkje te nemen! Vraagt u gerust aan uw chauffeur om te stoppen als u iets interessants ziet waar u iets meer van wilt weten.

Eindbestemming is het koele bergplaatsje Malang. Het op 445 m hoogte gelegen Malang heeft een uitgesproken Europese karakter. In de koloniale periode was dit dan ook een geliefd vakantieoord voor vele Nederlanders. Omdat de afstand van Kediri naar Malang niet zo ver is, zult u er op tijd aan komen en heeft u de tijd om het plaatsje te ontdekken. Een leuke ervaring is het maken van een stadstour per riksja, een veelgebruikt vervoersmiddel in Malang. Vanuit het bakje voor op de fiets, krijgt u een goed beeld krijgt van deze leuke plaats. Bezoek zeker even de bekende Toko Oen of het Ice Cream Palace, waar u echt nog een kijkje krijgt in ons koloniale verleden.

Dag 10: Malang - Bromo - Kalibaru
Optionele excursie: Rond middernacht vertrekt u naar de Bromo vulkaan om de zonsopgang te zien. Vanaf het uitkijkpunt heeft u spectaculaire vergezichten over een fascinerend maanlandschap. Naast de krater van de Bromo, ziet u ook de actieve vulkaan Semeru, wat de hoogste berg van Java is. De temperatuur kan er ’s nachts dalen tot 5 graden Celsius, dus het is aan te raden om een warme trui of sweater mee te nemen.

Na de zonsopkomst is het mogelijk om per jeep naar de krater te rijden en het laatste stuk naar de rand van krater kunt u lopend of te paard afleggen (paard niet inbegrepen).

Belangrijke informatie:
Indien u de optionele Bromo excursie bij boekt:
De Government tax voor entree van de Bromo is inbegrepen voor doordeweekse dagen. Indien de tour op zaterdag, zondag of op een feestdag valt, geldt een extra toeslag van € 16 p.p.

Momenteel is vanwege verhoogde vulkanische activiteit van de Bromo vulkaan, de directe omgeving van de vulkaan voorlopig afgesloten voor publiek. De zonsopkomst vanaf het uitzichtpunt en de rit per jeep door de Sea of Sands kunnen wel doorgaan, echter het is op dit moment niet mogelijk om de krater zelf te beklimmen.

Na het ontbijt vervolgt u de reis door het prachtige Oost-Java naar Kalibaru. Dit is een klein dorpje temidden van de plantages. U overnacht in Kalibaru.

Dag 11: Kalibaru - Bali
Vandaag start u de dag met een wandeling door een plantage en krijgt u uitleg over de vele specerijen, groenten en fruit die in deze tropische omgeving groeien.

Daarna rijdt u door een landschap van rubber-, cacao- en koffieplantages naar Ketapang om hier met de veerboot naar Bali over te steken. Vanuit de haven op Bali rijdt u zuidwaarts en wordt u in uw hotel op Bali afgezet, waar het rondreisdeel eindigt en uw strandvakantie kan beginnen.

Uw rondreis op Java verlengen
Bent u nog niet uitgereisd over Java, dan bieden wij u 2 avontuurlijke bouwstenen waarmee u deze rondreis met een extra dag kunt verlengen:

Schildpadden spotten in Sukamade
Vandaag reist u naar het meest oostelijke puntje van Java. Hier ligt Sukamade, een bijzonder plekje waar nog maar weinig toeristen komen, maar u wel een hele bijzondere gebeurtenis kunt meemaken. Hier komen namelijk regelmatig enorme zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen. Vanuit Kalibaru rijdt u per 4WD dwars door de jungle van het Meru Betiri NP naar Sukamade. Zodra het donker is gaat u samen met een speciale ranger op zoek naar de schildpadden. De volgende ochtend bezoekt u Teluk Hijau, een prachtige groene baai met strandje en waterval waar u kunt relaxen. Daarna volgt een lange transfer naar Zuid-Bali waar u aan het begin van de avond in uw strandhotel aankomt.

Trekking naar de Ijen vulkaan
Na uw plantage tour reist u naar Banyuwangi. U verblijft in het Ketapang Indah Hotel, dat vlakbij het gelijknamige strand ligt. Het plaatsje Banywangi ligt aan de rand van het Ijen plateau en is daarom ook het uitgangspunt voor een trekking naar de Ijen krater. De volgende ochtend rijdt u per 4WD naar het startpunt van de ca. 1.5 uur durende trekking. De tocht gaat over redelijk goede wandelpaden en is met een beetje conditie prima te doen. Uw beloning na de wandeling is een prachtige uitzicht over de Ijen krater, de groene omgeving en het helder turquoise kratermeer dat rondom stoomt en puft van de vulkanische activiteit. Langs de randen kunt u de gele afzetting van zwavel zien die door de lokale werkers met de hand in zware ladingen uit de krater gehaald wordt. Na de trekking keert u terug en volgt uw transfer naar uw strandhotel in Zuid-Bali. U kunt tijdens deze tour ook in het luxere Ijen Resort verblijven dat uitzicht over de Ijen vulkaan heeft.

Belangrijk: De Ijen krater is tot nader orde iedere eerste vrijdag van de maand gesloten.

Dag 12-15: Strandvakantie Bali
Deze dagen heeft u ter vrije besteding en kunt u bijkomen van alle opgedane indrukken tijdens uw rondreis over Java. U kunt er volop genieten van zon, zee en strand, maar ook het eiland Bali heeft een eigen cultuur en is zeker een verkenning waard. Wilt u ook wat meer van Bali zien, dan kunt u éen van onze dag-excursies reserveren.

Dag 16: Bali - Amsterdam
In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Denpasar gebracht. Hier vandaan vliegt u weer terug naar Amsterdam.

Dag 17: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Bromo vulkaan op Jave, Indonesië

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel