Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Molukken
Vorige pagina

Reisinformatie Molukken
De Molukken, ook wel bekend als Maluku, is een eilandengroep in het oosten van de Indonesische Archipel en wordt ingeklemd tussen o.a. Sulawesi, de Filipijnen, Nieuw-Guinea en Timor. De Molukken wordt in 2 provincies verdeeld, namelijk Noord- en Zuid-Molukken. Het bekendste eiland van de groep is Ambon.

Hoewel de meeste Nederlanders wel bekend zijn met de naam Molukken vanwege het grote aantal Molukse Nederlanders; als vakantiebestemming is dat zeker niet het geval. De meeste mensen hebben geen idee dat ergens in de Indische Oceaan nog zo’n pareltje te ontdekken valt.

Ondanks de relatieve onbekendheid vandaag de dag, heeft de Molukken wel een zeer belangrijke rol in ons verleden gespeeld. De naam Molukken betekent eigenlijk Eiland der Koningen, een naam die lang geleden door Arabische handelaren aan de eilandengroep werd gegeven. Tijdens de koloniale tijd was het dan ook de enorme rijkdom aan met name specerijen, zoals kruidnagel en nootmuskaat, die er voor zorgden dat de Molukken een zeer belangrijk handelsgebied voor de Nederlanders, Portugezen en Engelsen was. Op de diverse eilanden vind je dus sporen uit het verleden, zoals forten, koloniale huizen en oude havens.

Ook na de koloniale tijd is de connectie tussen Nederland en de Molukken duidelijk. Na de Tweede Wereldoorlog wilde Nederland zijn heerschappij herstellen in Indonesië en hebben veel Molukkers aan Nederlandse zijde gestreden in het Koninklijk Nederlands Indië Leger, beter bekend als KNIL. Echter, in 1949 werd Indonesië onafhankelijk verklaard en zijn veel KNIL-strijders naar Nederland gekomen. Na de onafhankelijkheid van Indonesië zijn de Molukken nog lange tijd het toneel geweest van een bloedige godsdienststrijd, echter sinds enkele jaren is het weer redelijk veilig om naar Maluku te reizen.

Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel