Zoover winnaar beste verre reizen 2014 en 2015
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Reisinformatie Vientiane


Vientiane is de hoofdstad van Laos en er wonen ongeveer 250.000 mensen. Het is de grootste stad van Laos, maar toch kan je het niet echt een stad noemen. Het is een rustige stad vergeleken met andere steden in Azië. Vientiane is gevestigd in een bocht aan de Mekong.

In Vientiane vindt u landbouw met rijst en groenten, maar ook Frans koloniale architectuur. Naast typisch Laotiaans eten kunt u hier ook Franse baguettes eten. De meest populaire bezienswaardigheid in Vientiane is dan ook de Franse wijk. De stad heeft verder prachtige tempels en interessante musea.

Omdat er pas sinds de jaren 80 toeristen zijn toegelaten in Laos is Vientiane heel anders dan de andere Aziatische (hoofd)steden. Hier vindt u geen grote, luxe winkelcentra, bioscopen en veel restaurants. Het land is nog puur en u kunt er perfect zien hoe de lokale bevolking hier leeft. Wel wordt het toerisme een steeds belangrijkere inkomstenbron.

Het Lao Nationaal Museum is het grootste museum en heeft 2 verdiepingen. Op de benedenverdieping vindt u voorwerpen als dinosauriërs botten en kunstwerken uit de Khmertijd. Op de bovenverdieping is informatie te vinden over de geschiedenis van Laos.

Aan de overkant van het Presidentiele Paleis staat de oudste tempel van Vientiane, de Wat Sisaket. Het is gebouwd tussen 1891 en 1824 door Koning Anou. De tempel is 2 keer gerestaureerd, de laatste keer was in 1930. De reden dat het de oudste tempel in Vientiane is, is omdat de Siamezen in 1828 deze tempel als enige niet hebben verwoest. In de tempel staan veel Boeddhabeelden van verschillende grootte.

De Pratuxai is een Arc de Triomphe, zoals ze dat ook in Frankrijk hebben. De poort is opgericht ter nagedachtenis van de koninklijke leden die tijdens de Indochina oorlog zijn omgekomen.

De Talat Sao (Ochtendmarkt) is de moeite waard om te bezoeken. Het is leuk om hier rond te slenteren en souvenirs als goud, zilver en zijde te kopen. Ondanks dat het de Ochtendmarkt heet, is de markt gewoon de hele dag open.

25 kilometer buiten Vientiane ligt het Boeddha Park Xieng Khuan met grootte betonnen Boeddha’s. Om hier te komen kunt u met de bus, tuktuk, maar leuker is natuurlijk een brommer huren en zelf op pad!

Foto's


© 2015 333TRAVEL