Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Culturele Driehoek van Sri Lanka (T5203)

4-daagse privé tour Sri Lanka


Culturele Driehoek van Sri Lanka

Dag 1: Columbo - Sigiriya - Habarana
Vanaf de luchthaven van Colombo of Colombo wordt u opgehaald voor door uw chauffeur voor uw 4-daagse tour en reist u het binnenland in richting Sigiriya. In de namiddag als de zon minder fel is, kunt u vandaag de fascinerende leeuwenrots beklimmen. Deze rotsvesting was ooit het toevluchtsoord van koning Kasyapa. Hij bouwde hier, boven op deze reusachtige rots van 175 m, zijn paleis en fort. Transfer naar uw trendy hotel in Habarana gelegen aan het mooie meer en tussen de rijstvelden. U verblijft hier drie nachten.

Dag 2: Anuradhapura - Habarana
Vandaag brengt u een bezoek aan Anuradhapura, de oudste stad van Sri Lanka. Deze indrukwekkende koningsstad was meer dan 12 eeuwen lang het centrum, waar politiek, cultuur, economie en religie samenkwamen. U waant zich in vervlogen tijden tijdens uw rondleiding langs tempels, paleisruïnes en uiteraard de heilige bodhi boom. U kunt ook Anuradhapura per fiets ontdekken (optioneel). In de middag bezoekt u de heilige berg Mihintale, die 11 km ten oosten van de oude hoofdstad is gelegen. Op deze berg liet koning Tissa zich in 247 voor Christus tot het boeddhisme bekeren. Mihintale groeide in korte tijd uit tot een imponerende kloosterstad. Tegenwoordig wordt elk jaar in mei-juni bij volle maan een groot festival gehouden. Het festival trekt tienduizenden pelgrims. In de namiddag kunt u nog een verfrissende duik nemen in het zwembad van uw hotel. U kunt ook een rit maken op de rug van een majestueuze olifant in de prachtige omgeving van Habarana, rondom het meer achter uw hotel (optioneel).

Dag 3: Polonnaruwa - Habarana
De reis gaat verder en via een schitterende route rijdt u naar Polonnaruwa, de tweede eeuwenoude koningsstad van Sri Lanka. Er zijn hier veel boeiende bezienswaardigheden, zoals de vele stoepa’s, de hindoeïstische Siva Devala-tempels en vele delen van het Koninklijke paleis. Ook staan er vier prachtige indrukwekkende Boeddhabeelden die werden gehouwen uit dezelfde steen. De stad was lang verborgen in de jungle. In de namiddag maakt u een prachtige safari per jeep langs het meer van Minneriya, waar vele wilde olifanten leven.

Dag 4: Habarana
Na het ontbijt keert u terug naar Colombo of uw volgende bestemming.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel