Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Fietstour hanoi
Vorige pagina

€86,-

per persoon vanaf

Tour: Fietstour Hanoi

(T-VN-0306)

Dagexcursie op privébasis

Leuke pluspunten om te weten

  • Fiets door het onbekende Hanoi
  • Verken de landelijke omgeving van de Red River
  • Fiets langs de oever van West Lake met de skyline van Hanoi als uitzicht
  • Bezoek de pas recentelijk ontdekte Keizerlijke Citadel van Hanoi
Hanoi is een bruisende stad, bestaande uit hele diverse wijkjes en waar het leven zich nog steeds grotendeels op straat afspeelt. Wat is er beter dan deze stad op de fiets te verkennen? Je begint de fietstour buiten het centrum en fietst langzaam terug naar Hanoi, waarbij uiteraard de drukke wegen vermeden worden. Al fietsend geniet je van de geuren en kleuren van de mooie omgeving.

Je wordt in de ochtend opgehaald bij je hotel in Hanoi door je gids en per taxi reis je naar het fietsophaalpunt. Hier kies je je fiets en krijg je een korte uitleg over hoe de dag eruit zal zien. Dan stap je op de fiets en ga je op pad. De tour begint over kleine weggetjes en door kleine steegjes waarbij je de zigzaggende Red River volgt. Deze rivier dankt zijn naam aan de roodbruine kleur van het water. De rivier begint helemaal in de provincie Yunnan in China en heeft dus inmiddels al een behoorlijke weg afgelegd voordat het hier langs Hanoi stroomt. Via bonsai- en bloementuinen en over dijken bereik je een van de oudste gemeenschappelijke huizen van Vietnam.

De weg vervolgt zich langzaam terug naar Hanoi. Onderweg is het tijd voor een lunch in een lokaal restaurant, waar je o.a. de beroemde garnalencakejes kunt proeven. Na een bezoek aan de Tay Ho Tempel bereik je de oever van West Lake, die je een stuk gaat volgen. Als je wilt, kun je een bezoek brengen aan de Tran Quoc Pagode, een van de oudste pagodes van Hanoi, gelegen op een schiereilandje in het meer.

Het laatste stuk van je fietstocht voert je door het centrum van Hanoi, langs het mausoleum van Ho Chi Minh. Je bezoekt bovendien het centrale deel van de Thang Long Imperial Citadel, dat pas in 2008 per ongeluk is ontdekt toen een gebouw daar werd neergehaald. Het is voorzichtig deels opgegraven en het centrale deel is in 2010 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

In de loop van de middag bereik je weer het fietsdepot, waar je je fiets inlevert. Per taxi reis je weer terug naar je hotel, waar de tour eindigt.
Trấn Quốc Pagoda in Vietnam

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel