Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Mae hong son tour > Dag tot dag
Vorige pagina

€410,-

per persoon vanaf

Tour: Mae Hong Son Tour

(T-TH-0017)

3-Daagse tour

Dag 1: Chiang Mai naar Pai
U vertrekt vroeg vanuit Chiang Mai naar Mae Rim om daar een orchideeënkwekerij, met meer dan 100 schitterende permanent in bloei staande soorten, en een vlindertuin te bezoeken.

We rijden door naar een mooie waterval en genieten van de natuur onderweg. Rond het middaguur is er een pauze om te lunchen bij een lokaal restaurant. Onze volgende stop is een dorp van de Karen bergstam, gelegen in een dichtbegroeide jungle waar we een korte wandeling maken. We gaan dan verder over de bergruggen die de uitlopers zijn van het Himalaya gebergte. In de namiddag komen we aan in het stadje Pai.

Dag 2: Bergstammen
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Tham Lot grot in Soppong. Deze enorme kalkstenen grot ligt verborgen in de jungle. Binnenin vindt u prachtige stalagmieten en stalactieten. Als de rivier die door deze grot stroomt laag staat, gaan we per bamboevlot de grot in.

Op weg naar Mae Hong Son stoppen we bij een dorp van de Lisu en de Lahu bergstammen die afkomstig zijn uit Myanmar en bij de zogenaamde vissengrot waar duizenden karpers zwemmen.

Na de lunch vertrekken we voor een bezoek aan de bergstam Palong, ook wel 'Langnekken' genoemd. We gaan per spectaculaire longtail boat dwars door de jungle naar een authentiek langnek dorpje. De vrouwen in het dorp Huay Pu Kaeng op de grens met Birma dragen bronzen ringen om hun nek. Deze ringen dragen ze van jongs af aan en elk jaar krijgen ze er een ring bij. Zonder deze ringen zouden ze niet meer kunnen overleven, omdat hun nekspieren geheel verslapt zijn. Hierna gaan we door naar het plaatsje Mae Hong Son.

Dag 3: Mae Hong Son
Na het ontbijt gaan we verder met de Mae Hong Son route en rijden we naar Khun Yuam. Vanuit deze plaats rijden we door naar Mae Chaem, aan de voet van van de Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand. We rijden naar de top van deze berg (2596 meter) en bezoeken hier 2 pagodes die gebouwd zijn voor de koning en koningin. Vanaf deze top heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Aansluitend volgt een wandeling door een mysterieus bos.

We vervolgen de reis naar de Vachirathan waterval, hier heeft u tijd om te zwemmen. Daarna rijden we door naar Chiang Mai waar we laat in de middag aankomen.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel