Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€500,-

per persoon vanaf

Tour: Jaffna & de Noordelijke Parels van Sri Lanka

(T-LK-0221)

Dag 1: Anuradhapura - Wilpattu National Park
Na het ontbijt word je opgehaald door je chauffeur voor transfer naar de weelderige omgeving van het ongerepte Wilpattu National Park. Wilpattu is het grootste nationale park van Sri Lanka.

Je maakt hier een mooie game drive per 4WD op zoek naar olifanten, lippenberen, jungle katten en met een beetje geluk zelfs een luipaard. Transfer terug naar je hotel in Anuradhapura voor diner en overnachting.

Je kunt er met een toeslag ook voor kiezen om optioneel te overnachten in een comfortabele safari tent en te dineren bij het kampvuur.

Dag 2: Anuradhapura - Jaffna
Vroeg in de ochtend zet je koers naar Jaffna, de hoofdstad van de Tamils. Jarenlang is Jaffna onbereikbaar geweest daar de stad het bolwerk was van de beruchte Tamil Tijgers. Inmiddels is Jaffna weer goed te bereiken al zul je nog weinig andere toeristen tegen komen, wat dit gebied alleen maar interessanter maakt.

Het is rit van ruim 4 tot 5 uur tijden door landelijke omgeving en de Elephant Pass. Het is geen bergpas, maar een lange dijk door de zoutpannen. Hier is in de burgeroorlog hard om gevochten. Onderweg valt het op dat er hard wordt gewerkt aan de wederopbouw na de burgeroorlog.

Na aankomst in Jaffna check je eerst in je hotel om daarna te beginnen aan de stadstour in Jaffna, dé 12 grootste stad van Sri Lanka. Het is boeiend om een bezoek te brengen aan het VOC Dutch Fort dat door de Hollanders werd gebouwd en in de vorige eeuw nog een belangrijke rol speelde. Ook de imposante Hindoetempel van Nallur Kovill is een bezoek meer dan waard. Met een beetje geluk kun je een ceremonie bijwonen. Transfer terug naar je hotel voor diner en overnachting.

Dag 3: Jaffna schiereiland
Vandaag staan de pareltjes van het Jaffna schiereiland op het programma. Je vertrekt vroeg naar de haven om een 20 minuten lange watertaxi te nemen naar het eiland Nainativu. Hier tref je de enige boeddhistische tempel van het noorden, maar ook de heilige hindoetempel De Naga Pooshani Amman Kovil, waar de godin Meenakshi wordt vereerd. Een indrukwekkend kleurrijk gebouwencomplex. De tempel bestaat uit duizenden gekleurde Hindoebeeldjes. De tempel zelf is interessant maar het is zeker ook de ligging op een afgelegen eilandje, die bijdraagt aan de sfeer. Je staat op het uiterste puntje van Sri Lanka!

Dan neem je de watertaxi terug om het schiereiland verder te ontdekken, zoals het schitterende vrijwel altijd verlaten Casuarina beach en de noordelijkste stad van Sri Lanka; Pedro Point. De naam Pedro is afkomstig van een Nederlandse zeeman, maar de geschiedenis van de stad gaat honderden jaren verder terug. In het stadje zijn vele koloniale gebouwen, door weer en wind verweerd, terug te vinden. Je maakt ook een stop bij de heetwaterbronnen van Keerimalai. Als zijn de afstanden niet groot, gaat het vervoer langzaam in deze regio en ben je pas laat in de middag terug in het hotel. Diner en overnachting in je hotel in Jaffna.

Dag 4: Jaffna – einde tour
Na het ontbijt eindig je tour en reis je verder naar je volgende bestemming. Je kunt deze tour combineren met bijvoorbeeld onze rondreizen Grand Tour of Highlights of Sri Lanka of Trincomalee.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel