Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Magisch myanmar > Dag tot dag
Vorige pagina

Tour: Magisch Myanmar

(T-TH-1021)

8-daagse privé tour (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Bangkok
Bij aankomst wordt u opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht. Hier zal een vertegenwoordiger uw gegevens komen ophalen voor de visumaanvraag voor Myanmar. De rest van de dag kunt u gebruiken om zelf de stad te gaan verkennen of om rustig bij te komen.

Dag 2: Bangkok
Deze dag is geheel ter vrije besteding. U kunt enkele tempels gaan bezoeken of een van onze excursies bijboeken. Vandaag ontvangt u uw visum voor Myanmar.

Dag 3: Bangkok - Yangon
U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar. Uw gids verwelkomt u bij aankomst en brengt u naar uw hotel. In de namiddag gaat u een kolossale liggende boeddha bezoeken, de Chaukhtatgyi boeddha. Wanneer u deze enorme boeddha ziet, met zoveel detail en pracht en praal gemaakt, is het bijzonder dat deze boeddha nog niet heel bekend is. Een eindje verderop bezoekt u de bekendste tempel van Yangon, de Shwedagon Pagode. Deze majestueuze tempel is vanuit elke hoek van de stad te zien en is een opvallende verschijning. De gouden stoepa lijkt in brand te staan wanneer de zon erop schijnt en verandert subtiel van kleur wanneer de zon onder gaat.

Dag 4: Yangon - Bagan
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Bagan, wederom een waar hoogtepunt. Bagan is een van de meest bijzondere historische plaatsen in Zuidoost-Azië. Uw verkenningstocht begint bij de Nyaung Oo markt, een typische lokale markt. Dan zijn de magische tempels aan de beurt, verspreid over een enorme vlakte. Zo bezoekt u onder andere de Shwezigon pagode, een van de heiligste tempels die volgens lokale legende een tand en haar van boeddha huist. Maar ook de Gubyaukgyi tempel, een grottempel uit de 13e eeuw met verfijne fresco's.

U verruilt de tempels voor een blik in het lokale leven, met een bezoek aan een fabriekje waar lakwerk producten worden gemaakt en aan een lokaal dorp. De dag wordt afgesloten met een boottocht over de Ayeyarwaddy rivier om ontspannen te genieten van een mooie zonsondergang.

Dag 5: Bagan
Nog een hele dag voor de bijzondere tempels van Bagan. Zo staat vandaag onder andere de Dhamayangyi tempel op het programma, een enorme tempel met een uiterst verfijnd metselwerk zonder mortel. U bezoekt een tweede Gubyaukgyi tempel, gelegen op een andere locatie en gebouwd ter ere van het overlijden van koning Kyansitta. Deze tempel is gesierd met mooie muurschilderingen. En u bezoekt de Ngagayon tempel, met een grote boeddha die schuilt onder de mythische naga of slang. Vanaf de top van een van de tempels kunt u de zon vanavond zien verdwijnen achter de horizon.

Dag 6: Bagan - Heho (Inle Lake)
Na het ontbijt staat er wederom een vlucht op het programma om u naar uw volgende bestemming te brengen, het prachtige Inle meer. Het meer ligt maarliefst 900 meter boven zeeniveau en wordt omringd door imposante bergen. Mocht het vandaag marktdag zijn, dan bezoekt u de kleurrijke regionale markt. U bezoekt verder de Phaungdawoo pagode, met 5 kleine vergulde boeddha's, en het Ngaphechaung klooster. Dit klooster werd circa anderhalve eeuw geleden gebouwd en heeft enkele interessante, oude boeddhabeelden.

In de omgeving van het Inle meer woont het Inthar volk. Het leven op en aan het meer heeft hen een unieke levensstijl gegeven. Met enig geluk ziet u hun unieke roeistijl of vismethode en hun drijvende tuinen.

Dag 7: Heho (Inle Lake) - Yangon
U verkent vandaag het zuidelijke gedeelte van het meer. U vaart via kronkelende zijriviertjes en beekjes vaart u naar Indein, een klein dorpje bekend om de mooie ruïnes van tempels uit de 16e eeuw. De vredige omgeving en de rust die bij deruïnes heerst geeft u een idee hoe het er hier eeuwen geleden moet hebben uitgezien.

In de middag wordt u naar de luchthaven van Heho gebracht voor uw vlucht terug naar Yangon. Hier zult u nog 1 nachtje doorbrengen.

Dag 8: Yangon-Bangkok
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van magisch Myanmar. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar Bangkok. Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok eindigt deze reis.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel