Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Koh Mak

Reisinformatie Koh Mak

Koh Mak is een klein, vlak eiland gelegen tussen Koh Chang en Koh Kood in de Golf van Thailand. Het eiland heeft een oppervlakte van 16 km2 en is daarmee het op twee na grootste eiland van het Koh Chang Marine Park. Koh Mak is een paradijs voor liefhebbers van witte zandstranden en snorkellaars die de koraalrijkdom willen bewonderen. De prachtige stranden en onderwaterwereld zijn dan ook de belangrijkste attracties van het eiland.

Voor Koh Mak geldt dat u er niet naar toe moet gaan voor de luxe en de faciliteiten. Hier gaat u naartoe om te genieten van de authentieke Thaise sfeer zoals die in o.a. Phuket en andere strandbestemmingen 30 jaar geleden was, de rust en de hagelwitte stranden die nog niet volgestroomd zijn met toeristen. Koh Mak is dan ook de perfecte plaats om helemaal tot rust te komen en al uw zintuigen te ontspannen.

Op Koh Mak wonen slechts een paar honderd mensen. De lokale bewoners zijn vooral actief in de landbouw. Er bevinden zich ongeveer 10 resorts op het eiland, waarvan de meeste gelegen zijn aan de noordwestkust van het eiland. De infrastructuur is beperkt, maar er is een wegennet dat zorgt voor een goede verbinding op het eiland. Het eiland is ook gemakkelijk per fiets te doorkruisen.

Ao Suan Yai aan de noordwestkust heeft het langste en mooiste strand. Vanaf hier kunt u de eilanden Koh Raet, Koh Phee en Koh Kham zien, evenals een betoverende zonsondergang. Dit strand is omgeven door kokospalmen en panoramische uitzichten. Als het eb is kunt u lopen naar het nabijgelegen eilandje Koh Kham met zijn mooie koraalriffen en kokospalmen. Ook kunt u er leren windsurfen, duiken of een kajak huren.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel