Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Orlando

Reisinformatie Orlando
Welkom in de ‘themaparken hoofdstad van de wereld’! Orlando is gelegen in centraal Florida en dankt zijn bekendheid voornamelijk aan de aanwezigheid van grote pretparken. Het eerste park werd in 1971 door Disney geopend en sindsdien is Orlando uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Florida.

Walt Disney World is het grootste park van Orlando en bestaat eigenlijk uit 4 themaparken, waarvan Magic Kingdom het oudste park is. Dit park is onderverdeeld in 5 verschillende themalanden zoals Fantasyland, Tomorrowland en Adventureland. Elk gebied heeft zijn eigen attracties en Disney figuren. Aan het eind van de dag kunt u het imposante vuurwerk bekijken, waarbij het Cinderella kasteel centraal staat.

Het EPCOT Center heeft een educatief karakter. Hier kunt u onder meer leren hoe verschillende bronnen van energie tot stand zijn gekomen. Daarnaast staan er 11 verschillende landen centraal, elk met een eigen paviljoen, waar de hele dag culturele voorstellingen plaatsvinden. In het Animal Kingdom leven exotische dieren die bedrieglijk waarheidsgetrouw zijn nagemaakt en de Disney Hollywood Studios geeft de bezoeker een kijkje achter de schermen van de wereld van film en televisie. Daarnaast zijn er de waterparken Blizzard Beach en Typhoon Lagoon en heeft het park nog twee winkel- en entertainment gebieden.

Tot een van de bekendste parken van Orlando behoort ook Universal Studios en Sea World. In de Universal Studios draait het evenals in de Walt Disney Hollywood Studios om decors en het tot stand komen van films. U waant zich tussen bekende tv-sterren en beleeft beroemde filmfragmenten van dichtbij. Verschillende decors worden namelijk nog dagelijks gebruikt voor films en tv-opnamen. Voor Universal Studios bevindt zich ook de Universal City Walk. Deze aantrekkelijke uitgaanswijk biedt restaurants, bioscopen, winkels, clubs en cafés, waaronder het grootste Hard Rock Café ter wereld. In Sea World kunt u spectaculaire shows bekijken met dolfijnen, zeeleeuwen en orka’s. Ook de zusterparken van Sea World; het waterpark Aquatica en Discovery Cove, waarbij zeedieren centraal staan, zijn een bezoekje waard.

Orlando staat weliswaar voornamelijk bekend om de vele amusementsparken, maar er valt nog veel meer te beleven. Er zijn tal van goede winkelgelegenheden zoals de enorme winkelcentra Florida Mall en Mall at Millenia. International Drive is het kloppend hart van de stad. Hier vindt u naast een aantal parken (o.a. Universal Studios en Sea World) ook vele winkels en restaurantjes. De stad Kissimee, ten zuiden van Orlando, staat bekend om de bekende dinnershows die u tijdens het eten een wervelend optreden brengen. Kissimee is tevens een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Disney parken.

Rondreizen en bouwstenen naar Orlando


Best Deal Florida Beach & Fun

Inclusief vluchten. Deze 9-daagse fly drive is een korte kennismaking van Amerika's 'Sunshine State’ Florida. Uw reis begint ‘themaparken hoofdstad van de wereld’, Orlando. U bezoekt daarnaast ...

Bekijk reis
Vanaf €947,- p.p.

Aantal dagen: 9
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Magisch Florida

Een prachtige autorondreis door Florida geschikt voor het hele gezin. Bezoek de vele themaparken van Orlando en reis via een schitterende route naar Fort Myers, de Everglades en het Caribische Key ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 916,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Kennedy Space Center Excursie

Herbeleef de geschiedenis van de Amerikaanse ruimtevaart in het Kennedy Space Center, de lanceerbasis van de NASA bij Cape Canavaral op Merritt ...

Bekijk reis
Vanaf € 104,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Amerika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel