Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Myanmar > Kloosters bergen en trekking > Dag tot dag
Vorige pagina

€61,-

per persoon vanaf

Tour: Kloosters, bergen en trekking

(T-MM-4803)

2-daagse privé tour

Dag 1: Vertrek Pindaya
Uw trekking start vanaf het hotel in Pindaya waar u verblijft. Uw gids komt u ophalen en dan begint de tocht. Vandaag zult u in ongeveer 5 uur naar het dorpje Yasagyi lopen, een Palaung dorpje dat op zo’n 1.800 m hoogte ligt.

U loopt deels over de gewone weg, maar ook over natuurlijke paden. Sommige stukken kunnen best stijl zijn, dus een goede conditie is wel vereist. U loopt echter door prachtige ongerepte natuur en langs slaperige dorpjes waar de bevolking u vriendelijk zal begroeten.

Na zo’n 1.5 uur wandelen komt u aan bij het 1e dorpje , Htut Ni genaamd. Dit dorp is van de Danu bergstam, een bevolkingsgroep die afstamt van de oorspronkelijke Bamar en die voornamelijk rondom Pindaya leeft. U kunt even rondkijken in het dorpje en even uitrusten van het eerste deel van de tocht. Misschien wordt u zelfs wel uitgenodigd voor een kopje thee bij iemand thuis.

Na deze rustpauze gaat u weer verder en na ongeveer een uur klimmen, komt u aan in het volgende dorp, See Kyar Inn, ook van de Danu. Hier wordt u uitgenodigd voor een traditionele lunch bij één van de families thuis en kunt u nader kennis maken met uw gastgezin.

Na de lunch is het nog zo’n 2.5 uur naar boven en loopt u vooral over natuurlijke paden dwars door de natuur en plantages. Op de plantages wordt door verschillende bergvolken gewerkt, dus ook onderweg valt er nog genoeg te zien en beleven. Aan het eind van de middag komt u aan in Yasagyi, een dorp van de Palaung stam. U wordt welkom geheten door de dorpsbewoners en een monnik van het Yasagyi klooster.

De Palaung bevolking heeft één van de meest kleurrijke hoofddeksels van alle bergstammen, welke ook een betekenis hebben. Zo dragen getrouwde vrouwen paarse of blauwe hoofddoeken versierd met witte kralen en single meisjes zijn herkenbaar aan groene hoofddoeken.

Na een eerste kennismaking wordt u meegenomen naar het klooster, waar u een bijzondere overnachting zult doorbrengen. Het zal een simpele overnachting op matrasjes met klamboe op de grond zijn, het geeft u echter een bijzondere gelegenheid om kennis te maken met het leven van een monnik en met het boeddhisme.

Dag 2: Pindaya
Het leven in het klooster begint al vroeg in de morgen, dus ook u zult vandaag vroeg op zijn. U kunt er voor kiezen om u nog wat meer te verdiepen in het boeddhisme. U kunt ook voor het ontbijt een wandeling maken naar de top van de berg om hier een adembenemende zonsopgang mee te maken.

Na een eenvoudig ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van uw nieuw verworven Birmese vrienden. U aanvaart de terugtocht naar Pindaya, wat nog zo’n 3 uur wandelen zal zijn.
Onderweg bezoekt u nog een aantal dorpjes en kunt u bij één van de vele theeplantages een kijkje nemen. Dit deel van Myanmar is namelijk ook één van de belangrijkste thee producerende gebieden.

Bij terugkomst in Pindaya wordt u teruggebracht naar uw hotel, waar de tour eindigt.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel