Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€97,-

per persoon vanaf

Tour: Cao Dai Tempel en de Cu Chi tunnels

(T-VN-0304)

Dagexcursie vanuit Ho Chi Minh Stad

Leuke pluspunten om te weten

  • Zie hoe meerdere religies samenkomen in de kleurrijke Cao Dai tempel
  • Leer over de Vietnam oorlog bij Cu Chi
  • Verken de Cu Chi tunnels
In de provincie Tay Ninh, nabij de Cambodjaanse grens, staat de Cao Dai Tempel. Het geloof van de Cao Dai ontstond in 1926, toen Ngo Minh Chieu in contact kwam met Cao Dai, het hoogste opperwezen. Deze spoorde hem aan om het beste uit alle wereldreligies met elkaar te combineren en er een ideale godsdienst van te maken. Zo ontstond er een mengeling van het Boeddhisme, Confucianisme, Taoïsme en het Christendom.

De Cao Dai Tempel is zeer kleurrijk en aan de buitenkant gedecoreerd met draken in alle soorten en maten. Binnenin staan beelden van Jezus Christus, Boeddha en de Hindoegod Brahma vredig naast elkaar.

Na de lunch wordt een bezoek gebracht aan de Cu Chi tunnels. Je zult sprakeloos zijn van dit legendarische fenomeen en het zal ongetwijfeld een diepe indruk op je maken. Dit netwerk van tunnels, die gegraven zijn gedurende de Vietnamese oorlog, bestaat uit 3 niveaus en is maar liefst 250 km lang. Durf je het aan om hierin af te dalen en te zien hoe er ondergronds geleefd werd? Ervaar de omgeving waarin jarenlang werd geleefd en gevochten, al klimmend en verplaatsend binnen het netwerk van deze nauwe tunnels. De tunnels vormden een wereld op zich: er waren ondergrondse werkkamers waar niet ontplofte Amerikaanse munitie werd omgebouwd tot boobytraps, hospitalen met operatiezalen, slaap- en eetruimtes, wapen- en voedselopslagplaatsen en zelfs theaters waar door de strijders poëzie werd voorgedragen of toneel werd gespeeld.

Aan het einde van de middag vindt de transfer plaats naar je hotel.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel