Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Olifanten spelen in het zand > Dag tot dag
Vorige pagina

€1389,-

per persoon vanaf

Tour: Olifanten & Spelen in het Zand

(T-TH-1023)

11-daagse individuele familiereis Thailand (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Bangkok
Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht in de stad. In de middag kunt u rustig bijkomen van uw reis. In de avond wordt er in uw hotel een welkomstdiner geserveerd.

Dag 2: Bangkok
Na het ontbijt is het tijd om de bruisende hoofdstad van Bangkok te verkennen. Op het eerst gezicht lijkt het een hele drukke stad, maar er zijn ook vele verborgen plekjes die uw gids u vandaag zal laten zien. U steekt allereerst met een taxiboot de grote rivier Chao Phraya over, die midden door de stad loopt en altijd belangrijk is geweest voor het dagelijkse leven in de stad. Aan de overkant bezoekt u het plaatsje Nonthaburi. Niet veel toeristen bezoeken dit plaatsje en u zult dan ook niet al teveel andere toeristen zien op de lokale markt.

Weer terug bij de bootpier neemt u een longtailboot die u meeneemt door de kanaaltjes van de buitenwijk van Bangkok. U vaart rustig door de smalle waterstraatjes en u ziet hoe het lokale dagelijkse leven zich hier voltrekt. Na een uurtje stapt u over op een andere boot en dan is de rust even voorbij. In deze 'raket boot' racet u in volle vaart door de kanalen! Tenslotte stapt u weer over op een longtailboot voor de tocht terug naar het centrum van Bangkok. Hier wordt u naar een lokaal restaurant gebracht voor de lunch. Na de lunch wordt u terug gebracht naar het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 3: Bangkok
Een hele dag die u zelf kunt indelen. U kunt het rustig aan doen en door het centrum slenteren. Bezoek de enorme, moderne winkelcentra, breng een bezoekje aan het Grand Palace of een van de tempels. Bij deze reis zult u tips krijgen voor leuke excursies en activiteiten die u vandaag eventueel kunt gaan ondernemen.

Dag 4: Bangkok-Kanchanaburi
Deze ochtend is het tijd om de grote stad te verlaten. Na circa anderhalf uur is het tijd voor de eerste stop: de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak. Dichtbij de markt gaat u aan boord van een snelle longtailboot die u door smalle kanaaltjes vaart naar de markt. Bij de markt stapt u over in een roeibootje om door de drijvende markt heen te varen. U kunt zien hoe de Thai vers fruit, groente en verschillende etenswaren verkopen, maar ook andere lokale producten.

Dan is het tijd om door te reizen. U stopt bij een lokaal restaurant voor een lunch. Hierna is het nog circa een uurtje rijden naar uw volgende stop, de Hell Fire Pass Memorial. U heeft voldoende tijd om deze indrukwekkende plaats te bezichtigen en meer over de geschiedenis te leren. U overnacht vanavond in Kanchanaburi, op loopafstand van de brug en verschillende restaurantjes.

Dag 5: Kanchanaburi
Vandaag zijn de prachtige Erawan watervallen aan de beurt, die op circa 1,5 uur rijden van uw hotel liggen. De waterval bestaat uit zo'n 7 plateaus en u kunt er enkele bezoeken. U kunt uiteraard een verfrissend dipje nemen in het koele water en hier zult u ook van een lunch genieten. Dan wordt u naar het treinstation gebracht om een rit met de trein te maken. Deze trein heeft geen ramen, zodat de wind heerlijk in het gezicht waait. Het uitzicht is fenomenaal, vooral als u over een hoge houten brug rijdt. Vanavond overnacht u weer in hetzelfde hotel in Kanchanaburi.

Dag 6: Kanchanaburi-Sukhothai
In de ochtend is het tijd om de beroemde brug over de River Kwai te bezoeken. U kunt over deze brug heen wandelen en van het uitzicht genieten. Dan is het tijd om op weg te gaan naar Sukhothai, een iets langere rit. Uiteraard worden er onderweg wel stops gemaakt, bijvoorbeeld om aapjes te voeren. De avond is helemaal ter eigen besteding.

Dag 7: Phitsanulok-Chiang Mai
U stapt vandaag op de fiets om de mooie tempelruines van de oude hoofdstad Sukhothai te verkennen. U ziet vele verschillende tempels, oude stadsmuren en boeddhabeelden. Na deze fietstocht door de buitenlucht heeft u vast trek gekregen, dus is het tijd voor een lunch. Dan stapt u weer in de auto om in circa 4,5 uur naar Chiang Mai te rijden.

Dag 8: Chiang Mai
Na de vele activiteiten van de afgelopen dagen is het vandaag tijd om rustig bij te komen. U kunt zich ontspannen aan het zwembad en eventueel in de middag door het gezellige oude of nieuwe centrum van Chiang Mai wandelen.

Dag 9: Chiang Mai
Een hele bijzondere dag vandaag. U gaat in de ochtend eerst naar de lokale markt om wat bananen te kopen voor uw nieuwe vriend. Dan gaat u naar een olifantenkamp, waar u in kleine internationale groepjes leert hoe een olifant leeft en hoe u een beetje met ze kunt praten. Zodra u dat onder de knie heeft, is het tijd voor een lunch.

Na de lunch keert u weer terug naar uw olifant om deze mee te nemen de jungle in. U mag met hem in de rivier te gaan spelen. Geef hem een goed bad zodat hij weer helemaal schoon geschrobd uit het water komt. Helaas moet u aan het einde van de middag alweer afscheid nemen van uw nieuwe vriend en wordt u weer terug gebracht naar Chiang Mai.

Dag 10: Chiang Mai-Bangkok
Vandaag kunt u heerlijk rustig aan doen en de dingen bekijken die u nog niet gezien heeft. U kunt naar de Doi Suthep tempel gaan of met een zipline van boom naar boom vliegen. In de avond gaat u naar het station, waar u de avondtrein naar Bangkok neemt. 's Avonds worden de bankjes omgetoverd tot bedjes zodat u kunt slapen in de trein.

Dag 11: Bangkok-Koh Samet
Vroeg in de ochtend arriveert u in Bangkok. U neemt afscheid van uw gids, want hij / zij blijft in Bangkok. U zult echter doorreizen naar het eiland Koh Samet. U stopt onderweg voor een ontbijt (niet inbegrepen) en dan is het nog zo'n 2 uur rijden naar de pier. Hier gaat u aan boord van de lokale veerboot om naar het eiland Koh Samet te varen. Het is circa een half uurtje varen naar het eiland. Hier kunt u gaan genieten van een heerlijke strandvakantie op het witte strand (strandhotel nog niet inbegrepen).


La Lune Beach Resort, Koh Samet Thailand

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel