Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Maleisie > Malacca
Vorige pagina

Reisinformatie Malacca
Een duik in het rijke koloniale verleden bij ‘het Hollandse Stadthuys’, ‘Fort st. John’ en ‘Porta de Santiago’. Kennis maken met verschillende bevolkingsgroepen die zich in de loop van de jaren in deze handelsstad hebben gevestigd, prachtige jungle in het binnenland en een mooie kustlijn. In Malacca wordt u meegenomen in een rijke en turbulente geschiedenis van de geboorteplaats van Maleisië.

Malacca is een historische stad. In 1396 werd het gesticht door Paremeswara. Door de strategische ligging werd het al snel een welvarende handelsstad. In het begin van de 16e eeuw werd Malacca ingenomen door de Portugezen, waarna het in handen geweest van Nederlanders, de Britten en in de tweede wereldoorlog van de Japanners tot de onafhankelijkheid in 1956. De bevolking weerspiegelt de historie van Malacca. Naast Maleisiërs wordt de stad bewoond door Chinezen, Indiërs, afstammelingen van de Portugezen, Euroaziërs, Arabieren en Europeanen.

Het rijke verleden van Malacca spreekt ook uit de vele gebouwen en monumenten uit de koloniale periode. Het Hollandse Stadthuys bijvoorbeeld, het oudste Nederlandse bouwwerk in Zuidoost Azië in de typisch Nederlandse koloniale bouwstijl. Hier is nu het museum van Malacca gevestigd. Ernaast ligt de Christus kerk, in dezelfde stijl gebouwd in 1753 en nog in originele staat. Of de ‘Porta de Santiago’, de ruines van het eerste koloniale bouwwerken, gesticht door de Portugezen en later door de V.O.C. gebruikt als uitvalsbasis. Ook de St. Paul’s kerk, gebouwd aan het einde van de 18e eeuw op een heuvel is het bezoeken waard, vanuit hier konden de Nederlanders aanvallen uit het binnenland weren.

Malacca is klein genoeg om te voet te ontdekken, maak de ‘Special heritage Tour’ langs de culturele hoogtepunten van Malacca. U kunt er ook voor kiezen om een tour over het water te maken langs alle bezienswaardigheden over de rivier Sungai Melaka. u kunt ook een Trishaw huren en u langs alle bezienswaardigheden laten rijden.

In de omgeving van Malacca vindt u het regenwoudgebied rond Air Keroh. In dit gebied kunt u prachtige wandelingen maken door de jungle over één van de goed gemarkeerde paden. Ook kunt u in deze omgeving de dierentuin bezoeken, het reptielen park, de vlinder- of krokodillenboerderij of ‘Mini ASEAN’, hier worden bouwstijlen en leefwijzen van verschillende Aziatische landen op leerzame wijze gepresenteerd. Dicht tegen Malacca aan vindt u een Portugees dorp, hier houden de afstammelingen van de vroegere Portugese bezetters hun tradities en gewoonten in stand.

Bij Tanjung Kling (15 km buiten Malacca) en Tanjung Bidara (zo’n 35 km van Malacca) vindt u uitgestrekte stranden waar u heerlijk kunt relaxen.

Malacca ligt centraal in de straat van Malacca, zo’n 130km ten zuidoosten van Kuala Lumpur.

Toeristenbelasting Malacca
Sinds 1 juni 2014 is er een toeristenbelasting ingevoerd in Malacca. Dit bedrag dient u ter plaatse bij aankomst in uw hotel te voldoen. De hoogte wordt bepaald door het soort accommodatie waarin u verblijft.

4-5 sterren hotels/resorts: MYR 3
3-sterren hotels/resorts en lager: MYR 2

Het bedrag is per kamer per nacht, dus niet per persoon, en betaalt u rechtstreeks aan het hotel.
(1 MYR is ca. € 0.25)

Rondreizen en bouwstenen naar Malacca


Fly Drive Verborgen plekjes van Maleisië (met strand op Perhentian)

Ontdek het Maleisisch schiereiland zoals je het nog niet eerder gezien hebt. Met je eigen huurauto reis je door West-Maleisië en verkent o.a. de onbekende oostkust van het schiereiland, waar het ...

Bekijk reis
Vanaf €2305,- p.p.

Aantal dagen: 19
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Autorondreis Verborgen plekjes van Maleisië (incl. strand op Redang)

Ontdek het Maleisisch schiereiland zoals je het nog niet eerder gezien hebt. Met je eigen huurauto maak je een rondreis door West-Maleisië naar de onbekende oostkust van het schiereiland, waar het ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur, Actief, Cultuur
Vanaf € 1498,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Historisch Malacca

Op slechts 2 uur rijden van Kuala Lumpur ligt de historische stad Malacca. Maak kennis met deze indrukwekkende stad en ontdek dat de stad verrassend veel Nederlandse invloeden ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies
Vanaf € 47,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Maleisië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel