Het indrukwekkende memorial USS Arizona is alleen per boot te bereiken. Vanuit het witte gebouw, de daadwerkelijke memorial, heb je zicht op het wrak dat merendeel onderwater ligt. De USS Arizona is gezonken door een aanslag van de Japanners op Pearl Harbour in 1941. Het gezonken schip herdenkt de 1177 slachtoffers van deze aanval. Door deze aanval op Pearl Harbor is Amerika betrokken geraakt bij de Tweede Wereld oorlog.
Je bezoekt tot slot nog het Punchbowl Cemetery en maakt een stadstour langs verschillende bijzondere gebouwen en beelden van Honolulu.
Het indrukwekkende memorial USS Arizona is alleen per boot te bereiken. Vanuit het witte gebouw, de daadwerkelijke memorial, heb je zicht op het wrak dat merendeel onderwater ligt. De USS Arizona is gezonken door een aanslag van de Japanners op Pearl Harbour in 1941. Het gezonken schip herdenkt de 1177 slachtoffers van deze aanval. Door deze aanval op Pearl Harbor is Amerika betrokken geraakt bij de Tweede Wereld oorlog.
Je bezoekt tot slot nog het Punchbowl Cemetery en maakt een stadstour langs verschillende bijzondere gebouwen en beelden van Honolulu.
Deze reis is zorgvuldig door onze reisexperts samengesteld. Het programma kunnen we volledig op jouw reiswensen aanpassen. Enkele dagen langer of korter, extra excursies of een aanpassing in de route? Geen probleem, we regelen het graag voor je!
Bij een individuele rondreis ben je voorzien van alle gemakken van een goed georganiseerde reis, maar reis je met jouw eigen reisgezelschap.
Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen wens en tempo.
Wil je ergens langer of in een ander hotel verblijven? Of zijn er specifieke plaatsen die je tijdens de rondreis wil aandoen? Wij werken dan graag een voorstel op maat voor je uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-tot-dag programma. Neem hiervoor contact op met onze reisexperts.
In 2023 moet je tickets reserveren voor enkele nationale parken in Amerika. Door dit nieuwe beleid vanuit de Nationale Parken is een goede doorstroom in populaire nationale parken mogelijk en zullen er minder files zijn.
Het reserveren is niet voor alle parken van toepassing. Bezoek je één of meerdere onderstaande Nationale Parken dan kun je via onderstaande links de specifieke details en een uitleg vinden:
Glacier National Park:
Het park werkt met een voertuigreserveringssysteem. Voor je bezoek dien je je nummerbord te registreren. Het park kent meerdere entrees en per seizoen worden er meer of minder bezoekers toegelaten. Plannen is daarom belangrijk. Een deel van de reserveringen zal ongeveer vier maanden vooruit beschikbaar zijn.
Meer informatieWebsite reserveren tickets Glacier NP
Arches National Park:
Het park werkt met een reserveringssysteem. Je kunt hiervoor vanaf 3 maanden van tevoren een reservering maken.
Meer informatie
Website reserveren tickets Arches NP
Rocky Mountain National Park:
Voor een bezoek aan het Rocky Mountain National Park dien je een reservering te maken, dit kan een maand van tevoren.
Meer informatie
Reserveren tickets Rocky Mountains NP
Zion National Park:
Het park zal een ticket-/reserveringssysteem blijven gebruiken om Angel's Landing Trail te wandelen.
Meer informatie
Haleakala Nationale Park
Boek je entrée vooraf
Reserveringen voor de zomer kunnen 60 dagen van tevoren gemaakt worden.
Meer informatie
Reserveren tickets Haleakala NP
Yosemite National Park:
Voor 2023 is aangekondigd dat er geen reservering nodig is voor een bezoek aan het park.
Voor reizen naar Amerika is een geldig Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas vereist dat tijdens het gehele verblijf in Amerika geldig moet zijn. Het paspoort mag tijdens je reis dus niet verlopen. Kinderen hebben ook een eigen reisdocument nodig om naar het buitenland te reizen.
Je hebt geen visum nodig als je korter dan 90 dagen verblijft. Er moet vooraf wel reistoestemming worden aangevraagd via het online ESTA systeem (Electronic System for Travel Authorization).
De Amerikaanse overheid brengt hiervoor 21 dollar in rekening. Deze kosten dien je per credit card te voldoen tijdens de aanvraag. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. In de meeste gevallen zal ESTA onmiddellijk uitsluitsel geven omtrent het visum-vrij kunnen reizen.
Er zijn verschillende manieren om visumvrij reizen naar Amerika aan te vragen:
Let op: sinds 12 januari 2021 staat Cuba op de USA-lijst van landen die terrorisme sponseren. Als blijkt dat je in Cuba bent geweest dan kun je niet meer deelnemen aan het Visa Waver Programma van de USA (en dus geen ESTA kunt aanvragen). Je moet dan een toeristenvisum aanvragen bij de ambassade van de USA. We adviseren je om tijdig het toeristenvisum aan te vragen voor jouw reis naar of via de Verenigde Staten. De wachttijden kunnen lang zijn. |
De Verenigde Staten hebben zeer uiteenlopende klimaatsoorten. Het grootste gedeelte van het land heeft een landklimaat. In Alaska heerst een poolklimaat, rondom Arizona een woestijnklimaat en rondom Florida en Hawaï een tropisch klimaat. Jaarlijks terugkerende rampen zijn de tornado's in het midden-westen en de nog verwoestender tropische orkanen in het zuidoosten. Sinds de weersvoorspellingen d.m.v. satellietbeelden sterk verbeterd zijn kunnen er tijdig voorzorgsmaatregelen worden genomen, maar de materiële schade kan toch enorm zijn.
Het westen kent vele soorten klimaten. Het grootste deel van het gebied kent een woestijn- en steppeklimaat. Met name in het zuidwesten van het land wordt het in de zomermaanden heet. In de staten Arizona, Californië en Nevada komen temperaturen van 45 graden en meer voor. Het is een droge hitte, dus een stuk minder benauwd als in de tropen. Af en toe zorgt een heftige regenbui voor wat verkoeling. Langs de kust van Californië heerst een mediterraan klimaat. In de zomer is het hier goed toeven met een koele oceaanbries. Aan de noordelijke kust kunnen er zelfs mistwolken hangen waardoor de temperatuur naar zo’n 15 °C kan dalen.
De beste reistijd voor het westen is van april – juni en van september – oktober.
De zuidoostelijke staten van de Verenigde Staten hebben een vochtig klimaat met een warme benauwde zomer. Het grootste deel van het jaar heerst er een warme zuidelijke stroming. In de wintermaanden waait er een noordelijke wind. De winter bereikt het zuiden van Florida nooit. Hier is het klimaat subtropisch en komt de temperatuur niet onder de 15 graden. De beste reistijd is tussen november en april. De temperatuur ligt dan rond de 24°C en de zon schijnt vaak. De zomermaanden zijn warm en vochtig, met hoge temperaturen en in de namiddag vaak een flinke bui. Van juni – november is het orkaanseizoen, waarbij de meeste orkanen in september voorkomen.
De noordoostelijke staten (New England) staat bekend om haar weeruitersten. Extreem strenge winters met temperaturen die kunnen dalen tot - 45°C zijn hier niet uitzonderlijk. In de zomermaanden kan het daarentegen oplopen tot 35°C. Het weer in New York is vergelijkbaar met onze vier jaargetijden. De beste reistijd zijn de zomermaanden van mei - juni en september - oktober.
Je denkt misschien dat het in Alaska altijd koud is. Niets is minder waar. Het grootste deel van Alaska heeft een koel landklimaat waarbij temperaturen van -40 graden niet ondenkbaar zijn. De zomers duren weliswaar kort, namelijk van half juni tot eind augustus, waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot 35 graden in het binnenland. Maar ook in het voorjaar (mei en juni) is Alaska uitstekend te bezoeken. Het voordeel is dat alles mooi in bloei staat.
De noordelijke staten in het centrale deel van Amerika hebben een duidelijk landklimaat met hete, korte zomers en lange, strenge winters. De staten langs de Canadese grens en de Grote Meren krijgen ook in de winter vaak te maken met 'blizzards', die zeer koude lucht aanvoeren vanuit Canada. Het gebied is dan bedekt met een sneeuwlaag. De zuidelijke staten van het middenwesten hebben een gematigder weerstype met lange, soms regenachtige zomers en zachte winters. In Texas schommelt de temperatuur overdag in juli rond de 36 graden. Het warme weer zorgt hier geregeld voor tornado’s.
Hawaii heeft te maken met een tropisch klimaat waarbij de temperatuur vrijwel het hele jaar overdag tussen de 24 en 31 graden Celsius ligt. Een uitzondering hierop vormen de hoge bergen in het binnenland, waar in de wintermaanden zelfs sneeuw kan vallen.
Door de continue aanwezigheid van passaatwinden wordt de temperatuur gekoeld, waardoor de maximumtemperatuur eigenlijk zelden de 32 graden grens passeert. Maar het weer kan hierdoor ook onvoorspelbaar zijn. Zo kun je op een dag prachtige blauwe luchten hebben, korte hevige regen buien en wolken en een uur later weer een strak blauwe lucht. De noordoostkant van de eilanden hebben meer last van bewolking dan het zuiden.
Traditioneel valt de meeste regen in de maanden november t/m januari. Het hoogseizoen voor Hawaii is van mei t/m oktober.
Voor het reizen naar de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht. Bij reizigers met gezondheidsproblemen of bij lange reizen is een gespecialiseerd advies van belang. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen of er vaccinaties nodig zijn.
Zon
Zorg dat je altijd goed beschermd bent tegen de zon met een pet, zonnebril en een goede zonnecrème met hoge factor. De zon is in de zomermaanden een stuk krachtiger dan in Nederland. Neem voldoende water mee als je de natuur in gaat en lange tijd niet aan drinkwater kunt komen. Ook een goede antimuggenlotion of –crème met DEET wordt aangeraden.
Tijdens een wandeling in de bossen heb je de kans om gestoken te worden door insecten of een teek op te lopen. Draag daarom lange broeken en mouwen. In Amerika komt ook rabiës, of hondsdolheid voor bij zoogdieren zoals honden en vleermuizen. Bij een beet dien je zo spoedig mogelijk medische hulp te zoeken.
De staten van Amerika zijn van Oost naar West ingedeeld in verschillende tijdzones:
In Alaska is het 10 uur vroeger en in Hawaï 11 uur vroeger dan in Nederland.
In Amerika geldt ook de zomertijd (behalve in de staat Arizona en in Hawaii), die begint de 1e zondag van april (klok 1 uur vooruit) en eindigt de laatste zondag van oktober (klok 1 uur terug).
De munteenheid van de Verenigde Staten is de Amerikaanse Dollar (USD). De euro en USD hebben ongeveer dezelfde waarde, echter varieert de waarde van deze valuta sterk per dag en is hij de ene dag iets duurder of goedkoper dan de euro.
In de meeste plaatsen vind je pinautomaten (ATM’s) waar je geld kan opnemen met een pinpas met Maestro logo. Je vindt het Maestro logo op de voorkant van veel door Nederlandse banken uitgegeven passen. Verder zijn creditcards een zeer gebruikelijk betaalmiddel en dus zeer handig, al dan niet noodzakelijk voor een reis naar de VS. Door de autoverhuurder wordt een creditcard als waarborg gevraagd en bij veel hotels vraagt men bij incheck om een creditcard. Let er op dat tegenwoordig meestal om een pincode wordt gevraagd voor een credit card betaling. Vergeet deze dus niet. Je kunt ook geld wisselen bij de banken of geldwisselkantoren in de grote steden. De koers hiervan is echter vaak ongunstig.
Koop online vreemde valuta
Het is mogelijk om via GWK Travelex Amerikaanse dollars of andere vreemde valuta online te kopen. Na de bestelling kun je in de buurt van jouw woonplaats deze binnen 14 dagen ophalen.
Hierbij heb je de volgende voordelen:
Ga naar GWK Travelex voor meer informatie en jouw bestelling.
Hotels kunnen op enkele plaatsen enigszins gedateerd zijn in vergelijking met Europese maatstaven. De prijs-kwaliteitverhouding houden wij nauwkeurig in de gaten. De hotels hebben soms een nostalgische inslag waardoor je jezelf in een film waant.
Bij nationale parken in Amerika zijn er in verhouding wenig alternatieve hotels mogelijk. Het kan daarom voorkomen dat je een accommodatie krijgt dat iets verder van het park ligt wanneer jouw hotel niet beschikbaar is.
333travel biedt verschillende hotel categorieën aan in Amerika
Best Deal
Dit zijn veelal motels en 2* hotels. Speciaal voor reizigers die geen grote waarde hechten aan luxe maar wel schoon en comfortabel willen overnachten.
Standaard
Dit zijn prima 3* hotels met een goede locatie.
Superior
Goede 3* plus hotels voorzien van alle gemak en faciliteiten en goede locatie.
Deluxe
Mocht je voorkeur naar meer luxe uitgaan dan kun je jouw reisroute ook opvragen met deluxe categorie hotels.
Doorgaans is Amerika een veilig land om doorheen te reizen. Kleine criminaliteit komt in elk land voor. Het is altijd belangrijk voorzichtig te zijn en je bezittingen in het oog te houden of veilig op te bergen. Laat waardevolle spullen achter in de hotelkluis of draag deze in een tasje onder je kleding. Zo heb je minder kans om doelwit te worden van zakkenrollers en dieven. Laat terwijl je rijdt en wanneer je de auto parkeert ook nooit je spullen zichtbaar in de auto liggen. We raden aan om koffers en tassen in de achterbak te doen zodat de auto leeg lijkt.
Voor actuele reis informatie en advies verwijzen wij je door naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Tijdens je reis in Amerika zul je ongetwijfeld foto’s en eventueel filmpjes willen maken. Vergeet daarom je adapter/batterijen niet en neem voldoende geheugenkaartjes mee. Je kunt ter plaatse ook prima videofilm, geheugenkaartjes en batterijen aanschaffen.
Je mag in Amerika bijna overal fotograferen. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen of personen niet is toegestaan. In sommige delen van reservaten is het zelfs verboden om een (video) camera mee te nemen. Bij twijfel kun je het beter even navragen.
Wil je de lokale bevolking fotograferen? Vraag dan eerst om toestemming.
Gezien de grote klimaatverschillen binnen het land is de kledingkeuze zeer afhankelijk van het gebied waarin je gaat reizen. Let hierbij ook op de periode waarin je reist. Zo kan het in de berggebieden en in het noorden een stuk kouder worden dan in de warme streken in het zuiden. Maar ook in de warme streken in het zuiden en in de woestijn kan het ’s avonds flink afkoelen. Het is daarom verstandig om laagjes kleding mee te nemen zodat je op alles bent voorbereid.
Neem goede (wandel)schoenen mee als je een bezoek brengt aan een van de nationale parken en/of veel gaat wandelen.
Vergeet tenslotte niet een zonnebril en pet of hoed mee te nemen ter bescherming tegen de zon.
Indien je met jouw mobiel wil bellen in Amerika dan kun je het beste bij je eigen provider controleren of dit mogelijk is en nagaan wat de kosten zijn. Wil je vanuit je hotelkamer bellen? vraag dan eerst de tarieven op. Internationaal bellen is prijzig. Voor Nederland bel je 01131 en vervolgens het kengetal nummer zonder de 0 plus het abonnee nummer er gelijk achter aan.
Je mobiele telefoon werkt gewoon in Amerika. Controleer echter bij jouw provider wat de tarieven zijn voor bellen, sms'en en mobiel internet voordat je dit in het buitenland gebruikt. In de meeste hotels, restaurants en bars is wifi-internet beschikbaar. Soms is gebruik ervan gratis. Soms tegen betaling.
De netspanning in het gehele land bedraagt 110 Volt (60 Hertz). Er wordt ook gebruik gemaakt van een driepolig stopcontact. Je hebt dus een verloopstekker nodig. Deze kun je kopen bij de meeste warenhuizen, elektronica zaken en reiswinkels in Nederland of in Amerika.
Auto
Amerika beschikt over een uitgebreid en goed onderhouden wegennetwerk. De bewegwijzering is bovendien zeer eenvoudig en praktisch. Niet voor niets is het zelf reizen met een auto een populaire manier van reizen door de VS. Buiten de steden zijn de wegen rustig en lopen ze door de mooiste landschappen waardoor een autorit op en top genieten is.
Vliegen
Het land kent ook een uitgebreid vliegnetwerk zodat je langere afstanden gemakkelijk met een binnenlandse vlucht kunt overbruggen. Binnenlandse vluchten zijn vaak erg goed betaalbaar.
Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer is in Amerika minder uitgebreid als in Nederland. De snelste manier om je in de grote steden als New York, Los Angeles, Miami en Philadelphia te verplaatsen is per metro. Wanneer je in New York bent moet je natuurlijk een keer in zo’n gele taxi hebben gereden. De taxi is een populair vervoersmiddel vanwege de lage tarieven. Je kunt dan ook overal op straat je hand opsteken. Ook in de andere grote steden kun je gemakkelijk een taxi krijgen. In de kleinere plaatsen is het handig om een telefoonnummer van een taxibedrijf te vragen bij het hotel.
Het geven van fooien is in de Verenigde Staten een algemeen gebruik. Obers en serveersters in restaurants verdienen zeer weinig en vaak niet meer dan het minimumloon. Fooien zijn hier dus een belangrijk deel van de inkomsten. De gemiddelde fooi ligt rond de 15 - 20% van de rekening (staat er op de rekening vermeld ‘gratuity of service charge’ dan is het bedrag reeds in rekening gebracht).
Kamermeisjes verwachten een fooi van ca. $ 1 dollar per dag en bellboys 1-2 dollar per koffer. Als je tevreden bent over je gids dan geef je na een dagtour een gemiddelde fooi van ongeveer $ 5 dollar per persoon. Voor taxichauffeurs kun je 10% van de ritprijs als richtlijn aanhouden.
Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen per persoon op basis van twee reizigers en gebaseerd op het specifieke programma van deze reis. Voor een uitgebreide prijsindicatie, kies “Bereken jouw prijs”.
Vertrekdatum | Indicatieprijs * | Vlucht | |
---|---|---|---|
17-31 | € 54,- | Excl. vlucht | Bereken jouw prijs |
Vertrekdatum | Indicatieprijs * | Vlucht | |
---|---|---|---|
1-31 | € 54,- | Excl. vlucht | Bereken jouw prijs |
Vertrekdatum | Indicatieprijs * | Vlucht | |
---|---|---|---|
1-28 | € 54,- | Excl. vlucht | Bereken jouw prijs |
Vertrekdatum | Indicatieprijs * | Vlucht | |
---|---|---|---|
1-31 | € 54,- | Excl. vlucht | Bereken jouw prijs |
Vertrekdatum | Indicatieprijs * | Vlucht | |
---|---|---|---|
1-30 | € 54,- | Excl. vlucht | Bereken jouw prijs |
Vertrekdatum | Indicatieprijs * | Vlucht | |
---|---|---|---|
1-31 | € 54,- | Excl. vlucht | Bereken jouw prijs |
Vertrekdatum | Indicatieprijs * | Vlucht | |
---|---|---|---|
1-30 | € 54,- | Excl. vlucht | Bereken jouw prijs |
Vertrekdatum | Indicatieprijs * | Vlucht | |
---|---|---|---|
1-31 | € 54,- | Excl. vlucht | Bereken jouw prijs |
Vertrekdatum | Indicatieprijs * | Vlucht | |
---|---|---|---|
1-31 | € 54,- | Excl. vlucht | Bereken jouw prijs |
Vertrekdatum | Indicatieprijs * | Vlucht | |
---|---|---|---|
1-30 | € 54,- | Excl. vlucht | Bereken jouw prijs |
Vertrekdatum | Indicatieprijs * | Vlucht | |
---|---|---|---|
1-31 | € 54,- | Excl. vlucht | Bereken jouw prijs |
Vertrekdatum | Indicatieprijs * | Vlucht | |
---|---|---|---|
1-16 | € 54,- | Excl. vlucht | Bereken jouw prijs |
Vertrekdatum | Vlucht | |
---|---|---|
17/12/2024 | Excl. vlucht | Bereken jouw prijs |
* Exclusief reserveringskosten van € 15 p.p. (minimum € 30)
* Exclusief calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking