Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisvoorbereiding > Visum > China
Vorige pagina

Visum bepalingen China

Visum China
Voor China is een geldig Nederlands paspoort vereist. Dit paspoort dient na verblijf in China nog 6 maanden geldig te zijn. Daarnaast is voor bezoekers aan China tevens een visum vereist. Een visum met een geldigheidsduur van 3 maanden kost ca. €127 exclusief visum support.

Voor Hong Kong heeft u geen visum nodig. Indien u van China naar Hong Kong gaat en terug naar China heeft u een multiple entry visum voor China nodig (ongeveer Euro; 127,-).

Voor Macau geldt hetzelfde als Hong Kong, u heeft geen visum nodig. Macau is net als Hong Kong een Speciaal Bestuurlijke Regio van China.

China in combinatie met Tibet:
Belangrijk om te weten is dat er in Tibet een permit (vergunningen) systeem wordt gehanteerd. Het is niet mogelijk zelf tours, tickets en bijbehorende vergunningen ter plaatse te regelen. U heeft namelijk al het permit nodig voordat men op de vlucht of trein naar Tibet stapt. Onze lokale partner regelt deze Tibet permit. Echter is het verkrijgen van een Tibet permit afhankelijk van de op dat moment geldende regels. De regels worden door de Chinese autoriteit bepaald en kunnen daarom wijzigen, voordat u daadwerkelijk op reis gaat.

1. Men moet een Chinees toeristenvisum hebben om een reis vergunning voor Tibet te kunnen verkrijgen. Vraag via de volgende link een visum voor China aan via onze partnervisum service Visa4all : www.visa4all.nl/333travel of u kunt het rechtstreeks regelen via de Chinese ambassade.

2. Voor het aanvragen van uw visum in combinatie met een bezoek aan Tibet, heeft u 2 "Invitation letter" nodig voor Tibet, die wij u, met medewerking van onze lokale partners in China en Tibet, pas circa 4 weken voor vertrek kunnen toesturen, daar dit niet eerder door de Chinese autoriteiten wordt toegestaan. U kunt dus pas 4 weken voor vertrek u visum voor China aanvragen. U heeft hiervoor dan nog ruim voldoende tijd.

3. Indien u vanuit China, Tibet inreist en volgens weer terugreist naar China, heeft u een single entry visum voor China nodig.

4. Nadat u uw visum heeft geregeld, kunnen de Tibet permits worden geregeld door ons lokale partner en ontvangen wij hiervoor graag een digitale kleurenscan van uw paspoort en visum per mail.

5. Het Travel permit ontvangt u ter plaatse van onze lokale partner.


China in combinatie met Mongolië:
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Mongolië heeft besloten om in de periode vanaf heden tot en met december 2015 reizigers, toeristische reizen tot 30 dagen visumvrij toegang tot Mongolië te verlenen.

Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Dit dient u zelf te checken met het betreffende consulaat.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel