Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Nepal > Trekking in nepal > Dag tot dag
Vorige pagina

€646,-

per persoon vanaf

Tour: Trekking in Nepal

(T-NP-0705)

4-daagse privé tour Nepal

Dag 1: Pokhara - Pothana
Vandaag reist u vanuit Pokhara via de Pokhara - Baglung highway naar Suikhet Phedi, een populair startpunt voor trekkings. Hier beginnen we aan de 4 uur durende trekking van vandaag. We wandelen door dun bos, landbouwgronden en verscheidene dorpjes tot het dorp Dhanpus, gelegen op een hoogte van 1650 meter. Hier maakt u kennis met het leven in een Nepalees dorp en hun tijdloze gevoel van bestaan. Het ontvangst van de bevolking is hartverwarmend en er wacht u een spectaculair uitzicht op de besneeuwde bergketens van het Annapurna massief, inclusief de piramide vormige Mount Machhapuchhare.

Neem uw tijd om te genieten van het uitzicht en kennis te maken met het dorp. Als u weer op adem bent gekomen volgt de ca. 1 uur durende wandeling naar Pothana. Diner en overnachting in Pothana.

Dag 2: Pothana - Landrung
Na het ontbijt start de trekking van ongeveer 4 uur, die u wederom door een schitterend gebied voert. Via een geleidelijk stijgend pad bereikt u Deorali, waarna een steile afdaling door dichte bossen met rododendrons naar Bhichuk volgt. Vooral in het voorjaar (maart t/m april) is dit een mooie route omdat de rododendrons dan in bloei staan. Voor de lunch gaat u via een gemakkelijke weg naar Tolka.

Hierna vertrek naar Langdrung, waar het diner en de overnachting zullen plaatsvinden. Landrung ligt op een helling aan de linkeroever van de Modi Khola Rivier. Onderweg ziet u de opvallende longhouses van de Gurungs. Ook kunt u genieten van magnifieke panoramische uitzichten op de Himalaya.

Dag 3: Landrung - Ghandruk
Vandaag dalen we eerst af naar de Modi Khola Rivier, waarna u via een steile heuvel Ghandruk bereikt. Ghandruk is het grootste dorp van de regio en ligt op een hoogte van 1940 meter. Dit traditionele Gurungdorp is bekend vanwege de vele mannen die werken als soldaat in het Britse Gurkha leger. De mannen worden al sinds 1886 door de Britten gerekruteerd en zijn wereldberoemd vanwege hun moed en loyaliteit.

Na de lunch kunt u de rest van de dag besteden om de omgeving te verkennen. Uw gids kan u eventueel begeleiden. Geniet van de prachtige (thee)huizen, geplaveide straatjes en mooie uitzichten op de Annapurna’s.

Dag 4: Ghandruk - Nayapul - Pokhara
De route gaat verder langs schitterende rijsterassen via Seuli Bazar naar Birethani. Ook langs deze route kunt u vele mooie foto’s maken.

In Birethanti ontmoeten we de andere toeristenstroom die één van de andere routes genomen heeft. Vanuit hier is het nog een half uurtje lopen naar Nayapul waar de chauffeur u opwacht en u in anderhalf uur naar uw hotel in Pokhara brengt. Hier eindigt na 4 schitterende dagen trekken in de bergen deze tour.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel