Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Surabaya
Vorige pagina

Reisinformatie Surabaya
Surabaya heeft tussen de drie en vier miljoen inwoners en is daarmee de tweede grote stad van Indonesië. Na Jakarta heeft het de grootste haven van Indonesië. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de onafhankelijkheidsstrijd wat u nog kunt terug zien in een van de oorlogsmonumenten.

Bezienswaardigheden
In Surabaya zijn er een groot aantal gevarieerde bezienswaardigheden die u kunt gaan bekijken. De stad beschikt over een paar musea, een dierentuin, monumenten uit de oorlog, maar ook over een grote haven waar nog altijd de prachtige Buginese schoeners (schepen) aanmeren. Al zeshonderd jaar zijn deze traditionele schepen in de haven te vinden.

Winkels
In Surabaya zijn er een aantal grote malls. In de meeste malls is een goede variatie te vinden aan warenhuizen, kleine kledingboetiekjes, boekenwinkels, speelgoedwinkels en winkels met huishoudelijke artikelen. De malls hebben zich in de loop der tijd ontwikkelt van een plek waar men kan winkelen tot een plek waar men daarnaast ook voor recreatie terecht kan. In de warenhuizen zijn tegenwoordig bijvoorbeeld ook veel restaurants, bioscopen en discotheken gevestigd.

Surabaya is het thuis van de grootste malls van Zuid-Oost Azië. Tunjungan Plaza is een goed voorbeeld hiervoor. Het winkelcentrum bestaat uit vier, met elkaar in verbinding gestelde, gebouwen. In deze winkelcentra vind u vijf bioscopen, twee discotheken en vele restaurants. Een ander bekend warenhuis is Surabaya Plaza, waar u onder andere Indonesische, Europese, Chinese, Japanse en Koreaanse restaurants vindt. In Surabaya vind u maar liefst negen grote malls, met uiteenlopende producten en specialiteiten.

Eten en drinken
In Surabaya zijn er ruim voldoende eetgelegenheden. In grote malls, als Tungjungan Plaza, vindt u Indonesische, Europese, Chinese, Japanse en Koreaanse restaurants. U kunt hier ook terecht voor een van de fastfoodketens als u voor de snellere snack gaat. Deze ketens serveren naast de standaard, westerse menu's ook lokale gerechten. Als u op een meer traditionele manier wilt eten kunt u naar een van de pasars gaan of bij een van de voedselstalletjes wat uitproberen.

Vervoer
In Surabaya zijn er een aantal transportmiddelen die u kunt nemen om uw bestemming te bereiken. Een goede manier om ergens te komen is de taxi, daarbij dient u wel op te letten of ze een meterteller hebben. Gelicenseerde taxi’s zijn uitgerust met een meterteller. Het is ook mogelijk om een taxi op uurbasis te huren. Toeristen wordt aangeraden geen taxi te nemen zonder licentie. Deze zwarte taxi's zijn makkelijk te herkennen. Het zijn gewone personenauto's die alsmaar de straten op en neer rijden voor hun ritjes en zoektocht naar klanten.

In bepaalde gebieden van Suarabaya en voor korte afstanden kunt u ook een becak gebruiken. De chauffeur fietst u op een soort driewieler naar uw bestemming voor een bedrag dat tussen de 2.000 en 5.000 rupiah ligt. U kan echter ook een auto of fiets huren als u meer op eigen houtje de stad wilt verkennen.

Rondreizen en bouwstenen naar Surabaya


Jakarta - Surabaya Tour

Deze tour brengt je langs de hoogtepunten van Java. Na een mooie treinreis door het landschap van Java, breng je een bezoek aan de prachtige Borobudur. Aan avontuur ontbreekt het ook niet tijdens ...

Bekijk reis
Tags: 6 & meerdaagse tour
Vanaf € 968,- p.p.

Aantal dagen: 8
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Yogyakarta - Surabaya

Java is hét culturele centrum van Indonesië met een prachtig, veelzijdig binnenland. Tijdens deze tour ontdek je de prachtige steden van Centraal- en ...

Bekijk reis
Tags: 4 & 5 daagse tour
Vanaf € 420,- p.p.

Aantal dagen: 4
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel