Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Kanchanaburi

Reisinformatie Kanchanaburi


Birma-spoorlijn over de Kwai rivier


Kanchanaburi ligt zo’n 140 km ten westen van Bangkok. Reis over de beroemde Birma-spoorlijn en de Bridge over The River Kwai, waar in de tweede wereldoorlog tienduizenden dwangarbeiders gestorven zijn tijdens de bouw. Bezoek het bijzondere Jeath-museum of één van de oorlogsbegraafplaatsen. Of ontdek de veelzijdigheid van de provincie Kanchanaburi met zijn veelzijdige natuur, prachtige watervallen en authentieke bergdorpjes.

Kanchanaburi, gesticht onder koning Rama I, heeft door zijn strategische ligging ten opzichte van Myanmar (voormalig Birma) een rumoerige geschiedenis. Oorspronkelijk is Kanchanaburi gesticht als verdedigingspost tegen de Birmezen die via de '3 Pagoden Pas' Thailand probeerden binnen te dringen. In de tweede wereldoorlog werd onder dwang van de Japanners de 415 km lange 'dodenspoorlijn' tussen Thailand en Birma gebouwd. Deze spoorlijn, die door zeer onherbergzaam gebied loopt, ontsloot voor Japanners een relatief veilige weg waarlangs ze de troepen in Maleisië en Birma konden bevoorraden en versterken.

De 'dodenspoorlijn' heeft zijn naam te danken aan de erbarmelijke omstandigheden waaronder de Japanners de krijgsgevangenen en dwangarbeiders lieten werken. Er werd 16 uur per dag gewerkt terwijl er nauwelijks genoeg eten was om in leven te blijven. Medicijnen waren er helemaal niet. De spoorweg was in 16 maanden af, terwijl Japanse ingenieurs op 5 jaar hadden gerekend. Er zijn bij de bouw meer dan 100.000 mensen gestorven waaronder 7.000 Britten, 4.500 Australiërs en 3.000 Nederlanders.

De brug over de River Kwai was in het traject een van de meest kwetsbare punten. De geallieerden hebben de brug dan ook meerdere malen gebombardeerd. De onverschrokken Japanners lieten de brug echter iedere keer weer opbouwen. De ronde delen van de brug die er nu ligt (door de Japanners uit Nederlands-Indië geroofd) zijn de enige originele onderdelen. Verder is de brug na de Tweede Wereldoorlog compleet opnieuw opgebouwd.

Het is indrukwekkend om over deze spoorweg en de brug te reizen als u weet hoeveel leed er is geleden tijdens de bouw. Het hele verhaal wordt duidelijk verteld en uitgelegd wanneer u het Jeath-oorlogsmuseum bezoekt. Hier leest u interviews met krijgsgevangenen, kunt u foto’s bekijken die tijdens de bouw gemaakt zijn en ontdekt u onder wat voor erbarmelijke omstandigheden er gewerkt moest worden. Ook kunt u een bezoek brengen aan een van de oorlogsbegraafplaatsen of de Hellfire pas.

Kanchanaburi heeft ook nog een andere kant. In de mooie groene jungle kunt u schitterende tochten maken, in jungle rafts slapen (drijvende vlotten met slaapcabine), traditionele bergstammen bezoeken (zoals de Mon bergstam) en indrukwekkende watervallen bezoeken. De Erawan waterval bijvoorbeeld in het gelijknamige nationale park, die via 7 verdiepingen zo'n 1500 meter naar beneden ruist. Op elke verdieping kunt u zwemmen, rusten en genieten.

Rondreizen en bouwstenen naar Kanchanaburi


Best Deal Thailand Highlights

De Best Deal Thailand Highlights rondreis neemt je mee naar de bekendste plaatsen van Thailand, maar geeft je tegelijk alle vrijheid om zelf op verkenningstocht te gaan. ...

Bekijk reis
Vanaf €1488,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

River Kwai Tour

Tijdens deze dagen maak je kennis met de natuur en de historie van de provincie ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour, Natuur, Cultuur
Vanaf € 327,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

River Kwai Tour - Jungle Rafts

Bezoek de belangrijkste hoogtepunten van de River Kwai en overnacht daarbij in het unieke, sfeervolle River Kwai Jungle ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour, Natuur, Cultuur
Vanaf € 180,- p.p.

Aantal dagen: 2
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Thailand

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel