Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€1536,-

per persoon vanaf

Tour: Verborgen plekjes van Myanmar

(T-MM-4806)

16-daagse privé rondreis Myanmar

Twee jonge monniken aan het lezen in Bagan

Leuke pluspunten om te weten

  • Diepere kennismaking met het authentieke Birma
  • Oude hoofdsteden Mandalay, Amarapura, Ava en Mingun
  • Boottocht over de Irrawaddy rivier
  • Tempelvlakte van Bagan
  • Prachtige omgeving van het Inle Lake
  • Diverse actieve excursies, waaronder fietsen en trekking door de bergen
  • Entreegelden bij genoemde excursies inclusief
Deze individuele rondreis door Myanmar laat u dieper kennis maken met dit bijzondere land. Het doet haar bijnaam als land van de gouden pagodes eer aan, maar biedt naast de vele tempels ook een enorme diversiteit aan cultuur, natuur en de vele Birmese volken en hun beroemde vriendelijkheid.

Uw rondreis Myanmar start in het bruisende Mandalay, waar u de bijzondere ceremonie van het wassen van de gouden Maha Muni boeddha meemaakt. Rondom Mandalay liggen diverse oude steden van het Birmese Rijk. Zo bezoekt u in Amarapura het beroemde Maha Gandayon klooster en ’s werelds langste teakhouten brug. In het oude Ava gaat u op de fiets op verkenning en per boot bezoekt u de voormalige koninklijke hoofdstad Mingun.

Langs de Irrawaddy rivier reist u verder naar het beroemde Bagan, waar de toppen van duizenden tempels boven de horizon uitsteken. U kunt er heerlijk fietsen, wandelen en op ontdekking gaan langs de vele stoepa’s en paleizen.

Trek vervolgens de uitgestrekte bergen van Myanmar in en ontmoet de kleurrijke bergvolken en adembenemende natuur. Vanuit het bergdorpje Pindaya maakt u een prachtige trekking door de omringende bergen en overnacht in een klooster, waar u meer over het leven van de boeddhistische monnik leert.

Na alle inspanning is het tijd voor een heerlijk verblijf aan het schilderachtige Inle Lake, waar u kennismaakt met de inheemse Inthar bevolking, die beroemd zijn vanwege hun eigenaardige manier van roeien. Maar ook de omgeving rond het meer is een bezoek meer dan waard. Zo gaat u naar het nog onbekende Kakku, waar duizenden pagodes als het ware een bos van steen vormen. Ook maakt u een mooie fietstocht langs de oevers en eindigt u de dag met een wijnproeverij bij de lokale wijngaard van de Red Mountain Estate.

Uw reis eindigt in de voormalige hoofdstad Yangon, een vriendelijke stad langs de rivier. U kunt er door de groene parken wandelen, in het levendige Chinatown valt er van alles te zien en de zonsondergang bij de beroemde gouden Shwedagon Pagode mee maken.
Tempels in Bagan, Myanmar
Wat kunt u verwachten?- Reizen op privé-basis
- Vervoer per airconditioned auto/minibus
- Persoonlijk karakter
- Deskundige en Engelssprekende gidsen op alle genoemde locaties
- Verblijf in toeristen- tot middenklasse hotels
- Entreegelden bij genoemde excursies inclusief

Dagelijks vertrek mogelijk
Verlengen met een strandverblijf in Myanmar of Thailand mogelijk

Uw reis op maat
Wilt u de route of lengte van deze reis aanpassen, andere hotels wilt of uw kamer in een bepaald hotel wilt upgraden, dan kunnen wij deze reis voor u op maat samenstellen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel