Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Hluhluwe Park

Streekinformatie over Hluhluwe National park

Het Hluhluwe-Umfolozi Park bestaat uit twee in 1895 gestichte reservaten die sinds 1989 met elkaar in verbinding staan via de zogenaamde corridor. De dieren kunnen zich vrij van het ene park naar het andere bewegen over een totale oppervlakte van 96.000 hectare. Naast de Big Five (olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard) kunt u hier ook giraffes, hyena’s, cheeta’s en wilde honden aantreffen.

Overig wild zoals waterbok, nyala, kudu en impala is ook meer dan ruimschoots vertegenwoordigd. Het Hluhluwe-Umfolozi park is bekend om de grootste populatie witte en zwarte neushoorns van zuidelijk Afrika, die met succes voor uitsterven zijn behoed.

In het Hluhluwe-gedeelte van het park kunt u genieten van een schilderachtig heuvellandschap met prachtige vergezichten. In Umfolozi zult u een meer steppeachtig landschap aantreffen met verspreide acaciabomen, wat het spotten van de dieren vergemakkelijkt. U maakt de meeste kans dieren tegen te komen in de vroege ochtend en in de namiddag. Een favoriete plek van de witte neushoorns is een poel in de buurt van Isivivaneni, niet ver van het Hilltop Camp. U vindt deze afslag bij een hoop stenen (een Zulu heiligdom). Volg deze weg omhoog. Na ongeveer 500 m gaat u rechtsaf. Naast de poel aan uw linkerhand bevindt zich enkele meters verder aan uw rechterhand nog een tweede poel met rood zand waar ze graag komen.

In het park kunt u zelf verschillende zandwegen volgen op zoek naar wild of begeleide wandelingen boeken. ‘s Avonds bestaat de mogelijkheid een georganiseerde game drive te maken, om de nachtdieren in actie te zien.

De toegangshekken tot het park zijn als volgt geopend:
1 november - 28 februari: 05:00 uur - 19:00 uur
1 maart - 31 oktober: 06:00 uur - 18:00 uur

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel