Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Hue en hoi an > Dag tot dag
Vorige pagina

€385,-

per persoon vanaf

Tour: Hue en Hoi An

(T-VN-0323)

5-daagse privé-tour

Dag 1: Aankomst Hue
Vandaag word je bij aankomst in Hue opgewacht bij het treinstation of vliegveld en naar je hotel gebracht. De rest van de dag heb je ter vrije besteding.

Dag 2: Hue
In de ochtend maak je een ontspannende boottocht over de Parfumrivier. Je gaat van boord bij de Thien Mu pagode, waar je een mooie toren van 7 verdiepingen vindt en een prachtige tempel. Je vervolgt je reis per auto naar het mausoleum van de voormalige keizer Minh Mang, gebouwd tussen 1841 en 1843. Dit mausoleumcomplex bestaat niet alleen uit de tombe van de keizer; hier vind je maar liefst 40 gebouwen, van paleizen en tempels tot sfeervolle paviljoentjes. Na de lunch is het tijd om de machtige citadel van Hue te verkennen. Deze citadel is in de 19e eeuw gebouwd door de keizers van de Nguyen dynasty en is losjes gebaseerd op de Verboden Stad van Beijing. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Dong Ba markt.

Dag 3: Hue - Hoi An
Je verlaat Hue en reist in zuidelijke richting naar Hoi An, via de panoramische wolkenpas. Vanaf deze pas kun je genieten van schitterende uitzichten. Bij aankomst in Hoi An is het tijd om een wandeltocht te maken door het oude centrum en te ontdekken waarom dit centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO terecht is gekomen. Je wandelt door oude, smalle straatjes omgeven door historische houten huizen en tempels. Tijdens de wandeltocht bezoek je de Chua Ong pagode, de Chinese Assembly Halls en een 200 jaar oud familiehuis. Uiteraard mag een bezoek aan de oude, overdekte Japanse brug niet ontbreken evenals een bezoek aan de kleurrijke lokale markt.

Dag 4: Hoi An - My Son - Hoi An
Vandaag maak je een uitstapje naar My Son. Dit was ooit de plaats waar de koningen van de Champa dynasty hun religieuze ceremoniën uitvoerden. Het was ook de begraafplaats van de oude koningen en nationale helden. De bouwstijl van de tempels en ruïnes die je hier ziet, wijkt sterk af van de overige tempels in Vietnam, omdat de tempels hier sterk zijn beïnvloed door het hindoeïsme. De rest van de middag heb je ter vrije besteding in Hoi An.

Dag 5: Hoi An - Danang
Je wordt naar de luchthaven van Danang gebracht voor de vlucht naar je volgende bestemming.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel