Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€597,-

per persoon vanaf

Tour: Mekong Delta tour Saigon-Phnom Penh per boot

(T-VN-0326)

3-daagse tour

Dag 1: Ho Chi Minh Stad-Cai Be-Bassac Cruise
U wordt bij uw hotel opgehaald in Ho Chi Minh Stad, ook bekend onder de naam Saigon, en naar het plaatsje Cai Be gebracht, waar u aan boord gaat van de Bassac boot. Op dit authentieke riviercruiseschip zult u een prachtige 2-daagse cruise door de Mekong Delta gaan maken. Nadat u bent ingecheckt, uw hut heeft verkend en kennis heeft gemaakt met de crew van het schip, gaat u op weg.

Geniet van een heerlijke lunch aan boord en laat het even rustig zakken al luierend op het dek, voordat u iets gaat ondernemen. Neem het bruisende leven op het water in u op, ervaar de geluiden van de dorpen en markten waar u langs vaart en u merkt al snel dat de waterwegen hier daadwerkelijk als wegen worden gebruikt door de lokale bevolking.

Dan is het tijd voor een bezoek aan een dorpje op de oever van de rivier. U ziet hoe men hier woont en leeft. U bezoekt ook een boomgaard of een rijstveld, afhankelijk van welk dorpje u bezoekt, zodat u ziet hoe men hier zelf hun verse waar verbouwt. Weer terug op de boot is het tijd voor een verfrissend drankje. Met een beetje geluk kunt u vanaf het dek de mooie zonsondergang aanschouwen.

Terwijl de Bassac rustig doorvaart, wordt voor u het diner geserveerd. Nabij de drijvende markt van Tra On gaat het schip voor anker.

Dag 2: Cruise naar Can Tho-Chau Doc
Al vroeg zet het schip zich weer in beweging naar de drijvende markt, zodat u hier op tijd arriveert om de dagelijkse drukte te aanschouwen. Vele mensen doen hier nog dagelijks hun boodschappen. Dan vaart het schip door naar de drijvende markt van Cai Rang, waar het tijd is om de Bassac te verlaten. U stapt over op een klein bootje om deze markt van dichtbij te bezoeken. Dan wordt u naar de pier gebracht, waar uw chauffeur u al staat op te wachten voor het vervolg van uw tour.

U wordt naar Chau Doc gereden, waar u vanavond zult overnachten in een hotel. Chau Doc is een aangenaam klein plaatsje met Chinese, Khmer en Cham bevolkingsgroepen. Het is prachtig gelegen aan het water en heeft gezellige markten.

Dag 3: Chau Doc-Phnom Penh (Cambodja)
In de vroege ochtend gaat u rond 7.00 uur aan boord van een speedboat, die u naar Cambodja zal brengen. Bij de grens wordt u door het bootpersoneel geholpen bij het verkrijgen van uw visum, waarna de boottocht wordt vervolgd. De gehele boottocht duurt circa 6-7 uur, afhankelijk van de waterstand. Bij aankomst bij de pier in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, eindigt deze tour.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel