Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Mae hong son tour > Dag tot dag
Vorige pagina

€445,-

per persoon vanaf

Tour: Mae Hong Son Tour

(T-TH-0017)

3-Daagse tour

Dag 1: Chiang Mai naar Pai
Je vertrekt vroeg vanuit Chiang Mai naar Mae Rim om daar een orchideeënkwekerij, met meer dan 100 schitterende permanent in bloei staande soorten, en een vlindertuin te bezoeken.

Je rijdt door naar een mooie waterval en geniet van de natuur onderweg. Rond het middaguur is er een pauze om te lunchen bij een lokaal restaurant. De volgende stop is een dorp van de Karen bergstam, gelegen in dichtbegroeide jungle waar je een korte wandeling maakt. Je gaat dan verder over de bergruggen die de uitlopers zijn van het Himalaya gebergte. In de namiddag kom je aan in het stadje Pai.

Dag 2: Bergstammen
Na het ontbijt breng je een bezoek aan de Tham Lot grot in Soppong. Deze enorme kalkstenen grot ligt verborgen in de jungle. Binnenin vind je prachtige stalagmieten en stalactieten. Als de rivier die door deze grot stroomt laag staat, ga je per bamboevlot de grot in.

Op weg naar Mae Hong Son stop je bij een dorp van de Lisu en de Lahu bergstammen, die afkomstig zijn uit Myanmar, en bij de zogenaamde vissengrot waar duizenden karpers zwemmen.

Na de lunch vertrek je voor een bezoek aan de Padaung stam, ook wel 'Langnekken' genoemd. Je gaat per longtailboot dwars door de jungle naar een langnek dorpje. De vrouwen in het dorp Huay Pu Kaeng op de grens met Birma dragen bronzen ringen om hun nek. Deze ringen dragen ze van jongs af aan en elk jaar krijgen ze er een ring bij. Hierna ga je door naar het plaatsje Mae Hong Son.

Dag 3: Mae Hong Son
Na het ontbijt ga je verder met de Mae Hong Son route en rijd je naar Khun Yuam. Vanuit deze plaats rijd je door naar Mae Chaem, aan de voet van de Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand. Je rijdt naar de top van deze berg (2596 meter) en bezoekt hier 2 pagodes die gebouwd zijn voor de koning en koningin. Vanaf deze top heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Aansluitend volgt een wandeling door een mysterieus bos.

Je vervolgt de reis naar de Vachirathan waterval; hier heb je tijd om te zwemmen. Daarna rijd je door naar Chiang Mai waar je laat in de middag aankomt.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel