Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Nusa Lembongan
Vorige pagina

Reisinformatie Nusa Lembongan
Nusa Lembongan is één van de drie eilanden die voor de zuidkust van Bali, in de Straat van Badung, liggen. U vindt er weinig tot geen auto’s, het is er heerlijk rustig en er heerst een vreedzame sfeer. De mooiste baaien van het eiland liggen in het zuiden en hier vindt u stralend witte zandstranden met een diepblauwe zee als achtergrond. Het ideale plaatje wanneer u vanuit uw accommodatie over zee kijkt. Lembongan staat vooral bekend vanwege zijn enorme natuurlijke schoonheid.

Duiken, snorkelen en surfen
Nusa Lembongan heeft koraalriffen die het eiland rondom beschermen. Dit maakt het één van de beste duik- en snorkellocaties van Bali. Zo kunt u hier manta's en de mysterieze mola mola (zonnevis) zien. Op Lembongan zijn de stranden wit, de zee azuurblauw en het koraal is vaak vanaf het strand te bereiken. Er kan wel een flinke stroming staan rondom het eiland, wees dus altijd voorzichtig!

Daarnaast heeft Lembongan ook een aantal goede surfspots voor de meer ervaren surfer.

Activiteiten op het eiland
Leuk is om een dagje een brommer te huren en het eiland rond te toeren. Rondom het eiland vindt u diverse zeewierkwekerijen en tussen de eilanden Lembongan en Ceningan is een hangbrug die u kunt oversteken, waarna u het kleinere Ceningan kunt bezoeken. Hier vindt u de Pura Bakung, een Balinese tempel. Ook Lembongan zelf heeft een tempel, de Pura Puncak Sari, welke bovenaan een klif ligt en een prachtig uitzicht over zee biedt.
Per boot kunt u eventueel naar Nusa Penida, het grootste eiland van de 3. Hier vindt u Crystal Bay, één van de mooiste en meest onbedorven snorkellocaties van Bali.

Faciliteiten op het eiland
Een bezoek aan Lembongan betekent verder heerlijk ontspannen aan het strand en genieten van de rust. U moet wel wat avontuurlijk ingesteld zijn voor Nusa Lembongan, want uw accommodatie zal eenvoudig zijn. Langs het strand vindt u her en der wat restaurantjes, maar verder biedt het eiland vooral veel rust en weinig ander vertier.

Op Nusa Lembongan is er geen goede watervoorziening, zodat zoet water er schaars is. Zwembaden zijn gevuld met zout water en douchen doet u er met zout water. Ook de elektriciteitsvoorziening is niet altijd even betrouwbaar en kan dus met enige regelmaat uitvallen. Niets wat een zaklamp niet kan oplossen en in ruil voor deze kleine ongemakken, zult u zich in een verloren paradijs wanen dat de massa nog niet ontdekt heeft.

Vervoer
Op Nusa Lembongan is vrijwel geen gemotoriseerd verkeer. Auto’s zijn er weinig en de beste manier om het eiland rond te toeren is met brommer. U kunt er zelf een huren of één van de locals vragen om u tegen een kleine vergoeding rond te rijden.

Vanaf Bali kunt u per lokale boot of per speedboot naar Nusa Lembongan. De boottocht duurt, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer een uur. Scoot Fast Cruises biedt een betrouwbare verbinding tussen Bali, Nusa Lembongan, Gili Air, Gili Trawangan en Lombok. De ideale speedboot dus voor eilandhoppen tussen deze eilanden.


Belangrijk
Jaarlijks wordt er in september-oktober Nyepi Laut gevierd, de dag der stilte op zee. Deze ceremonie is alleen op de eilanden Nusa Lembongan, Ceningan en Penida. Ook op deze dag is er geen bootverkeer toegestaan en dient u op uw resort te vertoeven.

Omdat de datum voor Nyepi bepaald wordt door de Lunar kalender en de stand van de maan, is het ieder jaar een andere datum. De exacte datum voor Nyepi Laut is nog niet bekend voor 2019.

Rondreizen en bouwstenen naar Nusa Lembongan


Relaxen op Nusa Lembongan

Op Nusa Lembongan vind je weinig auto's, het is er rustig en er heerst een vreedzame sfeer. Lembongan staat vooral bekend vanwege zijn enorme natuurlijke schoonheid en de koraalriffen. Op Lembongan ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour
Vanaf € 247,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Sunset Coin Lembongan Resort  sterren

Ten zuiden van Bali liggen de eilandjes Nusa Lembongan, Penida en Ceningan. Van de drie biedt Lembongan de beste mogelijkheid voor een heerlijk relaxed strandverblijf. Het Sunset Coin Lembongan ...

Bekijk reis
Tags: 2 sterren, Loopafstand strand, Kleinschalig/Boetiek, Zwembad
Vanaf € 27,- p.p.

Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk dit hotel Vraag offerte aan

Lembongan Cliff Villas  sterren

Ten zuiden van Bali liggen de eilandjes Nusa Lembongan, Penida en Ceningan, waarvan Lembongan de beste mogelijkheid voor een heerlijk relaxed strandverblijf. Het Lembongan Cliff Villa’s ligt op een ...

Bekijk reis
Tags: 3 sterren, Loopafstand strand, Kleinschalig/Boetiek, Zwembad
Vanaf € 27,- p.p.

Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk dit hotel Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel