Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Punthoedjes en loempias > Dag tot dag
Vorige pagina

€1605,-

per persoon vanaf

Tour: Punthoedjes en loempia's

(T-VN-1678)

14-daagse individuele familiereis Vietnam (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Hanoi
U arriveert vandaag in Hanoi. U wordt opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel in de stad gereden. Let goed op onderweg, wie ziet er als eerste een Vietnamees met zo'n echte Vietnamese punthoed?

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en is al meer dan 1000 jaar oud. Dit is het beste te zien in de oude wijk, een bruisende wijk waar de meeste straten nog de naam dragen van wat er in die straat verkocht werd. Zo is er een elektronicastraat, een brommeronderdelenstraat etc. U vindt hier verder ook vele restaurantjes en cafétjes en in het weekend wordt hier een gezellige avondmarkt gehouden.

Vandaag is er geen programma, zodat u rustig kunt bijkomen van uw reis, kunt wennen aan het klimaat en de drukte van de stad en zelf eventueel door het centrum kunt gaan wandelen.

Dag 2: Hanoi
Na het ontbijt staat er een stadsexcursie op het programma. In de ochtend gaat u naar het Ho Chi Minh complex. Hier ziet u onder andere het voormalige presidentiële paleis (van buiten), het oude huis op palen van Ho Chi Minh en de Eenzuilige Pagode.

De volgende stop is de prachtige Literatuurtempel. Dit is eigenlijk de eerste universiteit van Vietnam en al in de 11e eeuw gebouwd. Het heeft een mooie Chinese stijl en hoewel het nu geen universiteit meer is, komen studenten hier nog steeds om wierook te branden.

Na de lunch heeft u even pauze. U kunt even teruggaan naar uw hotel om te relaxen voordat het middagprogramma begint.

Het middagprogramma begint met een bezoek aan het Volkenkundig Museum, waar u een idee krijgt van de verschillende etnische groepen in Vietnam met hun eigen tradities en gewoonten. Het mooiste is de buitenplaats van het museum, waar u een ruime selectie ziet van de huizen met verschillende bouwstijlen van de volkeren.

Een van de meest sfeervolle wijken van Hanoi is de Oude Wijk. U verkent deze wijk op een bijzondere manier, namelijk in golfbuggy-achtige karretjes. Zo kunt u in alle rust rondkijken en foto's maken.

Aan het einde van de dag woont u een traditionele waterpoppenshow bij.

Dag 3: Hanoi-Mai Chau
Rond 8.00 uur wordt u bij uw hotel opgehaald en naar Mai Chau gereden. Dit plaatsje is prachtig gelegen in een groene vallei, die bedekt is met rijstterrassen en lokale dorpjes van het ‘Witte Thai’ volk. Bij aankomst heeft u tijd om u even op te frissen en heerlijk te lunchen.

In de middag kunt u in het dorp rondwandelen en meer te weten komen over de plaatselijke levensstijl en cultuur. In de avond kunt u enkele heerlijke lokale gerechten uitproberen.

Dag 4: Mai Chau
Na het ontbijt wordt u meegenomen via een pittoreske route naar een nabijgelegen vallei. Met een beetje geluk komt u onderweg een werkplaatsje tegen waar eetstokjes van bamboe worden gemaakt. Hier kunt u even stoppen om te zien hoe ze gemaakt worden.

U arriveert in een afgelegen dorp bij een huis waar meerdere generaties van één familie samenwonen. Tot de lunch kunt u hier een stukje gaan fietsen, rondwandelen of wat tijd aan de rivier doorbrengen. Als u wilt kunt u de familie helpen bij het bereiden van de lunch.

Na de lunch maakt u een wandeling. U wandelt onder andere over een hangende brug en langs eindeloze velden waar fruit groeit. Aangekomen bij een pier stapt u op een bamboeraft en maakt u een rustig boottochtje over de rivier van circa 40 minuten. Weer aan land wandelt u nog een stukje verder en ontmoet mensen van een ander klein dorpje. Hier wordt u weer met de auto opgehaald en teruggereden naar uw lodge.

Wilt u alweer eerder terug naar de lodge om daar nog wat tijd aan het zwembad te kunnen doorbrengen met de kinderen, dan is dat altijd mogelijk.

Dag 5: Mai Chau-Hanoi
Als u vanochtend vroeg wakker wordt, is het een bijzondere ervaring om zelf met uw kinderen een ochtendwandeling te maken. Ervaar de serene sfeer die er hier op het platteland in de vroege ochtend hangt. Na het ontbijt verlaat u Mai Chau en wordt u terug naar Hanoi gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 6: Hanoi-Halong Bay
Na het ontbijt wordt u naar Halong Bay gereden. Bij de pier gaat u aan boord van het schip en begint uw cruise door het smaragdgroene water en tussen de kalkstenen kliffen van Halong Bay. Geniet van een heerlijke lunch met een onbetaalbaar uitzicht.

Halong Bay betekent in het Vietnamees ‘Baai van de in zee dalende draak’. In de middag is er tijd om deze baai te verkennen. Het programma wisselt een beetje met de tijd van het jaar. U kunt een mooie grot gaan bezoeken en een stukje gaan zwemmen vanaf een klein strandje. Er is ook een mogelijkheid om in een afgelegen baaitje te kajakken. U kunt de dag ontspannen afsluiten op het zonnedek van het schip met hopelijk een prachtige zonsondergang. Na het diner kunt u nog even genieten van de frisse lucht op het zonnedek, een bordspelletje doen of u terugtrekken in uw hut.

Dag 7: Halong Bay-Hanoi
Als u vroeg wakker bent, kunt u deelnemen aan een Tai Chi sessie. Een bijzondere ervaring bij zonsopgang, te midden van het bijzondere waterlandschap van Halong Bay. U vaart verder langs enkele prachtige plekjes en u gaat de mooie ‘Surprise Cave’ bezoeken. Na een buffet brunch arriveert u weer in de haven. Hier gaat u van boord en wordt u weer teruggereden naar Hanoi. De rest van de middag is hier ter vrije besteding.

Dag 8: Hanoi-Hoi An
Een transfer brengt u vandaag naar de luchthaven van Hanoi voor uw vlucht naar Danang, in het midden van Vietnam. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel in Hoi An gereden.

Dag 9-11: Hoi An
Enkele vrije dagen in Hoi An. Wees niet bang dat u zich hier zult vervelen! Uw hotel bevindt zich op loopafstand van het oude centrum van Hoi An. U kunt hier heerlijk rondwandelen door de kleine straatjes vol oude huizen en langs de rivier. Bezoek zeker de Japanse brug, een bijzonder bouwwerkje. Verder vindt u hier zeer goede restaurantjes en cafétjes. Hoi An wordt geroemd om de heerlijke lokale keuken, dus zeker het uitproberen waard.

U kunt bij uw hotel gratis fietsen huren om het plaatsje en de landelijke omgeving te verkennen. Of om naar het mooie strand te fietsen! Want buiten Hoi An vindt u een mooi strand waar u ook een heerlijke middag (of twee) kunt doorbrengen. Uw hotel heeft bovendien een eigen strandje waar u naartoe kunt fietsen en van de faciliteiten gebruik kunt maken. Het hotel heeft ook een shuttlebus die dagelijks van en naar dit strandje rijdt. Uw hotel heeft ook een zwembad met kinderzwembadje, als u een middagje lekker bij uw hotel wilt relaxen.

Dag 12: Hoi An-Ho Chi Minh Stad
Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar Danang gereden voor uw vlucht naar Ho Chi Minh Stad. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 13: Ho Chi Minh Stad
Het is tijd om deze bruisende stad te gaan verkennen. Een van de oudste en meest bijzondere delen van de stad is de wijk Cholon. Deze wijk wordt ook wel de Chinese wijk genoemd, omdat hier al eeuwenlange een grote Chinese gemeenschap woont. Per cyclo (een fietstaxi) wordt u door deze wijk gereden en bezoekt u onder andere Thien Hau tempel. Deze tempel is in het begin van de 19e eeuw gebouwd door de Kantonezen en gewijd aan de godin van de zee. Vervolgens bezoekt u de Ben Thanh markt, een markt waar u alles vindt van groente, fruit en noten tot toeristische snuisterijen en af en toe echt leuke koopjes.

De rest van de middag is ter vrije besteding, zodat u zelf een leuk restaurantje voor de lunch kunt uitzoeken en eventueel nog op uw eigen tempo door de stad kunt wandelen.

Dag 14: Vertrek Ho Chi Minh Stad
Vandaag is het helaas alweer tijd om Vietnam te verlaten. U wordt opgehaald bij uw hotel en op tijd voor uw vlucht naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland of naar uw volgende bestemming.


Ha Long Bay in Vietnam
Skyline Saigon in de avond
Bergdal in het Mai Chau District, Vietnam

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel