Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Tanzania > Flora en fauna
Vorige pagina

Flora en fauna in Tanzania


Tanzania heeft een gevarieerd landschap, van savannes en graslanden tot bergen, meren en gedoofde vulkanen. Maar de meeste bezoekers komen voor de fascinerende dieren die hier vrij in hun natuurlijke leefomgeving rondwaren.

Landschap


Tanzania heeft een gevarieerd landschap. Het bekendste beeld van Tanzania bestaat uit de uitgestrekte savannes en graslanden, doorspekt met groepjes acaciabomen en lage struiken. In het Tarangire National Park vind je bovendien de karakteristieke baobabboom.

Van noord naar zuid lopen de oostelijke en westelijke arm van de Great Rift Valley door het land, een gebied waar de tektonische platen heel langzaam uit elkaar bewegen. Dit gebied of ‘slenk’ wordt gekenmerkt door gedoofde vulkanen en meren. Tussen de armen in vind je een plateau dat redelijk vlak tot heuvelachtig is. In Tanzania vind je bovendien de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. De berg met eeuwige sneeuw op de top levert op heldere dagen bijzondere mooie foto’s op.

Dierenrijk


Tanzania is gezegend met een fascinerend arsenaal aan dieren die nog vrij in het wild leven. Het land kent daarom vele nationale parken en reservaten om de habitat van deze dieren te waarborgen. Op safari proberen de meesten de Big 5 te spotten, bestaande uit de leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel. Maar ook de cheeta, giraf, zebra, gnoe, antilope, krokodil, zwijn, hyena en nijlpaard zijn graag geziene dieren tijdens een safari. Je vindt ook een aantal hele bijzondere dieren in Tanzania. Zo kun je bijvoorbeeld de zeldzame wilde hond te zien krijgen. En in Lake Manyara vind je leeuwen niet alleen maar op de vlaktes, maar kun je ze ook in een acaciaboom aantreffen! Het land heeft ook een enorme vogelpopulatie, die je vindt in vele soorten, groottes en kleuren.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel