Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Tanzania > Bevolking
Vorige pagina

Bevolking Tanzania


Tanzania heeft circa 54 miljoen inwoners die van oorsprong afstammen van 120 verschillende volkeren. Zij kwamen van oorsprong uit West- en Noord-Afrika en hebben vele verschillende achtergronden. Toch leven zij vreedzaam naast elkaar, met dank aan de eerste president Nyerere die het nationale gevoel boven het belang van de stammen stelde. Hij zorgde er ook voor dat het Swahili de nationale taal van Tanzania werd.

De volkeren van Tanzania


De bevolking van Tanzania stamt af van zo’n 120 stammen en er is niet één stam die verreweg het grootste deel van de bevolking vormt. De grootste stam maakt slechts een kleine 15% van de bevolking uit. Dit zijn de Sukuma, die vooral in het noorden van Tanzania wonen en nog veelal van landbouw en veeteelt leven.

Ook de Maasai vind je in Tanzania, waar zij net als in Kenia te herkennen zijn aan hun kleurrijke kleding. Tijdens je reis zul je kennismaken met verschillende volkeren en je gids kan je er veel over vertellen.

Verspreiding van de Tanzaniaanse bevolking


De verspreiding van de Tanzaniaanse bevolking is niet gelijkelijk verdeeld over het land. De dichtstbevolkte gebieden zijn de kustgebieden, de grotere steden en het gebied rond Lake Victoria. Toch woont slechts 34% van de bevolking in de steden. De meeste mensen wonen nog steeds op het platteland en houden zo vast aan hun oorspronkelijke manier van leven, gebaseerd op landbouw en veeteelt. Sommige gebieden van Tanzania, de minder vruchtbare gebieden, zijn zeer dunbevolkt.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel