Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Laos > Jungles en volkeren van noord laos > Dag tot dag
Vorige pagina

€1791,-

per persoon vanaf

Tour: Jungles en Volkeren van Noord-Laos

(T-LA-4601)

13-daagse privé-rondreis Laos (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Luang Prabang
Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht en naar uw hotel gereden. Onderweg geeft uw gids u uitleg over Luang Prabang, een stadje met een gezellig, provinciaal karakter. Vanwege de karakteristieke huizen en de prachtig bewaarde tempels staat dit plaatsje op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u heerlijk kunt bijkomen van uw reis en al wandelend het centrum van dit dromerige plaatsje kunt verkennen. Een echte verkenningstocht van Luang Prabang maakt u aan het einde van deze tour.

Dag 2: Luang Prabang-Pakbeng
Vanaf de pier van Luang Prabang stapt u in een lokale boot voor een prachtige, ontspannen boottocht over de machtige Mekong rivier. Deze boot deelt u met andere lokale en internationale reizigers. Onderweg kunt u het lokale leven langs de rivier gadeslaan en langs de oevers ziet u verschillende kleine dorpjes van verschillende volkeren. Uw lunch vandaag geniet u aan boord van de boot. In Pakbeng overnacht u in een eenvoudige guesthouse. Pakbeng is nog een kleinschalig plaatsje, dat slechts enkele uren per dag van stroom wordt voorzien. Door zijn gunstige ligging aan de Mekong doet het plaatsje vooral dienst als lunch- en overnachtingsstop voor de reizigers en handelaars op de rivier.

Dag 3: Pakbeng-Houei Xai
Bent u een vroege vogel, dan loont het zich vandaag om wat vroeger op te staan en een wandelingetje te maken over de lokale markt. Aangezien de lokale bevolking vanwege de beperkte stroomvoorziening geen koelkasten hebben, gaan de Laotianen elke dag naar de markt om het eten voor die dag in te slaan. Na het ontbijt stapt u weer aan boord van uw boot voor het vervolg van uw tocht in de richting van de grens met Thailand. Bij aankomst in Houei Xai wordt u naar uw guesthouse gebracht en krijgt u uitleg over de 'Gibbon Experience', uw jungle-avontuur.

Dag 4: Houei Xai-'Gibbon Experience'
Vandaag begint uw 3-daagse avontuur in de jungle. Tijdens deze 3 dagen leert u over de bijzondere flora en fauna van deze jungle, maar ook over het behoud van de natuur hier. Het meest bijzondere zijn de laatste gibbons, een bedreigd soort mensaapje, die hier nog wonen. De kans is klein dat u ze ziet, maar u zult ze waarschijnlijk wel horen 'zingen', een onvergetelijk geluid.

Op de eerste dag maakt u een wat ruigere autorit van ca. 3 uur naar een dorpje, waar u uw lokale gids zult ontmoeten voor de komende dagen. Vanaf dit dorp is het ca. 2 uur wandelen, met enkele goede stijgingen, de jungle in. Wanneer u op de top bent gekomen krijgt u een harnas om en via een kabel glijdt u zo een boomhut in. Hier krijgt u uitleg over deze boomhutten en hoe u zich kunt verplaatsen via de kabels. Dan gaat u naar de boomhut waar u de komende nachten zult overnachten.

Dag 5: 'Gibbon Experience'
Vandaag kunt u de kabels gebruiken om de jungle te verkennen en uiteraard kunt u zelf enkele mooie wandelingen maken. Houd uw ogen open voor de prachtige flora en fauna waar u door wordt omringd.

Dag 6: 'Gibbon Experience'-Luang Namtha
Na het ontbijt is het tijd om tijd om de jungle weer te verlaten en weer terug te wandelen naar het dorpje, waar u afscheid neemt van uw gids. U reist door naar het plaatsje Luang Namtha, waar u de avond zult doorbrengen.

Dag 7: Luang Namtha-Nam Ha National Park
U reist deze ochtend naar het Nam Ha National Park, waar niet alleen de natuur maar vooral de verschillende volkeren centraal staan die in het nationaal park wonen. De eerste dag wandelt u zo'n 3-4 uur naar uw eerste overnachtingsplek, diep in het nationaal park. U wandelt o.a. door rubberplantages, rijstvelden en bossen naar de top van de Sam Yord berg. Lokale gidsen van de Khamu en de Akha stammen zullen u begeleiden tijdens de wandeling en u uitleg geven over de producten uit het bos die de dorpelingen gebruiken als voedsel, medicijnen, bouwmateriaal en voor religieuze ceremonies. Vanavond zult u overnachten in een dorpje van de Hmong. Ontspan, laat de omliggende natuur op u inwerken en leer uw gastgezin wat beter kennen.

Dag 8: Nam Ha National Park
Vogelliefhebbers kunnen vanochtend wat vroeger opstaan om met zonsopgang de enorme variëteit aan vogels wakker te zien en horen worden. Vandaag maakt u een prachtige trekking
dieper de dichtbegroeide bossen in en daalt u af naar een vallei vol rijstvelden. U arriveert in een Khmu dorp, waar u over de levenswijze van het Khmu-volk kunt leren en hun heerlijke traditionele gerechten kunt uitproberen. Er is geen haast bij want u zult vanavond hier blijven overnachten.

Dag 9: Nam Ha National Park-Luang Namtha
Vandaag maakt u uw laatste trekking door het nationaal park, weer terug naar de 'moderne' wereld. Na zoveel indrukken van deze andere kant van Laos, kunt u de rest van de avond rustig ontspannen in het plaatsje Luang Namtha.

Dag 10: Luang Namtha-Muang Sing
Deze ochtend kunt u het rustig aan doen en alle tijd nemen voor uw ontbijt. Per auto wordt u via een pittoreske route met mooie uitzichten naar het slaperige plaatsje Muang Sing gereden. Ooit was dit een beruchte plaats waar veel opium en drugs werden verbouwd en verkocht. Tegenwoordig is het verboden en is het een rustig plaatsje geworden dat een uitstekende uitvalsbasis is om dorpjes in de omgeving te bezoeken.

Dag 11: Muang Sing-Luang Prabang
Over redelijk goede wegen reist u vandaag naar het Udomxay, een van de grotere plaatsen in Noord-Laos. Hier stopt u voor een korte verkenningstocht en om de benen te strekken, voordat de reis wordt hervat naar Luang Prabang. Onderweg kunt u wederom genieten van de natuurpracht dat Noord-Laos te bieden heeft, van smalle stroompjes tot hoge bergpassen met weidse uitzichten op de tropisch begroeide heuvels...

Dag 12: Luang Prabang
Ondanks dat Luang Prabang maar een kleine plaats is, is er enorm veel te zien. In het centrum vindt u vele goed bijgehouden koloniale gebouwen en bijna 30 tempels en heiligdommen. De nadruk tijdens deze excursie zal liggen op de historie en de schoonheid van Luang Prabang. Per fiets gaat u vandaag het centrum verkennen, waarbij u de belangrijkste gebouwen en tempels bezoekt. Als u wilt, kan de gids u helpen in contact te komen met een monnik en zo meer over het leven van de monnik te weten komen. Als u nog voldoende energie heeft, kunt u de Phousy heuvel beklimmen voor een schitterend uitzicht over het stadje en de Mekong rivier. De avond is ter vrije besteding en u hoeft u niet te vervelen, want er zijn in het centrum vele goede en gezellige restaurantjes te vinden en een avondmarkt voor de laatste souvenirs.

Dag 13: Vertrek Luang Prabang
In de loop van de ochtend wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht, waar deze tour door het onbekendere Laos tot een einde komt.


Kuang Si Waterval in Laos

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel