Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Maleisie > Historisch malacca
Vorige pagina

€47,-

per persoon vanaf

Tour: Historisch Malacca

(T-MY-0572)

Dagexcursie Kuala LumpurLeuke pluspunten om te weten

  • Koloniale belevenis

Maak kennis met de stad Malacca. Vanuit Kuala Lumpur rij je in ongeveer 2 uur naar deze historische plaats.

De roots van Malacca gaan terug naar het jaar 1403. Wat ooit een eenvoudig vissersdorpje was, groeide al snel uit tot één van de grootste en belangrijkste zeehavens van Zuidoost-Azië. Er vestigden zich veel Chinezen. Vanwege haar strategische ligging was het een interessante plaats voor de zijde- en specerijenhandel. Dit bleef niet onopgemerkt bij de Europeanen, waardoor Malacca in het verleden ook in handen is geweest van de Portugezen, Britten en Nederlanders.

Tot op de dag van vandaag is er een duidelijke mix van culturen zichtbaar, waar je tijdens deze tour kennis mee maakt. Je bezoekt de Cheng Hoon Teng Tempel. Deze tempel dateert uit 1645 en is daarmee de oudste Chinese tempel van Maleisië. Vervolgens bezoek je het Stadhuys. Dit felrode bouwwerk dateert uit 1650 en is daarmee één van de oudste Nederlandse bouwwerken van Zuidoost-Azië. Als er tijd over is, kun je over Jonker Street wandelen om een leuk souvenir te scoren.

Tenslotte kom je langs de ruïnes van St. Paul’s Church. Deze van oorsprong Portugese kerk herbergde ooit het lichaam van St. Franciscus Xavirius. De Nederlanders gebruikten de kerk als fort en begraafplaats. Tegenwoordig vind je er vele indrukwekkende grafstenen, waaronder die van een aantal Nederlanders. Met enige inspanning zul je de oud-Hollandse teksten op de grafstenen kunnen ontcijferen.
Belangrijk
Deze excursie wordt naar keuze met kleine internationale groepjes (Seat in Coach) of op privé-basis uitgevoerd. Tijdens het boekingsproces kun je je keuze aangeven.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel